Reconstruct SA

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Reconstruct SA.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 20 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Dragomir Iulian

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Mass Media

Extras din document

S.C. Reconstruct S.A

A. SERVICIILE SI PRODUSELE OFERITE

S.C. Reconstruct S.A este furnizor de materii prime pentru diferite companii de pe piata interna si internationala.

Avand in vedere nevoia continua de diverse materii prime cum ar fi hartia si plasticul, compania spera sa obtina rezultate pe termen scurt cat mai eficiente, iar pe termen lung, reorganizarea activitatii economice ar putea aduce venituri substantiale, precum si o influenta de responsabilizare a societatii.

Pentru colectarea masei plastice, se vor utiliza tonomate speciale, care vor oferi o suma modica de bani in schimbul unei sticle de plastic introduse in dispozitiv. Astfel, se stimuleaza atat ecologizarea mediului cat si reciclarea intr-o proportie de peste 60%, obtinandu-se astfel si sprijinul Ministerului Mediu, dar si al Uniuni Europenii( prin fonduri de finantare).

Tonomat de recoltare a sticlelor din plastic

Compania este unul dintre putinii prestatori de servicii de acest gen din tara, aducand o idee inovatoare pe o piata in continua dezvoltarea. Optarea pentru colectarea PET-urilor de la cetateni, are ca rol educarea si responsabilizarea acestora, motivandu-i prin oferirea unor sume de bani, sume acordate in functie de numarul de bidoane introduse in tonomatele speciale aflate in zone cheie.

In ceea ce priveste colectarea hartiei, compania va incheia contracte de colaborare cu gradinite, scoli, licee, dar si cu firme mari ce actioneaza pe raza municipiului Bacau, in vederea colectarii unei cantitati cat mai mari de materie prima.

.

Plan de afaceri S.C. Reconstruct S.A

1 Planul de Marketing

a. Micromediul intreprinderii

Componentele mediului extern cu care o companie intra in relatii directe , permanente si puternice dictate de necesitatea atingerii obiectivelor sale (prezente si de perspective), formeaza micromediul intreprinderii.

Intreprinderea S.C. Reconstruct S.A . detine in cadrul mediului o pozitie importanta, fiind singurul IMM la nivel national care are ca obiect de activitate colectarea deseurilor reciclabile (maculatura si pet-uri) si fabricarea hartiei de ziar si masei plastice ca materie prima.

In urma unei intruniri a AGA s-a supus la vot decizia de alegere a furnizorilor de resurse materiale. Ca urmare a intrunirii, s-a decis in unanimitate introducerea pe piata a unor tonomate de colectare a pet-urilor si maculaturii, acest lucru oferind posibilitatea cetatenilor de a participa activ la procesul de reciclare national. La introducerea pet-ului sau a kg-ului de maculatura, cetateanul va primi contravaloarea cantitatii reciclate.

Din punct de vedere al resurselor financiare, compania a decis ca principal mod de finantare sa fie atragerea fondurilor europene pentru modernizarea structurii actuale si finantarea proiectelor.

Furnizorii de marfuri (mijloace materiale) sunt reprezentati de diverse firme sau persoane, care, in baza unor relatii de vanzare-cumparare, asigura intreprinderii noastre resursele necesare de materii prime, materiale, echipamente, masini si utilaje.

Principalii nostri furnizori pe piata interna sunt: S.C. Somes Dej-celuloza, S.C. Alsal S.R.L -sulfat de aluminiu, U.S. Govora-silicat de sodiu, S.C. Comchim S.R.L-apa oxigenata, lesie soda, S.C. Ambro S.A.-hartie ambalaj, S.C. Petrocart S.A.-carton triplex, S.C. Electrica Moldova Bacau - energie electrica, Distrigaz Nord-gaze naturale, C.N. Apele Romane-apa industriala.

Principalii nostri furnizori pe piata externa sunt: Jacob Jurgensen Germania-maculatura, Kartonimex Intercell Germania-maculatura, BASF Germania-hidrosulfit de sodium, NCR Biochemical Italia-chimicale, Albany Suedia-site si postavuri, Geschmay Germania-postavuri.

Prestatorii de servicii sunt reprezentati de firme sau persoane particulare care realizeaza o gama larga de servicii necesare indeplinirii obiectului de activitate al intreprinderii noastre. Din randul lor se detaseaza intermediarii si mai ales prestatorii de servicii bancare .

Unitatea bancara la care avem contul si care se ocupa de toate tranzactiile noastre este Banca Transilvania.

Furnizorii fortei de munca se constituie din agenti de mediu, cu influente considerabile in activitatea intreprinderii ,datorate rolului factorului uman in procesul muncii. In sfera acestor “furnizori” se cuprind unitatile de invatamant , oficiile de forta de munca din Bacau si judetele limitrofe acestuia, precum si persoanele aflate in cautarea unui loc de munca.

Clientii alcatuiesc cercul firmelor , institutiilor si al persoanelor individuale carora le sunt adresate bunurile intreprinderii noastre.

Principalii clienti pe piata interna sunt: Fed Print S.A. Bucuresti, Expres S.R.L. Bucuresti, Intact Bucuresti, Garamond Cluj, Manito Exim S.R.L. Bacau.

Organismele publice constituie o componenta a micromediului in masura in care pot influenta atingerea obiectivelor companiei. In cadrul acestei componente, un loc aparte il ocupa organele de stat, fata de care intreprinderea are o serie de obligatii legale:este vorba de organele financiare, vamale, de justitie.

Fisiere in arhiva (1):

  • Reconstruct SA.doc