Tv Tuner - Proiect Sisteme Multimedia

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Mass Media
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 4968
Mărime: 429.11KB (arhivat)
Publicat de: Avram Cazacu
Puncte necesare: 7
Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” Iaşi Facultatea de Automatică şi Calculatoare

Cuprins

  1. 1. Prezentare generală 3
  2. 2. Scurt istoric în apariţia TV tuner-ului 3
  3. 3. Evolutia TV tuner-urilor 4
  4. 4. Clasificare 5
  5. 5. Instalare 9
  6. 6. Evaluare TV tunere 10
  7. 7. Indicaţii pentru alegerea unui TV tuner 14
  8. 8. Bibliografie 15

Extras din proiect

Prezentare generala

Un TV tuner este un dispozitiv hardware care, atunci când este instalat sau conectat la un calculator, permite televiziunei live pentru a fi difuzată şi vizualizată pe calculator. Un TV tuner este un tip de card de captură video. Acesta poate fi adesea folosit cu alte dispozitive video ca DVD playere sau PVR-uri, dar este specializat în lucrul cu semnale TV care este principal deoarece cardul are un tuner intern care permite cuiva sa schimbe canalele TV in timp ce vizualizează. Disponibile în tipurile de interne şi externe, TV tuner- urile pot instala un televiyor pe desktopul computerului, iar unele carduri externe pot lucra doar cu un monitor de calculator.

Există mai multe tipuri de TV tuner. Un tuner extern seamana mult cu un hard disc extern şi este conectat la calculator, de obicei prin cablu USB. TV tunerul intern arata ca o placa de bază mică si este instalat într-un slot PCI. Un TV tuner analog este proiectat să lucreye direct cu semnale TV analogice, convertindu-le într-un format MPEG pe care calculatorul le poate citi, în timp ce cel digital lucreză cu semnale HD sau alte forme de televiziune digitală.

Un Tv tuner are nevoie de o sursa TV care transmite semnalul original. Aceasta este de obicei un cablu sau un receiver prin satelit, sau poate fi chiar şi doar o antenă. Sursa este conectată la tuner prin oricare conexiune video este necesară sau funcţionează cel mai bine - de obicei, fie S-video, RCA compozit sau RF coaxial. Aceste conexiuni video prin cablu sunt nevoia primară pentru tuner, deoarece majoritatea calculatoarelor nu contin astfel de porturi. Însuşi TV tunerul fie este conectat la portul USB al calculatorului sau se întroduce într-un slot PCI disponibil.

Fiind un dispozitiv hardware în sine, un TV tuner necesită utilizarea unui program software pentru a lucra cu procesorul computerului. Software-ul cel mai important este cel care instalează driverele dispozitivului pe computer, astfel încât procesorul poate recunoaşte cardul. De obicei la cumpărare TV tunerul vine cu un CD care are acest software pe el. CD-ul poate include, de asemenea, o aplicaţie care funcţionează ca un televizor pe desktop, deşi unele carduri pot lucra si cu aplicaţiile multimedia, cum ar fi Windows Media Player.

Scurt istoric în apariţia TV tuner-ului

Pentru a putea ajunge pana la apariţia TV tuner-ului trebuie mai întâi să avem în vedere istoria dezvoltării codecurilor video, dezvoltării hardware, PC-ul de stocare şi memoria PC-ului.

În ceea ce priveşte formatele video, Apple a introdus Quicktime în 1992. Microsoft a introdus format AVI la câteva luni după Quicktime. MPEG1 este aprobat în 1992 şi a devenit oficial în 1994, deşi începând din 1993 au apărut VCD care foloseau MPEG1. MPEG2 a fost aprobat în 1994 şi a devenit oficial în 1996 – SVCD-urile care utilizează MPEG2 au fost introduse în 1998. Ca o comparaţie, standarde DVD, care folosesc MPEG2, dar cu diferite setări, nu au devenit oficiale decât până în 1995 (layere DVD au început să se vândă din 1996 în Japonia şi din 1997 în SUA). Un punct important despre aceste formate video (şi cele ulterioare, cum ar fi MPEG4, DivX, şi WMV) este că, cu fiecare dezvoltare fişierele video de înregistrare de filme şi emisiuni au devenit mai mici, deşi fişierele video sunt încă destul de mari.

În evoluţia hardware-ului PC, în prima jumătate a anilor '90 avem de a face cu 386, 486, şi procesoarele Pentium (procesorl Pentium a apărut print 1993) cu posibil 4 mega de memorie. Înainte de 1995 şi Windows 95, vorbim încă despre DOS, Windows 3.1x şi OS/2 ca sistem de operare pe aceste PC-uri apărute mai devreme.

Începutul real al TV tuner-ului pentru vizionarea de televiziune pe PC a fost în 1992 cu Animation Technologies Inc. (alias Lifeview) şi, de asemenea, Hauppauge în acelaşi an introducea primele carduri TV tuner pentru PC. ATI a scos primul TV tuner (ATI XCLAIM TV) pentru Macintosh în august 1996 iar pentru PC-uri în octombrie 1996(ATI TV). Limitarea FAT16 pentru aceste sisteme limitează dimensiunea fişierelor şi driver-urilor la nu mai mult de 2 GigaBytes, Apple având o limitare similară în acele zile. Aşadar cu aceste limitări orice TV tuner care avea şi capacităţi de înregistrare nu a avut un encoder hardware, dar a folosit în schimb un codificator de software. Rezultatul este că orice activitate de înregistrare foloseşte intens procesorul.

În ceea ce priveşte dacă au existat vreun fel de "Media Center PC" la începutul anilor 1990, NEC Laptop TV construit cu un TV tuner şi antenă a debutat la Laptop Expo în Chicago, Illinois, în octombrie 1991, dar laptop-ul TV nu putea înregistra ci era folosit doar pentru vizionarea programelor TV. TV Mac a fost anunţat în octombrie 1992, dar nu şi-a inceput distribuţia completă pâna în 1993. TV Mac a fost folosit în principal pentru vizionarea programelor TV şi captura doar câte un singur cadru şi nu înregistrare video full-motion.

Mac TV

Intel a lansat Intercast pentru datele de radiodifuziune în 1995 şi corespunzătorul software receptor Intercast a fost livrat cu unele TV tuner-uri şi a fost de asemenea inclus cu opţionalul software “WebTV pentru Windows” în Windows98. Datele de radiodifuziune ar trimite lent informaţii de tip web cu transmisie TV pentru a fi primite de cardurile TV tuner care rulează Intercast. De asemenea, "WebTV pentru Windows", inclus ca o optiune cu Windows98 a fost folosit pentru vizionarea programelor TV (presupunând că aţi fi avut un TV tuner instalat), avea un EPG, dar nu a avut capacitatea de înregistrare pentru PC.

Preview document

Tv Tuner - Proiect Sisteme Multimedia - Pagina 1
Tv Tuner - Proiect Sisteme Multimedia - Pagina 2
Tv Tuner - Proiect Sisteme Multimedia - Pagina 3
Tv Tuner - Proiect Sisteme Multimedia - Pagina 4
Tv Tuner - Proiect Sisteme Multimedia - Pagina 5
Tv Tuner - Proiect Sisteme Multimedia - Pagina 6
Tv Tuner - Proiect Sisteme Multimedia - Pagina 7
Tv Tuner - Proiect Sisteme Multimedia - Pagina 8
Tv Tuner - Proiect Sisteme Multimedia - Pagina 9
Tv Tuner - Proiect Sisteme Multimedia - Pagina 10
Tv Tuner - Proiect Sisteme Multimedia - Pagina 11
Tv Tuner - Proiect Sisteme Multimedia - Pagina 12
Tv Tuner - Proiect Sisteme Multimedia - Pagina 13
Tv Tuner - Proiect Sisteme Multimedia - Pagina 14
Tv Tuner - Proiect Sisteme Multimedia - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Tv Tuner - Proiect Sisteme Multimedia.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea audio vizuală

Televiziunea este mijlocul de comunicare de masa cu cel mai mare impact asupra societatii. Tehnic vorbind, este definita ca un procedeu de...

Publicistica lui Eminescu

Primele articole ale lui Eminescu sunt cele aparute în “Federatiunea”, ziar care aparea la Buda-Pesta sub conducerea lui Alexandru Roman, membru al...

Biserica și Mass Media

Traim într-o lume controversata unde valorile principale si etice ale unei societati se rasfrâng asupra populatiei. Biserica si mass-media...

Genurile Presei

3.GENURILE PRESEI DEF: Genurile presei este un proces cultural de lunga durata care acunoscut in ultima vreme o dezvoltare fara precedent datorita...

Te-ar putea interesa și

Plan de Afaceri - SC Intend Computer SRL Cluj - Napoca

1. Descrierea afacerii 1.1 Prezentarea firmei S.C. Intend Computer S.R.L. este o companie cu capital privat integral romanesc, care furnizeaza...

Ai nevoie de altceva?