Ax in Trepte

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Ax in Trepte.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 19 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Dumitrache Florea

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Mecanica

Extras din document

AX IN TREPTE

1.Stabilirea si/sau analiza rolului functional al piesei folosind analiza morfofunctionala a suprafetelor.

Cunoasterea rolului functional este prima etapa in proiectarea oricarui proces tehnologic de realizare a piesei respective,deoarece se face in primul rand o proiectare functionala care trebuie sa se coreleze cu proiectarea tehnologica a piesei.

Rolul functional al piesei este dat de rolul functional al fiecarei suprafete ce delimiteaza piesa in spatiu de aceea,in primul rand se stabileste rolul functional al fiecarei suprafete folosind metoda morfofunctionala a suprafetelor(fig 1)

1.1.Analiza fiecarei suprafete in parte.

S-a analizat fiecare suprafata in parte din urmatoarele puncte de vedere:

-forma geometrica a suprafetei;

-dimensiuni de gabarit;

-precizie dimensionala;

-precizie de forma;

-precizie de pozitie;

-rugozitatea;

-duritate.

1.2.Intocmirea unui grafsuprafete-caracteristici(tabelul 1).

Intocmirea unui grafsuprafete-caracteristiciin cazul arborelui studiat,care reprezinta o sinteza a tuturor conditiilor tehnice de generare a fiecarei suprafete a arborelui.

1.3.Stabilirea rolului functional al piesei.

In urma analizei de corelatie a diferitelor tipuri de suprafete continute in grafulsuprafete-caracteristicis-a stabilit rolul functional posibil al piesei studiate.Axul in trepte studiat este nu organ de masina avand o configuratie complicata si mai ales un rol functional complex,transforma miscarea de translatie in miscare de rotatie,motiv pentru care,pentru asigurarea unor conditi tehnice indispensabile,are o tehnologie pretentioasa.

Piese de tipul celei studiate se intalnesc current in industria automobilelor.

1.4.Alegerea materialului optim pentru configurarea piesei(tabelul 2).

Alegerea materialui optim pentru o anumita piesa este o problema deosebit de compexa ce trebuie rezolvata de proiectant.

Pentu alegerea materialului optim pentru confectionarea piesei s-a utilizat o metoda deosebit de eficienta denumita metoda de analiza a valorilor optime,care presupune alegerea acelui material care indeplineste cerintele minime de rezistenta si de durabilitate ale piesei in conditiile unui pret de cost minim si a unei fiabilitati sporite.

Fisiere in arhiva (1):

  • Ax in Trepte.doc

Alte informatii

tehnologia de executie a unui ax in trepte prin mai multe procedee