Biodiesel

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Biodiesel.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 17 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Mecanica

Extras din document

-Biomasa,materia primă pentru biocombustibili-Biomasa contribuie cu 14% la consumul mondial de energie primară, iar pentru trei sferturi din populaţia globului care trăieşte în ţările în curs de dezvoltare aceasta reprezintă cea mai importantă sursă de energie. La nivelul Uniunii Europene se preconizează crearea a peste 300.000 de noi locuri de muncă în mediul rural, tocmai prin exploatarea biomasei. În prezent, în UE, 4% din necesarul de energie este asigurat din biomasă.

Se caută surse regenerabile Agenţia Internaţională pentru Energie estimează că în Europa, resursele de petrol se vor epuiza în 40 de ani, cele de gaze naturale în 60 de ani, iar cele de cărbune în 200 de ani, lucru care s-ar traduce prin faptul că, peste aproximativ 20 de ani, Europa va fi nevoită să importe 70 la sută din necesarul de energie. Ca urmare a acestui fapt, statele uniunii au fost nevoite să găsească surse regenerabile. Uniunea Europeană îşi doreşte ca, până în anul 2020, 20% din consumul de energie al statelor comunitare să fie asigurat din surse regenerabile.

Biocombustibilii sunt combustibili solizi, lichizi sau gazosi obtinuti din biomasa, plante oleaginoase, ierboase sau lemnoase, deseuri agricole si forestiere, deseuri organice municipale si industriale. Teoretic, biocombustibilii pot fi obtinuti din orice sursa biologica de carbon. Industria biocombustibililor este in continua schimbare si dezvoltare strans legata de costurile materiilor prime, emisiile de gaze cu efect de sera (CO2), durabilitate.

Biodieselul este definit drept compusul format din esterii monoalchilici ai acizilor grasi cu catena lunga hidrocarbonata derivati din grasimile regenerabile ca uleiurile vegetale si grasimile animale, folosit in calitate de combustibil pentru motoarele diesel.

Fisiere in arhiva (1):

  • Biodiesel.ppt