Calculul si Proiectarea a Doua Module care Intra in Structura Mecanica a Bratului Robotului - Modul de Translatie, Modul de Orientare

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Calculul si Proiectarea a Doua Module care Intra in Structura Mecanica a Bratului Robotului - Modul de Translatie, Modul de Orientare.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 14 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si cuprins iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Mecanica

Cuprins

CAPITOLUL I - NOŢIUNI GENERALE DESPRE MANIPULATOARE ŞI ROBOŢI
CAPITOLUL II - STUDIUL DINAMIC AL UNUI ROBOT SERIAL MODULAR CU 5 GRADE DE LIBERTATE
CAPITOLUL III – MEMORIU JUSTIFICATIV DE CALCUL

Extras din document

Robotul este definit ca un mecanism automat care se poate substitui omului pentru a efectua unele operaţii, fiind capabil să-şi modifice singur ciclul de execuţie prin detecţie fotoeléctrica, creier electronic, servomotor etc.

Caracteristici:

sunt realizaţi pentru a executa în principal operaţii de manipulare, deplasare şi transport care necesită viteză şi exactitate, dar pentru forţe limitate;

sunt dotaţi cu mai multe grade de libertate (între 2-6 ), astfel încât să poată executa operaţii complexe ;

sunt autonomi, funcţionând fără intervenţia sistematică a omului;

sunt dotaţi cu o capacitate logică, în general foarte redusă, cu ajutorul căreia pot executa incercări şi alege între două alternative.

Manipulator manual acţionat direct de către om;

Robot secvenţial care are anumiţi paşi ce ascultă de o procedură predeterminată;

Robot repetitor – la început omul învaţă robotul procedura de lucru, acesta o memorează şi o repetă;

Robot cu control numeric;

Robot inteligent care îşi decide comportamentul pe baza informaţiilor primite prin senzori.

Robot cartezian al cărui braţ operază într-un spaţiu definit de coordonate carteziene;

Robot cilindric al cărui braţ operează într-un spaţiu definit de coordonate cilindrice;

Robot sferic al cărui braţ operează într-un spaţiu definit de coordonate sferice.

Beneficiile introducerii robotilor in industrie includ managementul controlului si al productivitatii si cresterea evidenta a calitatii produselor. Robotii pot lucra zi si noapte fara a obosi sau a-si reduce performanta. Consecvent realizeaza reduceri substantiale ale pretului de cost in primul rand prin reducerea consumurilor de materii prime si al prelucrarii automate a acestora. De asemenea utilizarea robotilor aduce avantaje pe piata concurentiala. Prin dezvoltarea rapida a industriei si a tehnicii de calcul, putem observa evolutia robotilor industriali catre generatiile inteligente ce le ofera caracteristica de a "intelege" mediul in care lucreaza.

Mai ieftin si mai bun – devine o conditie pentru implementarea robotilor industriali si a ridicarii capacitatilor si performantelor de exploatare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Calculul si Proiectarea a Doua Module care Intra in Structura Mecanica a Bratului Robotului - Modul de Translatie, Modul de Orientare.ppt