Cazane

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Cazane.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 18 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Mecanica

Extras din document

Cazanul GAZ 75 este destinat producerii aburului supraincalzit prin arderea combustibilului lichid usor.

Cazanul functioneaza prin principiul circulatiei naturale a apei si a aburului prin sistemul fierbator si prin supraincalzitor. Constructia este pe verticala ,de forma paralelipedica si consta din :camera de ardere si canalul de gaze ascendente.Pentru ca flacara sa aibe posibilitatea formarii si dezvoltarii libere cazanul este prevazut cu un tub focar amplasat in afara canalului de gaze ascendent.Tubul focar consta din doi cilindri coaxiali intre care se afla apa.Apa rece vine de la tambur prin conducta descendenta, legatura cu tubul focar facandu-se la partea inferioara a acestuia, iar apa calda alunge pe conducta ascendente , legata de partea superioara a tubului ,din nou la tambur.Pentru o mai buna circulatie a apei in spatiul de racire a tubului focar ,pe cilindrul interior este infasurata o sarma de grosime egala cu grosimea spatilui de racire .

Tubul focar este sudat la un capat de o placa metalica fara a se obtuta tubul. Placa e informea de pieptene si ajuta la fixarea tubului focar ,prin suruburi,de canalul de gaze. La celalalt capat al tubului se afla arzatorul pentru combustibil lichid usor .Tot la acest se afla si tubul de aprindere.Tubul mai este prevazut la partea inferioara cu racord de golire a spatiului de racire..La capatul de fixare a tubului focar de camera focarului este prevazut vizorul focar .Arzatorul este prins in balamale de tubuul focar oferind posibilitatea scoaterii acestuia din tubul focar .

Fig 1.tub focar

In canalul de gaze de ardere sunt amplasate : fascicolul convectiv inferior,supraincalzitorol si fascicolul convectiv superior.Canalul de gaze are forme paralelipipedica cu dimensiunile 450×465mm.peretii laterali ai canalului de gaze sunt ecranati cu ecrane tip perete membrana formati fiecare din cate 10 tevi de dimensiune 20×4-1303mm,cu pasul de 40mm.

Fig 2.perete membrana

La partea superioara si inferioara a camerei de ardere (canalul de gaze)tevile ecranelor sunt racordate la colectare.Colectoarele sunt executate din tevi cu diametrul Ø 50 si lungimea 630mm.Fiecare perece de colectoare mai comunica intre ele printr-un numar de sase tevi(descendente) ce se afla inafara canalului de gaze.

Colectoarele sunt conectate direct de colectorul frontal inferior respectiv colectorul frontal superior.

Colectoarele frontale sunt executate din tevi de dimensiuni Ø70×5-538mmm.La capetele colectorului sunt sudate capace de dimensiuni Ø70×6mm.

De la colectorul frontal inferior porneste un numar de 10 tevi care ecraneaza focarul ,la partea inferioara si peretele din spate a acestuia , dupa care traverseaza drumul de gaze formand astfel fascicolulcolectiv inferior,ecraneaza apon peretele frontal al cazanului si traverseaza din nou drumul gazelor ,in ambele sensuri ,formand astel sistemulconvectiv superior.dimensiunile aceptor tevi sunt Ø20×4-2610.Tevile sunt executate din otel pentru tevi utilizate la temperatura inalte.

Fisiere in arhiva (1):

  • Cazane.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA ¨DUNAREA DE JOS´´GALATI FACULTATEA DE MECANICA SPECIALIZAREA :MASINI SI UTILAJE TERMICE