Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Mecanică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 31 în total
Cuvinte : 6922
Mărime: 343.95KB (arhivat)
Publicat de: Dinu Nagy
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: BANU MIHAELA
Universitatea ,,Dunărea de Jos” din Galaţi Facultatea de Mecanică

Cuprins

  1. Capitolul I Consideraţii generale 3
  2. 1.1. Calitatea în sistemul actual de gestionare a deseurilor 3
  3. 1.2. Quality Function Deployment (QFD) 7
  4. Capitolul II Implementarea funcţiei calităţii 7
  5. 2.1. Determinarea cerinţelor beneficiarului 11
  6. 2.1.1. Vocea consumatorului 13
  7. 2.1.2. Diagrama de afinitate 14
  8. 2.1.3. Diagrama de tip arbore 15
  9. 2.2. Identificarea caracteristicilor de calitate 20
  10. 2.3. Casa calităţii 21
  11. Capitolul III. Concluzii 30
  12. Bibliografie 31

Extras din proiect

Capitolul I. Consideraţii generale

1.1 Calitatea în sistemul actual de gestionare a deseurilor

Scopul acestei proiect este de a implementa / extinde sistemului de colectare selectivă și reciclare în împrejurimile zonei în care locuiesc. Până în 2013, România şi-a luat angajamentul faţă de Uniunea Europeană să sporească procentul de cantităţi de deşeuri valorificate până la 60%.

Acest obiectiv nu va fi atins fără implementarea unor sisteme de reciclare la nivelul comunităților locale, mai ales dacă avem în vedere că 60% dintre deșeurile de ambalaje sunt deșeuri menajere și numai 40% provin de la agenții economici. Acest termen limită trebuie să ne impulsioneze să ne mobilizăm în acest scop în activitățile zilnice. Nu trebuie să mai aşteptăm patru ani ca să îndeplinim aceste obiective, putem începe chiar de azi!

Conform HG 621/ 2005, art 19. și 20, instituţiile publice, asociaţiile, fundaţiile şi persoanele fizice deţinătoare de deşeuri trebuie să depună selectiv deșeurile de ambalaje în containere diferite, inscripționate corespunzător, amplasate special de autoritățile administrației publice locale; și să predea deșeurile de ambalaje la operatorii specializați să colecteze si/sau să le valorifice.

Colectarea selectivă este o soluție la îndemâna tuturor și presupune depozitarea deșeurilor în locuri special amenajate, cu scopul de a le recicla. Știm cu toții că prin reciclare protejăm natura si resursele naturale, reducem poluarea solului, apei, aerului și a mediului înconjurător și economisim energie.

In Galati, activitatea de sortare a gunoiului menajer se rezuma la amplasarea unor containere-mostra in curtea primariei si in noul cartier ANL dintre Galati si Braila. In curtea primariei sunt trei containere pentru PET-uri, sticla si textile, iar in cartierul ANL dintre Galati si Braila au fost amplasate opt containere cu aceleasi destinatii. ''Nu avem decat cateva mostre de containere pentru colectarea si sortarea gunoiului menajer, in rest, deseurile menajere se descarca de-a valma la groapa de gunoi a orasului. Nu exista statii de reciclare si de prelucrare a gunoiului'' conform comisiei de mediu si amenajare urbanistica a Consiliului Local Municipal Galati.

Si groapa de gunoi a orasului are probleme cu autorizatia de mediu, pentru ca prin arderea deschisa a gunoiului polueaza o mare parte a orasului.De altfel, judetul Galati are un plan regional de gestionare a deseurilor, care cuprinde doua depozite zonale, unul la Galati prin proiect ISPA, cu cinci statii de transfer la Beresti, Targu Bujor, Frumusita si Independenta, si altul la Tecuci, cu trei statii de transfer, la Buciumeni, Corod, Liesti. De asemenea, sunt prevazute doua statii de compostare la Tecuci si Targu Bujor si o statie de tratare mecano-biologica la Tulucesti.

Prin demararea proiectul ISPA in valoare de 15 milioane de euro pentru managementul deseurilor menajere, in cadrul caruia va fi construita o statie de sortare si compostare a deseurilor si va fi infiintata o groapa de gunoi ecologica. Lucrarile vor fi executate de un consortiu format din firma Mesogeos din Grecia, care va primi 9,9 de euro pentru construirea noii gropi de gunoi, si Valceana SA din Galati, care va primi 4,6 milioane euro pentru contruirea statiei de sortare-compostare.

Lucrarile vor incepe in cursul lunii august si vor fi finalizate la sfarsitul anului 2010. Firma greaca are o experienta de peste doua decenii in domeniu si a infiintat peste 20 de gropi de gunoi ecologice in Grecia, printre care cele din Atena si Salonic.

Prin cheltuirea celor 15 milioane de euro din programul ISPA se doreste sa se vada in ce masura va fi posibila si la Galati colectarea selectiva a deseurilor, lansand un proiect pilot in cartierele Tiglina 1, Micro 38 si Cartierul ANL din gara, prin care va fi testata reactia populatiei la colectarea selectiva.

În urma analizei efectuate, am propus creşterea calitativă şi cantitativă a serviciilor de salubrizare, intensificarea preocupărilor cetatenilor pentru colectarea selectiva a deseurilor şi, paralel, preocuparea pentru imbunatatirea calitatii mediului inconjurator.

Căi de îmbunătăţire a sistemului de colectare selectiva in Judetul Galati

Unde, cum şi de ce să colectez selectiv?

Proiectul te va ajuta să înţelegi de ce, cum şi unde poţi colecta selectiv deşeurile. Colectarea selectivă este una dintre etapele reciclării, alături de separarea şi procesarea unora dintre componentele deşeurilor, în vederea transformării lor în produse utile. Aproape toate materialele care intră în compoziţia deşeurilor: hârtia, sticla, ambalajele din plastic, cutiile metalice pot face obiectul unui proces de reciclare.

Puteţi colecta selectiv deşeurile în locurile special amenajate: containerele în culori galben - verde - albastru. Prin acest proiect vom extinde sistemul de colectare selectivă și il vom implementa pe lângă casele noastre.

Vom deschide un site unde cetatenii pot trimite e-mailuri și scrisori referitoare la dorinta lor pentru extinderea sistemului de colectare selectivă sau pentru implementarea în apropierea locuințelor a containelor speciale.

Deșeurile colectate selectiv ajung la centrele de reciclare, unde sunt mai ușor și mai eficient valorificate.Daca proiectul va avea succes se prevede infiintarea unor statii de reciclare a PET-urilor in zona orasului nostru.

Preview document

Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați - Pagina 1
Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați - Pagina 2
Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați - Pagina 3
Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați - Pagina 4
Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați - Pagina 5
Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați - Pagina 6
Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați - Pagina 7
Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați - Pagina 8
Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați - Pagina 9
Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați - Pagina 10
Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați - Pagina 11
Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați - Pagina 12
Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați - Pagina 13
Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați - Pagina 14
Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați - Pagina 15
Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați - Pagina 16
Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați - Pagina 17
Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați - Pagina 18
Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați - Pagina 19
Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați - Pagina 20
Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați - Pagina 21
Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați - Pagina 22
Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați - Pagina 23
Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați - Pagina 24
Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați - Pagina 25
Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați - Pagina 26
Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați - Pagina 27
Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați - Pagina 28
Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați - Pagina 29
Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați - Pagina 30
Colectarea selectivă a deșeurilor în Județul Galați - Pagina 31

Conținut arhivă zip

  • Colectarea Selectiva a Deseurilor in Judetul Galati.doc

Alții au mai descărcat și

Proiectarea procesului tehnologic și matriță sau ștanță pentru o piesă cilindrică

Sa se proiecteze procesul tehnologic si stanta sau matrita pentru obtinerea piesei din figura 1. Materialul utilizat este TDA3 ( tabla decapata...

Te-ar putea interesa și

Studii și cercetări privind îmbunătățirea calității interne și de suprafață a sleburilor turnate continuu

Conceptul iniţial al turnării continue a metalelor a fost înregistrat la mijlocul secolului al XIX-lea. Limitată de posibilităţile tehnologice de...

Digestia anaerobă a deșeurilor municipale

1.Introducere 1.1.Definitie În conformitate cu Hotarârea de Guvern 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei...

Prelucrarea pieselor tip bucșe

CAPITOLUL 1 1. STADIUL ACTUAL AL MODULUI GENERAL DE PROIECTARE A PROCESULUI TEHNOLOGIC DE PRELUCRARE A UNEI CLASE SAU GRUPE DE PIESE Pentru a se...

Monitorizarea Deșeurilor din Județul Bacău

Capitolul 1 Introducere 1.1. Deşeuri. Noţiuni generale: Definiţie. Clasificarea deşeurilor Orice termen folosit în teoria ştiinţifică, ori în...

Plan de Afaceri - PET Solutions SRL

1. REZUMAT Recuperarea ambalajelor de plastic reprezinta cea mai mare provocare, si nu doar in realizarea economica privind colectarea de...

Deșeurile în Bistrița-Năsăud - descrierea și analiza problemei de mediu

Principalul obiectiv al gestionării deşeurilor trebuie să fie protecţia sănătăţii oamenilor şi a mediului împotriva efectelor nocive cauzate de...

Studiu de Caz SC REAL Brașov

1.Scurt istoric Real a deschis primul hypermarket în Polonia în anul 1997 având în momentul de faţă la nivel naţional 49 de hypermarketuri. Un an...

Studiu privind colectarea transportul și depozitarea deșeurilor din Cartier Nicolina 2 Iași

1. INTRODUCERE 1.1. Necesitatea colectării, transportului şi depozitării controlate a reziduurilor (aspecte pragmatice, economice şi de protecţia...

Ai nevoie de altceva?