Compozite Armate cu Fibre, Fibrele, Fibrele de Aramide, Poliamida, Matricea

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Compozite Armate cu Fibre, Fibrele, Fibrele de Aramide, Poliamida, Matricea.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 14 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Antohi Alexandru

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Mecanica

Extras din document

Se dau : matricea din rasini poliamidice si fibra din Kevlar.

Se cere :

- identificarea caracteristicelor de material (matrice,fibre) ;

- determinarea proprietatilor compozitului ;

- realizarea unui document care sa cuprinda caracteristicile matricei,fibrei si a compozitului (matrice+fibra) ;

- geometria structurii (AutoCAD,CosmosM) .

Identificarea caracteristicelor de material :

Kevlar

Matric

Determinarea proprietatilor compozitului :

Fibrele de armare pot fi confecţionate din materiale ceramice, sticle sau polimeri care, dacă este grafit sunt cunoscute ca fibre de carbon. Fibrele cresc modulul de elasticitate al compozitului. Legăturile covalente puternice ce se stabilesc în lungul fibrelor le conferă un modul de elasticitate foarte ridicat pe această direcţie din cauză că la ruperea sau alungirea fibrei trebuie să se rupă sau să se deplaseze şi legăturile. In general este destul de dificilă acoperirea fibrelor cu materialul matricii ceea ce conduce la un preţ de cost final relativ ridicat.Compozitele armate cu fibre sunt utilizate în cadrul echipamentelor sportive avansate, şi ca urmare, mai scumpe, la cadrul bicicletelor de viteză care au cadrul fabricat din fibre de carbon acoperite cu matrice ploimerică. Componente ale maşinilor de curse şi automobilelor sunt compozite din fibră de sticlă.

Aranjamentul şi orientarea fibrelor, una faţă de cealaltă şi în raport cu matricea, concentraţia de fibre şi distribuţia acestora reprezintă influenţe semnificative asupra rezistenţei şi altor proprietăţi ale compozitelor armate cu fibre.Aplicaţiile în care apare o multidirecţionalitate a solicitării utilizează fibre discontinui care sunt orientate aleatoriu în matricea materialului. Consideraţii asupra orientării şi lungimii fibrelor pentru anumite compozite depind nivelul şi natura tensiunilor aplicate ca şi de preţul de cost. Pentru compozitele cu fibre scurte (atât cele aliniate cât şi cele orientate aleatoriu) procesul de fabricaţie are loc într-un timp mai scurt. Cu ajutorul acestor compozite se pot obţine forme mai complicate care nu sunt posibile atunci când armarea se face cu fibre continui.

Fisiere in arhiva (1):

  • Compozite Armate cu Fibre, Fibrele, Fibrele de Aramide, Poliamida, Matricea.doc

Alte informatii

Materiale compozite