Dimensionarea unui Schimbator de Caldura cu Fascicul Tubular in Manta

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Dimensionarea unui Schimbator de Caldura cu Fascicul Tubular in Manta.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 16 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Loredana Dobre

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Mecanica

Cuprins

Capitolul 1.Generalitati privind schimbatoarele de caldura
Capitolul 2.Schimbator de caldura cu fascicul tubular in manta
Capitolul 3.Tema proiect
Capitolul 4.Dimensionarea schimbatorului de caldura

Extras din document

Date de proiectare

Rezultate

Capitolul 1 - Generalitati privind schimbatoarele de caldura

Schimbatorul de caldura este un sistem tehnic constituit din elemente rigide in care are loc transferul caldurii de la un fluid cu o temperatura mai ridicata (agent termic primar), catre un fluid cu o temp mai coborata (agent termic secundar), in procese de incalzire, racire, condensare, vaporizare sau procese termice complexe.

In procesul de schimb de caldura iau parte 2 agenti : un agent cald care cedeaza caldura, si un agent rece care primeste caldura.

Industria petrochimica utilizeaza o gama variata de schimb de caldura, dar marea lor majoritate sunt aparate avand delimitate doua spatii pentru circulatia separata a celor 2 agenti in care are loc schimbul de caldura.

Clasificarea schimbatoarelor de caldura se poate realiza din mai multe puncte de vedere dintre care 3 fiind mai importante :

1. Clasificarea dupa procesul principal de transfer de caldura avem numeroase clase de aparate : preincalzitoare, racitoare, condensatoare refierbatoare, recuperatoare si regeneratoare.

2. Clasificare dupa modul de contactare al fluidelor putem avea 3 clase de aparate:

- Schimbatoare cu contact indirect sau de suprafata : aparate la care cei 2 agenti nu vin in contact direct ei fiind despartiti de o suprafata de schimb de caldura cu care vin in contact permanent sau periodic

Daca cele 2 fluide vin in contact permanent cu supraf de schimb de caldura, fluxul termic prin aceasta fiind unidirectional, avem shimbator de caldura de tip recuperativ.

Acest tip de aparat este cel mai raspandit putand fii realizat in numeroase variante constructive.

Daca agentii termici vin in contact alternativ cu suprafata de transfer de caldura, fluxul termic schimbandu-si periodic directia avem schimbator de caldura de tip regenerativ. Aparatele regenerative pot fi realizate cu suprafata fixa sau rotativa.

- Schimbatoare cu contact direct : aparate la care agentii termici nu mai sunt separati de o suprafata amestecandu-se unul cu celalalt.

Fisiere in arhiva (1):

  • Dimensionarea unui Schimbator de Caldura cu Fascicul Tubular in Manta.doc

Alte informatii

Procese de transfer caldura. UPG - Ploiesti