Dinamica Rigidului cu Punct Fix

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Dinamica Rigidului cu Punct Fix.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 30 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si cuprins iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Mecanica

Cuprins

Generalitati
Ecuatiile de miscare
Calculul reactiunii
Giroscopul

Extras din document

Studiul solidului dinamicii cu punct fix urmareste determinarea miscarii solidului si a reactiunii produsa de legatura in punctul fix, daca se cunosc conditiile initiale ale miscarii, conditii de pozitie si de viteza si fortele care actioneaza solidul

Din cinematica solidului cu punct fix se stie ca parametrii care definesc pozitia sa fata de un reper inertial , sunt unghiurile lui Euler.

Sunt deci in total sase marimi necunoscute care definesc dinamica solidului cu punct fix, primele trei sunt unghiurile lui Euler:  unghiul de precesie,  unghiul de nutatie si  unghiul de rotatie proprie iar celelalte sunt proiectiile reactiunii R pe axele reperului atasat de solid X,Y,Z. Pentru determinarea lor folosim teorema torsorului care conduce la un sistem de sase ecuatii diferentiale ale miscarii obtinute prin proiectiile pe axele reperului mobil atasat de solid, ale celor doua expresii vectoriale ale teoremei. Pentru a aplica teorema torsorului relativ la puctul fix este necesar sa determinam expresia impulsului si al momentului cinetic al solidului fata de punctul

Impulsul este: (1)

Pentru calculul momentului cinetic se alege ca sistem de referinta atasat corpului xOyz, sistemul definit de axele principale de inertie in raport cu punctul fix , fata de acest sistem de referinta (mobil) momentul cinetic are expresia:

(2)

Ecuatiile de miscare rezulta aplicand teorema momentului cinetic in raport

cu punctul fix:

Fisiere in arhiva (1):

  • Dinamica Rigidului cu Punct Fix.ppt

Alte informatii

Universitatea “Dunarea de Jos” Galati Facultatea de Mecanica Specializare: Inginerie Mecanica Anul: IV