Îmbunătățirea calității procesului de planificare a producției în cadrul firmei SC Floboglobal SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Mecanică
Conține 1 fișier: pdf
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3454
Mărime: 629.49KB (arhivat)
Publicat de: Sebastian M.
Puncte necesare: 7
Facultatea de Inginerie
Universitatea Vasile Alecsandri din Bacau, Bacau
Planificarea şi controlul calităţii produselor şi proceselor - Optimizarea procesului de crearea a unei tehnologii de fabricatie pentru un reper .

Cuprins

  1. I Introducere .4
  2. II Prezentarea situatie actuale ..5
  3. III Digrama Fishbone ...6
  4. IV Alegerea echipei ..8
  5. V Identificarea cauzelor principale si secundare ..9
  6. VI Elaborarea procesului de imbunatatire ...11

Extras din proiect

I Introducere

Problemele, neconformitățile, exista in orice organizație si influențează, într-o proporție mai mare sau mai mica asupra bunului mers al acesteia; si asupra costurilor: este acceptata ideea ca aproximativ 20% din cifra de afaceri a unei organizații reprezintă “noncalitate”. Si in cadrul instituțiilor de învățământ superior ne confruntam des cu probleme; uneori le ignoram pur si simplu, in alte cazuri le consideram a fi “normale”, inerente, adesea încercam să le și rezolvăm; câteodată reușim (sau așa consideram noi - depinde de ce obiective ne-am propus), alteori renunțam când constatam “cat de mult se complica lucrurile”. Cu certitudine, foarte rar suntem dispuși a investi resurse (timp, oameni etc.) pentru a rezolva efectiv problemele.

Scopul acestui studiu de caz este de a prezenta un proiect de rezolvare a problemelor existente in cadrul firmei SC FLOBOGLOBAL SRL. Este vorba de o problema reala cu care se confrunta organizația respectiva; de aici, etapele si soluțiile propuse sunt fictive. Prin infiintarea societatii FLOBOGLOBAL S.R.L. s-a dorit ca activitatea principala de productie vizand motoare cu piston in stea pentru aeronave sa se desfasoare pe noi baze economice si in conditii de reala profitabilitate. Pentru desfasurarea activitatii S.C. FLOBOGLOBAL S.R.L. Bacau a preluat, in chirie de la S.C.CRACIUNSTYLE S.A. Bacau , hala-obiectiv cu utilajele existente, anexe, bancuri de probe . SC FLOBOGLOBAL SRL este o firmă de productie de motoare de avioane cu piston si componente pentru acestea, reparatii si revizii la motoare de aviatie cu piston precum si prelucrarile mecanice necesare acestor reparatii . Firma subcontracteaza comenzii de la beneficiarii din zona care nu pot sau nu au resursa temporala pentru a efectua comenzile in timp util.

Datorită folosirii materiei prime de la producători autohtoni, produsele realizate sunt de cea mai bună calitate, fiind pe gustul clienților. De asemenea, personalul societății este calificat în domeniu, dând dovadă de profesionalism, promptitudine și urmărind întotdeauna mulțumirea clientelei dar si deschis catre noi metode de productie . Personalului efectueaza frecvent cursuri de pregatire in domeniu pentru o mai buna conducere si o cresterea a productivitatii si calitatii produselor oferite.

5

II Prezentarea situatie actuale

Pentru a creste productia si nivelul calitatii produselor oferite an de an se modernizeaza utilajele de productie sau se achizitioneaza noi utilaje in vederea scaderii timpului de prelucrare a anumitor produse precum si cresterii fabricatie.

Crescand productia si numarul de utilaje este necesar ca incontinuu sa fie actualizate procesele de fabricatie ale unor repere. Planificarea intregului proces de productie pleaca inca din faza incipienta de la efectuare unei tehnologii de prelucrare a reperelor. In aceasta etapa in mod normal din punct de vedere al productivitatii si calitatii ar trebui creare unei echipe apartinand din toate departamentele (economic, tehnologic, proiectare, sef de sectie ,programatori) care sa aiba rolul de a crea cel mai bun proces de fabricatie atat din punct de vedere al timpului de prelucrare cat si al calitatii produselor oferite la final, dar situatia din firma amintita nu implica toate aceste departamente ci doar tehnologic si uneori economic .Acest document numit fisa tehnologica a produsului trebuie sa contina informatii legate de: - denumirea produsului;

- Caracterisiticile fizico-chimice ale materialului (semifabricatului); - operatii tehnologice ce trebuiesc urmate insotite de schite cu toate cotele ce se executa pe operatia respectiva si eventualele SDV-uri necesare operatiei;

- desen general al produsului(final - ce contine toate cotele);

- instructiuni de manuire a produsului dupa fiecare operatie;

- modul in care se face controlul de calitate .

Dupa efectuare acestei documentatie care in mod normal ar trebui sa fie verificata de oameni desemnati din departamentele de proiectare, tehnologic, economic, programatori , se poate lansa productia produsului si efectuarea unei fise de urmarire a operatiilor care in cadrul firmei este digitalizata. Seful de atelier preia comanda si hotareste conform planului de operatii masinile pe care se vor executa acestea, aceasta depinzand si de masinile libere care exista, complexitatea operatiei care necesita ca acaesta sa fie efecutat doar pe anumite masini,timpul de livrare (care daca este indepartat impune o amanare care si-o va asuma seful de atelier).

Exemplificarea acestui proces initiativ de lansare in productie a unui produs si desfasurarea pas cu pas este ilustrata mai jos intr-o diagrama flux care ne permite să examinăm logica, sau lipsa de logică în succesiunea etapelor pe care le parcurgem pentru obținerea rezultatului dorit.

Preview document

Îmbunătățirea calității procesului de planificare a producției în cadrul firmei SC Floboglobal SRL - Pagina 1
Îmbunătățirea calității procesului de planificare a producției în cadrul firmei SC Floboglobal SRL - Pagina 2
Îmbunătățirea calității procesului de planificare a producției în cadrul firmei SC Floboglobal SRL - Pagina 3
Îmbunătățirea calității procesului de planificare a producției în cadrul firmei SC Floboglobal SRL - Pagina 4
Îmbunătățirea calității procesului de planificare a producției în cadrul firmei SC Floboglobal SRL - Pagina 5
Îmbunătățirea calității procesului de planificare a producției în cadrul firmei SC Floboglobal SRL - Pagina 6
Îmbunătățirea calității procesului de planificare a producției în cadrul firmei SC Floboglobal SRL - Pagina 7
Îmbunătățirea calității procesului de planificare a producției în cadrul firmei SC Floboglobal SRL - Pagina 8
Îmbunătățirea calității procesului de planificare a producției în cadrul firmei SC Floboglobal SRL - Pagina 9
Îmbunătățirea calității procesului de planificare a producției în cadrul firmei SC Floboglobal SRL - Pagina 10
Îmbunătățirea calității procesului de planificare a producției în cadrul firmei SC Floboglobal SRL - Pagina 11
Îmbunătățirea calității procesului de planificare a producției în cadrul firmei SC Floboglobal SRL - Pagina 12
Îmbunătățirea calității procesului de planificare a producției în cadrul firmei SC Floboglobal SRL - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Imbunatatirea calitatii procesului de planificare a productiei in cadrul firmei SC Floboglobal SRL.pdf

Alții au mai descărcat și

Proiectarea procesului tehnologic și matriță sau ștanță pentru o piesă cilindrică

Sa se proiecteze procesul tehnologic si stanta sau matrita pentru obtinerea piesei din figura 1. Materialul utilizat este TDA3 ( tabla decapata...

Ai nevoie de altceva?