Instalatia Aprindere Baterie

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Instalatia Aprindere Baterie.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 29 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Bogdan Gabriel

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Mecanica

Cuprins

1. DESTINAŢIA ŞI PĂRŢILE COMPONENTE 1
2. CONSTRUCŢIA ELEMENTELOR COMPONENTE ALE
INSTALAŢIEI DE APRINDERE 2
3INSTALAŢII ELECTRONICE DE APRINDERE 10
4. ÎNTRETINEREA, DEFECTELE ÎN EXPEOATARE ŞI
REPARAREA INSTAEAŢIEI DE APRINDERE
4.1. ÎNTREŢINEREA INSTALAŢIEI 14
4.2. DEFECTELE IN EXPLOATARE ALE INSTALAŢIEI DE
APRINDERl 20
4.3. REPARAREA INSTAEATIEI DE APRINDERE 24
5. Norme de tehnică şi securitatea muncii 26
Bibliografie 27
CUPRINS 28

Extras din document

Instalaţia de aprindere are rol de a produce scânteia electrică prin obţinerea unei tensiuni înalte între electrozii bujiei capabilă să aprindă amestecul carburant format din benzină şi aer.

Instalaţiile de aprindere pot fi:

- instalaţie de aprindere cu magnetou, care nu se mai foloseşte la automobile, fiind utilizată mai mult la motorete, motociclete şi la unele automobile de curse. Ea este formată din magnetou (ca sursă de curent de joasă şi înaltă tensiune) şi fişe care distribuie curentul de înaltă tensiune la bujii:

- instalaţii de aprindere cu baterie de acumulatoare:

- instalaţii de aprindere electronice;

- instalaţii de aprindere electrostatice.

La motoarele de automobile, se utilizează instalaţia de aprindere cu baterie de acumulatoare (fig. 9.1) formată din: bateria de acumulatoare 1, ca sursă de curent, indicatorul de curent 2, contactul cu cheia 3, bobina de inducţie 4, cu înfăşurarea primară IP, şi înfăşurarea secundară IS, conductorul de joasă presiune 5 (care face legătura între elementele circuitului primar), ruptorul-distribuitor 6 care cuprinde: contactele 14 (mobil a şi fix b}. bucşa cu came 7, condensatorul 8 şi distribuitorul 10, rotorul 11, alimentat de fişa centrală (conductor de înaltă tensiune) 9, fişele bujiilor 12 şi bujiile 13.

2. CONSTRUCŢIA ELEMENTELOR COMPONENTE ALE

INSTALAŢIEI DE APRINDERE

Bateria de acumulatoare 1 este sursa care furnizează curent continuu de pornire a motorului cât şi pentru alimentarea instalaţiei de aprindere şi a consumatori.

Instalaţiile electrice ale automobilelor utilizează baterii de acumulatoare acide cu plăci de plumb de 12 V. având borna minus legată la masă (partea metalică a automobilului) şi borna plus în circuitul electric.

Indicatorul de curent 2 la instalaţiile vechi este un ampermetru legat în serie în circuit; la instalaţiile moderne, se utilizează voltmetrul datorită unei mai bune fidelităţi a indicării curentului din baterie şi a încărcării ei de către generator în timpul funcţionării motorului. Voltmetrul se leagă în paralel cu circuitul electric.

Unele instalaţii folosesc în locul ampermetrului sau voltmetrului un bec de control (colorat în roşu sau verde), care la conectarea contactului cu cheie, se aprinde şi indică existenţa curentului pe circuit; aceste instalaţii au şi un releu de legătură cu generatorul de curent (alternatorul) care stinge becul după pornirea motorului indicând prin aceasta că generatorul încarcă bateria de acumulatoare.

Contactul cu cheia 3 are rol de a alimenta circuitul de aprindere şi de pornire (prin demaror), precum şi alţi consumatori ai echipamentului electric. Este sub forma unui dispozitiv, prevăzut cu borne, care se alimentează de la bateria de acumulatoare

Fisiere in arhiva (1):

  • Instalatia Aprindere Baterie.DOC