Instalatia de Alimentare a Motoarelor cu Aprindere prin Compresiune

Imagine preview
(6/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Instalatia de Alimentare a Motoarelor cu Aprindere prin Compresiune.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 17 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Florin R.

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Mecanica

Cuprins

ARGUMENT . 3
INSTALATIA DE ALIMENTARE A MOTOARELOR CU APRINDERE PRIN COMPRESIUNE . 4
Formarea amestecului la motoarele cu aprindere prin compresiune si tipuride instalatii de alimentare . 4
POMPA DE INJECTIE. 5
Pompa de injectie cu piston-sertar . 6
INJECTORUL . 11
FILTRE DE COMBUSTIBIL . 12
Filtru de filtrare bruta . 12
Filtru de filtrare fina . 14
Filtru dublu . 14
DEFECTE . 15
Defectele filtrelor de combustibil . 15
Defectele pompei de injectie . 15
Defectele injecloarelor . 15
INTRETINEREA INSTALATIEI DE ALIMENTARE
A MOTOARELOR CU APRINDERE PRIN COMPRESIUNE . 16
BIBLIOGRAFIE . 18

Extras din document

Argumentul

Tendinta actuala in domniul actul este aceea de a reduce cat este posibil emisile poluante, consumabile precum si majorarea randamentului motorului si a performatelor automobilului .

Aceste deziderate se pot atinge numai cu o tehnologie de varf si materiale de o calitate superioara pe langa aceste necesitati un rol important il joaca si proiectarea automobillui si simularea acestui proces cu ajutorul calculatorului.

Lucrarea de fata trateaza chestiuni legate de constructia automobilului, procesele intalnite in cadrul acestuia cerintele si rolul diverselor elemente ale automobilului defect care pot sa sur-vina in timp expoatarii acestuia, metoda de dianosticare si reparare precum si mijloacle utilizate pentru reparare si diagnosticare automobilului.

Pentru elaborarea acestei lucrari au fost folosite materiala documentare din literature de specialiatate precum si din activitatea practica.

Analiza sistemului, metoda de diagnosticare sa realizat pe baza cunostintelor si de baza dobandite in cadrul procesului de invatare precum pana in acest moment.

Proiectul trateaza aspecte generale legate de tema de proiect si nu isi propune sa particularizeze aceste analize pe anumite automobile a diversilor producator.

FORMAREA AMESTECULUI LA MOTOARELE CU APRINDERE PRIN COMPRESIUNE SI TIPURI DE INSTALATII DE ALIMENTARE

La motoarele cu aprindere prin compresiune, aerul si combustibilul patrund separat in cilindri, amestecul lor formindu-se in interiorul acestora.

La m.a.s., puterea motorului se regleaza prin pozitia clapetei de acceleratie. La m.a.c., reglarea puterii se face numai prin modificarea cantitatii de combustibil injectate in interiorul cilindrilor. Cantitatea de aer care se introduce in cilindri pe un ciclu, practic, nu se modifica.

La m.a.c., combustibilul se introduce in cilindru la sfirsitul cursei de com¬presiune, cand presiunea aerului admis este foarte mare (30. . .40)*105 N/m2.

Presiunea de debitare a combustibilului este, de asemenea, ridicata, respectiv de (200. . .350)*105 N/m2.

Formarea amestecului la m.a.c. trebuie sa se produca intr-un timp foarte scurt, de aproxiinativ 10 ori mai mic decat la motoarele cu carburator.

Pentru asigurarea unei arderi complete si la timp a amestecului in m.a.c. coeficientul excesului de aer are valori relativ mari : λ = 1,2.1,75.

In functie de marimea presiunii de circulatie a combustibilului prin instalatia de alimentare, aceasta se imparte in doua parti: partea de joasa presiune si partea de inalta presiune.

Partea de inalta presune este formata din: pompa de injectie, injectoarele si conductele de legatura dintre acestea (conducte de inalta presiune). Pre¬siunea de lucru a acestei parti depinde de tipul camerei de ardere si poate fi de (300.500)*105 N/m2, ajungand, uneori, la 2000*105 N/m2.

Partea de joasa presiune este formata din rezervorul de combustibil, pompa de combustibil, filtrele, conductele de legatura dintre acestea si con¬ductele de legatura a acestora cu pompele de injectie. Presiunea de lucru a acestei parti este de (3.5)*105 N/m2.

Partea de inalta presiune contine un element care ridica presiunea si dozeaza combustibilul si unul de injectie a acestuia in camera de ardere. Aceste elemente pot constitui agregate separate cum este cazul pompei de injectie si al injectorului sau agregate unice cum este cazul pompei-injector.

Datorita acestei particularitati a partii de inalta presiune, instalatia de alimentare cu combustibil a m.a.c. se imparte in : instalatia de alimen¬tare cu pompa-injector si instalatia de alimentare cu pompa de injectie si injector.

Instalalia de alimentare cu pompa de injectie cu distributor rotativ a motoarelor SAVIEM 797-05 este reprezentata schematic in figura 1.a.

Din rezervorul 1, motorina este absorbita de pompa de alimentare auxiliara 2 si trimisa, prin filtrul pentru fillrare bruta 3 si filtrul pentru filtrare fina 4, in pompa de injectie 5. Surplusul este trimis inapoi in rezervor, prin supapa de suprapresiune 8 si conducta de retur ,9. Din pompa de injectie, mo¬torina este impinsa, cu mare presiune, prin conducteie 6 la injectoarele 7, fixate in chiulasa motorului. Surplusul de motorina trimis la injectoare este refulat in conducta 9 si dirijat catre rezervorul de combustibil.

Fisiere in arhiva (1):

  • Instalatia de Alimentare a Motoarelor cu Aprindere prin Compresiune.doc