Instalația de alimentare la motorul Ford Mondeo diesel

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Mecanică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 7148
Mărime: 11.83MB (arhivat)
Publicat de: Titus Sima
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dimacean Maricel

Extras din proiect

I.Sistemul de alimentare

Din sistemul de alimentare cu combustibil fac parte rezervorul de combustibil, pompa de combustibil aflata in rezervor(doar la motoarele pe benzina), conductele de combustibil, filtrul de combustibil si filtrul de are. Sistemele propriu-zise de injectie de benzina, respectiv Diesel, vor fi tratate in capitole separate.

Rezervorul de combustibil este fabricat din plastic si este dispus sub bancheta din spate, inaintea puntii spate. Modelele cu tractiune integrala dispun de un rezervor cu doua camere. Rezervorul este ventilat prin intermediul unui sistem de aerisire. Rezerva de combustibil este semnalizata soferului prin indicator din tabloul de bord.

Modelele cu motoare pe benzina dispun de n intrerupator de siguranta care deconecteaza pompa de combustibil in cazulunui accident sau soc puternic. Intrerupatorul este instalat in habitaclu, pe peretele lateral stang in fata portierei soferului.

Variantele Diesel sunt dotate cu un sistem de incalzire a combustibilului pentru a asigura o exploatare buna chiar si pe vreme rece.

I.1.Reguli de curatenie pe timpul lucrului la sistemul de alimentare cu combustibil

• Inaintea desfacerii racordurilor se curata bine zonele de imbinare si vecinatetea acestora.

• Piesele demontate se aseaza pe un support curat si se acopera. Se utilizeaza folii sau hartie. Nu se vor lavete care lasa scame !

• Componentele deschise se acopera cu grija, respectiv se inchid, daca reparatia nu este efectuata in aceeasi zi.

• Se monteaza doar piese curate.

• Piesele de schimb se scot din ambalaj doar imediat inaintea montarii.

• Nu se utilizeaza piese care au fost depozitate fara ambalaj(de exemplu in truse de scule, s.a.m.d.).

• Cat timp instalatia de alimentare cu combustibil este deschisa, nu se lucreaza pe cat posibil cu aer comprimat. Pe cat posibil, nu se deplaseaza automobilul.

Atentie : se va asigura o ventilatie buna a spatiului de lucru, vaporii de combustibili fiind toxici. Se va evita contactul pielii cu combustibilul. Este interzis focul deschis, pericol de incendiu ! Combustibilul impur nu se deverseaza la intamplare, ci se depune la un punct de colectare a deseurilor speciale.

I.2.Demontarea/montarea traductorului de nivel al combustibilului si a pompei de combustibil

Traductorul de nivel al combustibilului este montat in rezervorul de combustibil, accesibil pe la parte superioara. La motoarele pe benzina pompa de combustibil se afla in suportul traductorului de nivel al combustibilului. Flotorul traductorului de nivel coboara odata cu scaderea nivelului de combustibil. Prin intermediul unui contact alunecator de pe flotor se mareste rezistenta electrica a traductorului. Astfel, scade tensiunea aplicata indicatorului de combustibil din bord, care se deplaseaza spre directia „gol“.

Traductorul de combustibil trebuie verificat in cazul in care indicatorul de combustibil din tabloul de bord indica un nivel gresit de combustibil.

Conditie de verificare : a fost verificata rezistenta tuturor cabluriloe electrice conform schemei circuitului electric.

Atentie : se va asigura o ventilatie buna a spatiului de lucru. Vaporii de combustibili sunt toxici ; interzis focul deschis, pericol de incendiu ! Se va pregati extinctorul de incendiu.

I.3.Demontarea

• Se deconecteaza cablul de masa (-) al bateriei. Atentie : prin asta se sterg memoriile aparatelor electronice, ca de exemplu memoria de defecte a calculatorului mptprului sau codul antifurt al radioului.

• Modele cu tractiune integrala : exista doi traductori ai nivelului de combustibil precum si o pompa aditionala de transfer. Pentru demontarea acestora trebuie demontat rezervorul de combustibil.

• Modelele cu tractiune fata : se demonteaza bancheta din spate.

• Se indeparteaza mufa de trecere din cauciuc si se deconecteaza mufa electrica.

• Se debranseaza conductele de tur si retur de combustibil. Pentru desfacerea conductelor se apasa clemele laterale ale conexiunilor rapide si se trage de conducta. Atentie : sistemul de alimentare cu combustibil a motoarelor pe benzina se afla sub presiune ! La deschiderea conductelor trebuie colectat combustibilul scurc cu ajutorul unei lavete. Inaintea demontarii, se marcheaza ambele conducte de combustibil cu banda adeziva, pentru a nu le incurca la montare.

• Se roteste suportul traductorului de nivel in sens antiorar cu ajutorul dispozitivului special FORD 23-038. Daca acest dispozitiv nu este disponibil, se poate desface traductorul de nivel al combustibilului cu un cleste de tevi sau cu o bucata din lemn de esenta tare si lovituri usoare de ciocan. Atentie : este interzisa producerea de scantei, exista pericol de incendiu.

• Se ridica suportul traductorului de nivel al combustibilului, se basculeaza intr-o parte si se scoate afara. La aceasta se aseaza o carpa dedesubt si se colecteaza combustibilul scurs.

I.4.Montarea

• Se curata de rugina si de murdarie suprafetele de etansare ale rezervorului si suportului traductorului de nivel. Atentie : nu este permisa patrunderea impuritatilor in rezervor.

• Se monteaza suportul traductorului de nivel cu o garnitura noua si se insurubeaza in sens orar. Se conecteaza mufa electrica.

• Modele cu tractiune integrala : se monteaza rezervorul de combustibil (Figura F - 2024).

• Se racordeaza conductele de tur si retur a combustibilului, fara a le incurca intre ele. Asigurati-va de cuplarea perfecta a conexiunilor rapide ale conductelor.

• Se monteaza mufa de trecere din cauciuc in podeaua caroseriei si se monteaza bancheta din spate.

• Se conecteaza cablul de masa (-) al bateriei. Se fixeaza ceasul si se introduce codul antifurt al radioului.

• Se verifica functionarea indicatorului de nivel de combustibil din tabloul de bord.

Preview document

Instalația de alimentare la motorul Ford Mondeo diesel - Pagina 1
Instalația de alimentare la motorul Ford Mondeo diesel - Pagina 2
Instalația de alimentare la motorul Ford Mondeo diesel - Pagina 3
Instalația de alimentare la motorul Ford Mondeo diesel - Pagina 4
Instalația de alimentare la motorul Ford Mondeo diesel - Pagina 5
Instalația de alimentare la motorul Ford Mondeo diesel - Pagina 6
Instalația de alimentare la motorul Ford Mondeo diesel - Pagina 7
Instalația de alimentare la motorul Ford Mondeo diesel - Pagina 8
Instalația de alimentare la motorul Ford Mondeo diesel - Pagina 9
Instalația de alimentare la motorul Ford Mondeo diesel - Pagina 10
Instalația de alimentare la motorul Ford Mondeo diesel - Pagina 11
Instalația de alimentare la motorul Ford Mondeo diesel - Pagina 12
Instalația de alimentare la motorul Ford Mondeo diesel - Pagina 13
Instalația de alimentare la motorul Ford Mondeo diesel - Pagina 14
Instalația de alimentare la motorul Ford Mondeo diesel - Pagina 15
Instalația de alimentare la motorul Ford Mondeo diesel - Pagina 16
Instalația de alimentare la motorul Ford Mondeo diesel - Pagina 17
Instalația de alimentare la motorul Ford Mondeo diesel - Pagina 18
Instalația de alimentare la motorul Ford Mondeo diesel - Pagina 19
Instalația de alimentare la motorul Ford Mondeo diesel - Pagina 20
Instalația de alimentare la motorul Ford Mondeo diesel - Pagina 21
Instalația de alimentare la motorul Ford Mondeo diesel - Pagina 22
Instalația de alimentare la motorul Ford Mondeo diesel - Pagina 23
Instalația de alimentare la motorul Ford Mondeo diesel - Pagina 24
Instalația de alimentare la motorul Ford Mondeo diesel - Pagina 25
Instalația de alimentare la motorul Ford Mondeo diesel - Pagina 26

Conținut arhivă zip

  • Instalatia de Alimentare la Motorul Ford Mondeo Diesel.doc

Alții au mai descărcat și

Cutia de Viteze

Cutia de viteze face parte din transmisia automobilului având princi¬palul rol de modificare a momentului primit de la motor în functie de variatia...

Sistemul de Direcție

Destinatia sistemului de directie. Sistemul de directie serveste la modificarea directiei de deplasare a autormobilului . schimbarea directiei de...

Construcția, defecțiuni, repararea și întreținerea punții din față a autovehiculelor

CAPITOLUL 1 COMPUNEREA SI ORGANIZAREA GENERALA A AUTOVEHICULELOR Automobilele rutiere, ca majoritatea mijloacelor de transport lucreaza in...

Suspensia

Introducere Actualitatea şi importanţa temei studiate. În timpul deplasării, în orice regim de mers şi pe orice categorie de drumuri, în cadrul...

Sistemul de Alimentare la MAS

ARGUMENT Automobilul este un vehicul rutier carosat si suspendat elastic pe cel putin trei roti care se deplaseaza prin mijloace de propulsie...

Diferențialul

1. Introducere 1.1 Generalitati – Destinatia diferentialului La deplasarea automobilului in viraj, roata motoare exterioara parcurge un spatiu...

Repararea și Întreținerea Transmisiei Cardanice

Memoriu justificativ Transmisia automobilului are rolul de a transmite momentul motorului la roţile motoare, modificându-i, în acelaşi timp, şi...

Sistemul de Pornire al Motoarelor

GENERALITATI PRIVIND PORNIREA MOTOARELOR Sistemele de pornire au rolul de a antrena motoarele cu combustie interna cu o anumita turatie si cuplu...

Ai nevoie de altceva?