Instalatia de Racire la Skoda Fabia

Imagine preview
(7/10 din 11 voturi)

Acest proiect trateaza Instalatia de Racire la Skoda Fabia.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 23 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Mecanica

Cuprins

Capitolul 1 – Descrierea automobilului Skoda pag 4
Capitolul 2 – Destinatia instalatiei de racire pag 5
Capitolul 3 – Elementele componente ale sistemului de racire pag 5
Capitolul 4 – Clasificarea instalatiilor de racire pag 5
Capitolul 5 – Constructia elementelor componente pag 9
Capitolul 6 – Întretinerea instalatiei de racire pag 19
Capitolul 7 – Defecte în exploatare ale instalatiei de racire pag 20
Capitolul 8 – Repararea instalatiei de racire pag 20
Capitolul 9 – Norme specifice de securitate a muncii si PSI pag 22
Bibliografie pag 24

Extras din document

Capitolul 1

Descrierea automobilului Skoda

Scurt istoric

Automobilele Skoda Fabia, Fabia Combi, Fabia Sedan sunt ultimele produse ale fabricii din Mlada Boleslaw, care face parte din concernul VW. Skoda Fabia este mai mare decât Skoda Felicia dar este mai mica decât Skoda Octavia. Skoda Fabia, Fabia Combi si Fabia Sedan au aparut ca urmare a colaborarii proiectantilor, inginerilor si tehnicienilor de la SkodaAuto si de la concernul VW. Ca si la produsele altor concerne automobilistice de renume, la aceste tipuri de automobile s-au folosit ansamble si piese testate care au fost deja folosite la alte tipuri, marci si modele de automobile produse de catre concernul VW.

Unele elemente si ansamble au fost facute special pentru un anumit model de automobil. Unificarea partilor componente, a ansamblurilor si subansamblurilor duce la scaderea pretului automobilului, scade si numarul pieselor de schimb, iar acest lucru face mult mai usoara organizarea unui service auto, costurile fiind mult mai mici. Acest lucru s-a întâmplat si in cazul automobilului Skoda Fabia.

Descrierea modelului

La realizarea automobilelor Skoda Fabia s-au folosit programele de calculator CAD /CAM si nu doar in cadrul firmei SKODA AUTO si VW ci si la alte firme. Proiectantul caroseriei este Dirk Van Braeckel. Aspectul caroseriei este dinamic, dar îsi pastreaza eleganta. Marea varietate de sisteme de propulsie, in care apar diferitele tipuri de motoare pe benzina si diesel de înalta presiune, cu cutii de viteze manuale si automate, precum si sasiurile bine proiectate permit scoaterea pe piata a unor automobile cu caracteristici dinamice diferite. Toate se remarca printr-un raport deosebit intre pret si calitate. Automobilele au trei tipuri de caroserii: hatchback, combi si sedan, fiecare având mai multe variante de dotari: clasic, confort si elegance. Fabia hatchback are si o a patra varianta de dotare numita junior.

In ceea ce priveste propulsia sunt oferite sase tipuri de motoare pe benzina si doua diesel de înalta presiune. Din aceasta oferta de caroserii, motoare si dotari, oricine îsi doreste un automobil fiabil, solid, la un pret avantajos îsi poate alege un automobil din clasa medie joasa.

Capitolul 2

Destinatia instalatiei de racire

Instalatia de racire este destinata sa asigure un regim termic corespunzator unei bune functionari a motorului, cu randament ridicat. Temperatura în interiorul cilindrilor este de 1800……2000ÚC, ceea ce înrautateste ungerea, modifica si proprietatile mecanice ale pieselor, reducând jocurile normale dintre piesele conjugate si poate duce la urmari grave: griparea sau chiar deteriorarea lor. Prin sistemul de racire se elimina in mediul ambiant 20-30% din caldura pieselor motorului, asigurând o temperatura optima de 85-90ÚC.

Capitulul 3

Elementele componente ale sistemului de racire

Sistemul de racire la automobilele Skoda Fabia, Fabia Combi si Fabia Sedan sunt asemanatoare intre ele. Sunt fabricate in diverse variante, in functie de tipul de motor si de dotari. In functie de tipul motorului si diferite radiatoare si ventilatoare.

In componenta sistemului de racire intra urmatoarele elemente:

- pompa; - rezervor de lichid;

- radiatorul cu ventilator; - calorifer;

- termostat; - stuturi de racordare;

- furtunuri de conectare;

- rezervor de lichid de racire.

Capitolul 4

Fisiere in arhiva (1):

  • Instalatia de Racire la Skoda Fabia.doc

Alte informatii

Proiect despre instalatia de racire la Skoda Fabia