Intretinerea Defecte in Exploare si Repararea Mecanismului de Distributie

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Intretinerea Defecte in Exploare si Repararea Mecanismului de Distributie.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 19 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Mecanica

Extras din document

Motivaţia care adus la alegerea temei ,, ÎNTREŢINEREA, DEFECTE ÎN EXPLOARE ŞI REPARAREA MECANISMULUI DE DISTRIBUŢIE,, este una simplă, şi anume având în vedre că mecanismul de direcţie este o parte complexă şi foarte importantă din construcţia automobilului care asigură umplerea cilindrilor cu amestec carburant sau cu aer proaspăt şi evacuarea gazelor arse acesta este supus unei exploatări ridicate care în timp poate conduce la apariţia unor defecte în exploatare.

Organele sistemului de distribuţie lucrează în condiţii foarte grele (presiuni de contact mari în condiţii de ungere insuficientă, temperaturi mari, distribuţie neuniformă, viteze relativ mari, şocuri,etc.) care determină apariţia uzurilor, a deteriorărilor şi a ruperilor prin oboseală a materialului.

În situţia unei exploatări în condiţii anormale sau neexecutării lucrărilor de întreţinere sau executăriilor în neconcordanţă cu recomandările uzinei producătoare, procesul scoaterii din uza organelor respective poate fi grăbit.

Starea tehnică a mecanismului de direcţie influenţează într-o măsură covăşitoare stabilitatea automobilului în mers, securitatea circulaţiei, confortul conducerii precum şi uzura pneurilor.după unele statistici 17-22% din incidentele de circulaţiesunt provocate de starea necorespunzătoare a cestei părţi a automobilului.

În lucrarea de faţă se încearcă punerea în evidenţă a celor mai importante şi frecvente defecţiuni ce pot apărea la mecanismul de direcţie şi posibilităţi de remediere şi reparare a acestora în cadrul atelierelor auto.

Stabilirea stării tehnice a mecanismului de direcţie se face cu ajutorul parametriilor de diagnosticare (jocuri, fazele distribuţiei, zgomote emise,etc.)se poate face, în unele cazuri, chiar şi de persoane mai puţin calificate care însă posedă o dotare minimă necesară. O importanţă mare o prezintă localizarea defecţiunii, natura şi apoi se poate trece la remedierea propriu-zisă.

2.Mecanismul de direcţie. Destinaţie. Clasificare. Părţi componente

2.1. Destinaţie

Mecanismul de direcţie (foto 1) este un ansamblu de piese care asigură umplerea cilidrilor, într-o anumită ordine, cu amestec carburant sau cu aer proaspăt şi asigurarea gazelor arse.

2.2 Clasificare

După tipul motorului, distribuţia poate fi pentru motoare în patru şi în doi timpi. Motoarele în patru timpi utilizează mecanismul de distribuţie cu supape iar cele în doi timpi,nu au în general supape, ci ferestre în cilindri, care sunt deschise sau închise prin deplasarea pistonului(distribuţie prin lumini).

După poziţia supapelor, mecanismele de distribuţie sunt:

-cu supape laterale plasate în blocul motor;

-cu supape în cap unde supapele sunt montate în chiulasă deasupra pistonului; foto 1

-mixt (Rover), supapele sunt montate în bloc şi în chiulasă.

Din punct de vedere al locului de montare a arborelui cu came, distribuţia poate fi:

-cu arbore cu came în carter ( motoare D 797-05, ARO, Dacia,etc.)

-cu arbore cu came montat pe chiulasă, cu comandă prin culbutor (Fiat, Mercedes-Benz,etc.)

Fisiere in arhiva (1):

  • Intretinerea Defecte in Exploare si Repararea Mecanismului de Distributie.doc