Intretinerea si Repararea Ambreiajului la Automobilul Cielo Daewoo

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Intretinerea si Repararea Ambreiajului la Automobilul Cielo Daewoo.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 26 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Herta Stela

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Mecanica

Cuprins

Cuprins 1
Argument 2
Capitolul I. Descriere generală 3
I.1 Componente principale 3
I.2 Partea conducătoare 3
I.3 Partea condusă 3
I.4 Partea de acţionare 3
Capitolul II. Diagnoza 5
II.1 Verificări preliminare 5
II.2 Diagnoză 6
Capitolul III. Reparaţii pe autovehicul 7
III.1 Cablul de ambreiaj 7
III.2 Pedala de ambreiaj 9
III.3 Disc de ambreiaj, placă de presiune, furcă, 10
levier de debreiere, rulment de debreiere, manşon ghidaj, 10
rulment de debreiereşi /sau bucşe ax levier de debriere 10
Capitolul IV. Ambreiajul cu acţionare hidraulică 15
IV.1 Pedala de ambreiaj 16
IV.2 Aerisirea 18
IV.3 Pompă de ambreiaj 19
IV.4 Cilindrul de debreiere 21
Bibliografie 26

Extras din document

Argument

Pentru îmbunătăţirea propriei activităţi pe care am depus-o în şcoală şi pentru a atinge standardele curriculare prevăzute pentru specializarea prin studii, mi-am ales tema de proiect "Întreţinerea şi repararea ambreiajului la automobilul Cielo Daewoo".

Tema aleasă are ca scop atingerea standardelor curriculare solicitate de specializarea pe care am făcut-o în liceu contribuind astfel la o bună formare profesională în domeniu.

Tema aleasă este structurată în capitole abordate separat ca părţi distincte.

Contribuţia personală privind elaborarea proiectului constă în selectarea informaţiilor tehnice specifice transporturilor auto/mecanicii auto, structurarea pe capitole a acestora.

Lucrarea prezintă în mod sintetic şi actualizat sub forma unor scheme principalele aspecte, importanţa, funcţionarea şi realizarea echipamentelor electronice.

În elaborarea lucrării am folosit cunoştinţe tehnice asimilate la diferite obiecte de învăţământ studiate în anii de liceu: matematică, fizică, discipline tehnice de specialitate şi instruire practică.

În partea finală a lucrării am specificat bibliografia utilizată.

În actuala etapă când factorii intensivi ai creşterii economice capătă un rol preponderent în raport cu cei extensivi, se accentuează necesitatea ca toate pârghile economice sa fie folosite cu maximum de randament pentru atingerea obiectivului central – obţinerea unei înalte eficiente economice economice corespunzătoare eforturilor materiale şi financiare facute de stat în toate domeniile economiei naţionale.

Aşa consider că tema aleasă asigură atingerea curriculară solicitată de specializarea „Mecanic auto” contribuind la o mai bună formare profesională în domeniu.

Capitolul I. Descriere generală

I.1 Componente principale

Pãrţile principale ale ansamblului ambreiaj sunt:

Partea conducãtoare,

Partea condusã

Partea de acţionare.

Fig.1 şi 2 înfãţişeazã vederea explodatã a ansamblului ambreiaj. Carcasa ambreiajului este parte integrantã a ansamblului cutie de viteze manualã.

I.2 Partea conducătoare

Partea conducãtoare este reprezentatã de douã suprafeþe plane cu prelucrare finã. Una dintre ele este suprafaţa spate a volantului, iar cealaltã este placa de presiune. Placa de presiune este inclusã într-un corp de oţel, care este prins cu şuruburi de volant.

I.3 Partea condusă

Partea condusã este reprezentatã de discul de ambreiaj cu butuc canelat care culiseazã liber de-a lungul canelurilor arborelui de intrare, prin care, transmite mişcarea de rotaţie arborelui de intrare.

Pãrţile conducãtoare şi condusã sunt ţinute în contact de cãtre arcul de presiune. Aceastã presiune este exercitatã de cãtre arcul diafragmã conţinut în ansamblul placã de presiune.

I.4 Partea de acţionare

Partea de acţionare constã din pedala de ambreiaj, cablul de ambreiaj, furca şi axul furcii de comandã şi rulmentul de debreiere(presiune). Când se apasã pe pedala de ambreiaj pentru a debreia, cablul trage de levierul exterior al furcii de ambreiaj. Furca pivoteazã şi împinge rulmentul de debreiere. Rulmentul va împinge în arcul diafragmã din ansamblul placã de presiune, astfel realizând decuplarea ambreiajului(debreierea).

Figura 1. Părţile componente ale ambreiajului

Figura 2. Ansamblul ambreiaj

Fisiere in arhiva (1):

  • Intretinerea si Repararea Ambreiajului la Automobilul Cielo Daewoo.doc

Alte informatii

DEspre ambreiajul utilizat la autoturismul CIELO