Linii Automate de Asamblare

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Linii Automate de Asamblare.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 37 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Mecanica

Extras din document

Scurt istoric al liniilor de asamblare

Sisteme moderne a liniilor de asamblare

Caroserie in subsisteme

Asamblare în fabrica Ford

Ideea de bază, ce a condus la creșterea numărului de automobile ,la un preț redus ,a fost introducerea liniei de asamblare .

Henry Ford a inventat și a îmbunătățit linia de asamblare și a instalat primul conveior în linia de asamblare în fabrica sa Ford’s Highland Park,din Michigan între anii 1913-1914.Linia de asamblare a redus costurile de producție a automobilelor prin diminuarea timpilor de montaj.Renumitul Model T,a fost asamblat în 93 de minute.După ce a introdus liniile de asamblare în fabrica sa, Ford a devenit cel mai mare producător de automobile din lume în 1913.În 1927 firma Ford a fabricat 15 milioane de automobile Model T.

Sistemele de fabricație moderne sunt foarte dependente de calculatoare, operează în societăți concurențiale complexe și într-o lume sensibilă la mediul ambiant. Sistemele de fabricație moderne pot fi definite ca fiind sisteme automatizate avansate care folosesc calculatoarele ca parte de comandă integrală. Calculatoarele comandă sistemele de fabricație autonome, diferite mașini-unelte, mașini de sudare, aparate de tăiere cu laser, roboți și mașini de asamblare automate. Calculatoarele comandă liniile de producție și au început să preia controlul întregii fabrici.

Sistemul JIT (Just-in-Time = exact la timp) este un sistem de fabricație sau o tehnică de organizare a producției,dezvoltată în Japonia, care sugerează că orice stocuri în procesul de producție constituie pierderi (risipă) care trebuie eliminate din proces. Un principiu de bază al JIT este de a produce numai ceea ce este necesar, la comandă fermă, când este necesar și în cantitatea necesară.

Sistemul JIS (Just in Sequence = exact în succesiune) este o strategie a stocurilor în care componentele (piesele) sosesc la linia de producție exact la timp, așa cum a fost programat pentru a fi asamblate.

Sistemul Kanban este un sistem de programare a producției care indică ce se produce, când să se producă și cât de mult să se producă. În esență, sistemul Kanban este o metodă de "autorizare" a producției și fluxului de materiale în sistemul JIT. Linia de asamblare solicită piesele care îi sunt necesare prin emiterea unei cartele Kanban. Această cartelă "autorizează" deplasarea pieselor, pentru a produce o cantitate de piese de înlocuire în vecinătatea secțiunii implicate a liniei de asamblare.

Fabricația celulară. Spațiul de producție este separat în diferite celule de fabricație. Se organizează câte o celulă de fabricație pentru fiecare familie de produse. Fluxul este regulat pentru fiecare familie de produse, însă este variabil pentru fiecare produs în interiorul familiei. Mașinile sunt plasate în celula de fabricație într-o anumită ordine astfel încât materialele parcurg un flux material unic spre finalizarea produsului. Este avantajos ca mașinile în celulele de fabricație să fie mai mici, dedicate, acestea lucrează mai eficient decât mașinile-unelte mari, multiscop.

Fisiere in arhiva (1):

  • Linii Automate de Asamblare.pptx