Masina de Spalat si Curatat Cartofi cu Disc , cu Productivitatea de 270 Kilograme pe Ora

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Masina de Spalat si Curatat Cartofi cu Disc , cu Productivitatea de 270 Kilograme pe Ora.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 33 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Bernic Mihai

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Mecanica

Cuprins

Planul proiectului :
Adnotare
Introducere
Valoarea utilajului in producerea de alimentatie publica
1. Sarcina tehnică
1.1 Noţiuni teoretice ale procesului de spălare
1.2 Studiul bibliografic al nivelului de dezvoltare tehnic a maşini de spălat şi curăţat cartofi . Avantaje si dezavantaje. Principiul de functionare.
1.3 Studiul brevetelor maşinilor de spălat. Avantaje si dezavantaje.(4-5 brevete)
1.4 Descrierea procesului tehnologic în care este implicată maşina de spălat şi curăţat cartofi
1.5 Parametrii tehnico- economici preconizati de la început
2. Proiectul tehnic
Construcţia si principiul de funcţionare al maşinii
2.2 Reguli de exploatare a maşinii de spălat şi curăţat
2.3 Defectele posibile si metode de înlaturare a lor
2.4 Protectia muncii si a mediului ambiant la exploatarea masinii de spălat şi curăţat cartofi
2.5 Calculul masinii
2.5.1Calcul tehnologic (productivitatea)
2.5.2Calculul energetic (calculul puterii motorului electric)
2.5.3Calculul cinematic
Concluzii (dezavantajele, metoda de inlăturare)
Bibliografie

Extras din document

Introducere

Lucrul util efectuat la o întreprindere de alimentaţie publică depinde nu doar de ce utilaj posedă întreprinderea dată, dar şi de mulţi alţi ocnstituienţi cum ar fi: montarea profesională, corespunderea cu cerinţele întreprinderii, comoditate în deservire, respectarea riguroasă a regulelor de exploatare ş.a.

Pentru a reudce maxim munca zilnică a bucătarilor, a mări considerabil productivitatea lucrului efectuat în întreprinderea dată, a micşora traumatizarea la locul de muncă, se utilizează maşini şi macanisme specializate, în deosebi, utilaje mecanice.

Utilajele mecanice, utilizate la întreprinderile de alimentaţie publică, fac parte din clasa maşinelor tezhnologice, destinate prelucrării primare a produselor şi preparării semipreparatelor. O cerere crescîndă a maşinelor mecanice o au utilajele de curăţare, destinate înlăturării stratului exterior (pricarpului) ce are o valoare nutritivă neînsemnată (coaja legumelor şi fructelor, solzilor de peşti ş.a.). O utilizare largă o au maşinele de curăţat rădăcinoase. Luînd în consideraţie că în mare majoritate se curăţă mecanizat anume carofii, maşinele date mai poartă denumirea de maşini de curăţat cartofi, cu tote că ele de fapt sunt preconizate şi pentru celelalte tipuri de rădăcinoase.

La întreprindelile de alimentaţie publică prelucrarea primară a legumelor constă din: sortare,spălare, curăţire, spălare şi tăiere. Toate operaţiile enumerate pot fi efectuate mecanizat; de regulă nivelul de mecanizare depinde de capacitatea întreprinderii. La întreprinderile de alimentaţie publică cu capacitate mică sau medie, în secţiile de prelucrare primară a legumelor se utilizează doar maşini de curăţat cartofi cu ciclu de lucru periodic.

1. Sarcina tehnică

1.1 Noţiuni teoretice ale procesului de spălare

Utilajele din industria alimentara si alimentatie publica sunt masini de lucru utilizate pentru efectuarea unor operatiuni diversificate în cadrul procesului de productie.

Aceste masini trebuie sa îndeplineasca o serie de conditii:

- realizarea unor operatiuni de calitate superioara;

- consumuri energetice reduse iar costurile pe unitatea de produs sa fie cât mai mici;

- posibilitatea cresterii gradului de automatizare a unor operatiuni din cadrul proceselor de productie;

- cresterea productivitatii muncii;

- deservirea utilajelor sa fie cât mai facila;

- utilajele sa fie prevazute cu aparatura de masura si control a functionarii acestora;

- liniile tehnologice sa fie prevazute cu dispozitive de siguranta care sa permita blocarea lor în cazul defectarii unei masini.

Unul din utilajele din industria alimentara este masina de curatat cartofi.

Eliminarea partilor necomestibile ale tuberculelor majoreaza valoarea lor nutritive si contribuie la imbunatatirea calitatii produselor finite.

La întreprinderile de alimentaţie publică se utilizează pe scară largă maşinele de curăţat cartofi. În întreaga lume ele se produc în cantităţi forte mari deoarece se ia în consideraţie faptul că procesul de cutăţare poate fi: mecanic, termic şi chimic.

Procesul termic poate fi realizat prin flacără şi abur.

Prin metoda la flacără se presupune curăţarea tuberculelor în agregate termice în timp de cîteva secunde la o temperatură de 1200 – 1300ºC. În acest mod are loc carbonizarea stratului exterior (cojii) şi pătrunderea termică (fierbere bruscă) a produsului la o adîncime de 0,6-1,5mm, după care cartofii din agregat intră în masină de spălare şi curăţare, unde cu ajutorul periilor şi arborilor de cauciuc în prezenţa acşiunii apei abundente se îndepărteză coaja şi parţial stratul pătruns termic.

Metoda cu abur se realizează prin cîteva etape: cartofii prin instalaţia de încărcare şi dozare trec în camera de lucru a maşinei de curăţat cu abur în care cartofii sunt supuşi acţiunii doar aburilor de apă cu presiune (0,4 – 1,1 MPa) şi temperatură înaltă. La descărcare cartofii intră în înstalaţia de descărcare în care presiunea scade brusc pînă la cea atmosferică. La unele maşii scăderea bruscă a presiunii are loc chiar în camera de lucru a acesteia. În urma scăderii bruşte a presiunii umeditatea în stratul de sub coajă momentan se transformă în abur care stratifică şi rupe coaja cartofului. Din cauza temperaturii ridicate a aburului un strat de sub coajă se pătrunde termic. Din instalaţia de descărcare, cartofii trec în maşina de curăţire şi spălare în care coaja uşor este înlăturată.

Fisiere in arhiva (1):

  • Masina de Spalat si Curatat Cartofi cu Disc , cu Productivitatea de 270 kilograme pe ora.doc