Matrita de Decupare

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Matrita de Decupare.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc, pdf de 14 pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Lazarescu Lucian

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Mecanica

Extras din document

Tehnologia presarii la rece asigura utilizarea rationala a materialelor, procese tehnologice cu consumuri reduse de energie, productivitate ridicata a muncii, eficienta economica in conditii de calitate.

Prelucrarea metalelor prin deformare la rece cuprinde un ansamblu de operatii de taiere, de deformare sau combinatii ale acestora, fara eliminare de aschii.

Procesele de productie la prelucrarea prin deformare se caracterizeaza prin urmatoarele particularitati:

- operatia se realizeaza prin presare la rece;

- materialele prelucrate se prezinta, de obicei, sub forma de benzi sau foi metalice precum si sub forma de foi din materiale nemetalice. In cazul de fata am

folosit banda cu margini taiate la dimensiunea dorita.

- utilajele cu care se executa operatia de taiere se numesc stante, iar pentru operatia de deformare matrite.

- utilajele folosite sunt presele sau masinile automate de diferite tipuri care creeaza si aplica forta de lucru necesara.

- forma si dimensiunile pieselor prelucrate prin presare la rece, corespund cu suficienta precizie formei si dimensiunilor elementelor active ale sculelor.

Tehnologia prelucrarii prin deformare la rece reprezinta una dintre cele mai moderne directii de dezvoltare a tehnologiei constructiilor de masini.

In comparatie cu alte procedee de prelucrare a metalelor, prezinta o serie de avantaje tehnice si economice printre care se numara si:

- Productivitate ridicata, ajungandu-se in cazul pieselor mici cu folosirea preselor rapide la 2000...3000 piese/min.

- Realizarea de piese cu configuratie deosebit de complexa, unele aproape imposibil de obtinut prin alte procedee.

- Utilizarea materialelor in conditii rationale, cu pierderi minime.

- Sculele se caracterizeaza prin durabilitate ridicata ceea ce conduce la utilizarea lor eficienta in cazul unor productii mari.

- Precizia pieselor prelucrate poate fi, dupa necesitate, foarte ridicata, piesele rezultand cu dimensiunile finale uneori.

- Piesele obtinute prin stantare si matritare la rece, sunt caracterizate prin greutati reduse, rezistenta ridicata, rigiditate mare.

Procedeele de prelucrare prin presare la rece prezinta unele dezavantaje cum ar fi: sculele utilizate sunt uneori de complexitate ridicata si costistoare, aplicarea procedeului este conditionata in unele cazuri de schimbarea formei pentru ca aceasta sa fie tehnologica.Domeniul de aplicare a prelucrarii mecanice prin presare mecanica la rece s-a extins la piese de gabarite diferite. Se executa piese decupate din tabla cu grosimea de pana la 25 mm, se efectueaza perforari cu grosimea pana la 35 mm, ambutisari din semifabricate cu grosimea pana la 35-40 mm. In proiectul de fata grosimea materialului este de 1.25 mm.

Fisiere in arhiva (2):

  • Matrita de Decupare
    • projTPR.doc
    • zapro.pdf

Alte informatii

Proiect Tehnologia prelucrarii la rece: Matrita de decupare (an: 4 )