Mecanismul de Distributie

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Mecanismul de Distributie.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 25 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Chiriac Constantin

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Mecanica

Cuprins

Capitolul 1 Pagina
Sistemul de distributie
Memoriu justificativ 2
Distributia prin supape 4
1.1 Constructia sistemului de distributii 5
1.2.1 Supapele
1.2.2 Ghidurile de supape
1.2.3 Arcurile supapelor
1.2.4 Scaunul supapei
1.2.5 Tachetii
1.2.6 Culbutorii
1.2.7 Arborele cu came
1.2.8 Actionarea arborelui cu came
Capitolul 2
2.1. Intretinere mecanismului de distributie 11
2.2 Defectele mecanismului de distributie 14
2.2. Reperarea mecanismului de distributie 16
Capitolul 3
3.1. Bibliografie 19
3.2. Anexe 20

Extras din document

Memoriu explicativ

Apariţia primelor automobile este strâns legată de descoperirea şi perfecţionarea maşinii cu abur şi a motorului cu ardere internă primele automobile au apărut pe la mijlocul secolului trecut şi erau echipate cu motor cu abur iar spre sfârşitului secolului, motorul cu abur începe să fie înlocuit cu motorul cu ardere interna. Aceste automobile erau prevăzute cu roţi fără pneuri, aveau o transmisie simplă, masă mare, iar viteza de deplasare era foarte redusă. Primele automobile au fost utilizate în special pentru transportul persoanelor.

În secolul nostru, începe folosirea roţilor cu pneuri s-au perfecţionat motorul cu ardere internă şi transmisia, au crescut vitezele de deplasare şi s-a diversificat continuu construcţia automobilelor.

Motorul MAN-D 2156 HMN este un motor cu aprindere prin compresie în patru timpi, cu şase cilindri în linie. Înclinaţi la 40 grade fată de verticală, cu cameră de ardere în capul pistonului, cu injecţie directă.

O variantă a motorului D2156 HMU, care se foloseşte la echiparea unor autobuze, este motorul D2156 HMU. Acest motor are cilindri tot în linie, dar dispuşi orizontal, fapt ce permite montarea acestuia sub podeaua autobuzelor. Din punct de vedere constructiv, cele două motoare sunt identice, deosebindu-se doar prin modul de aşezare a elementelor componente.

O altă variantă este şi motorul D 2156 MTN 8 turbo care, prin ataşarea unei turbine antrenată de gazele de eşapament, introduce aer sub presiune în timpul admisiei, mărind în felul acesta puterea de la 158 KW (215 CP) la 188 KW (256 CP).

Acestea au o construcţie simplificată incluzând în acelaşi corp şi alte componente

SISTEMUL D E DISTRIBUTIE

Capitolul 1

Sistemul de distributie este alcatuit din trei parti:

- mecanismul acre comanda deschiderea si inchiderea periodica a orificiilor de admisiune si evacuare ale cilindrilor;

- colectorul de gaze care distribuie si transporta gazele proaspete intre cilindrii motorului si colecteaza gazele de ardere din cilindrii, transportandu-le in atmosfera;

- amortizorul de zgomot.

De obicei, ultimele doua parti se trateaza la instalatia de alimentare. Pentru comanda deschiderii si inchiderii orificiilor de admisiune si evacuare se disting trei procedee, denumite corespunzator: distributie prin supape, distributie prin sertare si distributie prin lumini. Primele doua procedee impun utilizarea unui mecanism distinct de comanda a distributiei. Ultimul procedeu realizeaza comanda orificiilor cu ajutorul mecanismului biela-manivela prin intermediul direct al pistonului.

1.1 DISTRIBUTIA PRIN SUPAPE

Distributia prin supape se clasifica in functie de pozitia supapelor fata de axa cilindrului in trei sisteme si anume:

- sisteme cu supape laterale, la care supapele sunt asezate lateral in blocul cilindrilor;

- sistemul cu supapa in chiuloasa, la care supapele sunt asezate in corpul chiuloasei, deasupra pistonului;

- sistemul mixt, la care supapele sunt asezate o parte lateral in blocul cilindrilor, iar o parte in corpul chiuloasei deasupra capului pistonului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Mecanismul de Distributie.doc