Mecanismul Motor Organe Fixe ale Mecanismului Motor Intretinere Defecte si Repararea Organelor Fixe ale Motorului

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Mecanismul Motor Organe Fixe ale Mecanismului Motor Intretinere Defecte si Repararea Organelor Fixe ale Motorului.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 20 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Cosma Marcel

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Mecanica

Cuprins

Cuprins 1
Argument 2
1. Motorul cu ardere interna 3
2. Partile componente ale motorului cu ardere interna 3
3. Mecanismul motor 5
3.1. Destinatie si parti componente 5
3.2. Organele fiex ale mecanismului motor 8
3.2.1. Blocul motor 8
3.2.2. Cilindrii 9
3.2.3. Chiulasa 11
4. Intretinerea, defectele in exploatare si repararea
organelor fixe ale motorului 13
4.1. Intretinerea organelor fixe 13
4.2. Defectele in exploatare ale organelor fixe 14
4.3. Repararea organelor fixe 15
4.3.1. Repararea blocului motor 15
4.3.2. Repararea cilindrilor 16
4.3.3. Repararea chiulasei 17
Bibliografia 19

Extras din document

ARGUMENT

În cadrul sectoarelor industriale un rol de bază îl constă industria grea,iar în cadrul acestuia industria constructoare de masini are un raport preponderent.

Eficacitatea economică a ramurilor industriale este în functie de nivelul tehnologiei aplicate,întelegând prin acesta stiinta diverse mijloace fizice.chimice,electrice de prelucrare a minereurilor semifabricatelor si pieselor.

În conditiile productiei industriale moderne masinile,utilajele si instalatiile trebuie să functioneze la parametrii optimi fără întreruperi sau opriri accidentale conditie esentială pentru obtinerea calitătii superioare a produselor si eficenta economică.

Prin întretinerea se urmăreste ca masinile,utilajele si instalatiile să fie mentinute în conditii normale de exploatare între două repere consecutive planificate evitându-se astfel reperelor occidentale.Criza energetică de materii prime si materiale a făcut ca actiunea de recuperare,reconditionare si refolosirea a pieselor să fie o preocupare importantă pentru că se realizează costuri mici de productie si economicii de materiale,manopere si energii.

Reconditionarea pieselor prezintă numeroase avantaje.Automobilul este urmasul masinii cu abur iar primele automobile au apărut secolului trecut.Aparitia pe piată a noilor tipuri de automobile cu calitătii si performante mult superioare precum si a celor cu emisi poluante cât mai putine conform standardelor de poluare europene impune aprofundarea cunostintelor privind constructia,functionarea,întretinera si repararea automobilului.

Lucrarea de fată a fost aleasă din dorinta de a o studia.

Sper ca lucrarea mea să fi atinsă punctele necesare conform temei alese si să folosească pentru studii altei generatii de elevi care doresc să studieze si să aprofundeze probleme legate de: MECANISMUL MOTOR. ORGANE FIXE ALE MECANISMULUI MOTOR. INTRETINERE, DEFECTE SI REPARAREA ORGANELOR FIXE ALE MOTORULUI.

1.Motorul cu ardere interna

Motoarele folosite la automobile sunt,in majoritatea cazurilor, motoare cu ardere interna cu pistin. Motorul cu ardere interna este o masina termica de forta care transforma caldura degajata prin arderea combustibilului in lucru mecanic, prin intermadiul evolutiilor unui agent motor (fluid motor) in stare gazoasa.In motorul cu ardere interna atat procesul de ardere (transformarea energiei in caldura), cat si procesul de transformare a caldurii in lucru mecanic se desfasoara in interiorul cilindrilor.

2. Partile componente ale motorului cu ardere interna

Motrul cu ardere interna monocilindric, in patru timpi cu aprindere prin scanteie (fig.2)este format din cilindrul 1 in interiorul caruia se dellaseaza pistonul 2, care actioneaza manivela 3 a arborelui cotit prin intermediul bielei 4. In capulo cilindrului se gaseste chiulasa 5 in care sunt amplasate supapa de evacuare SE si supapa de admisie SA si bujia 8. La partea inferioara a cilindrului se gaseste carterul superior 9,pe care se monteaza lagarele arborelui cotit si carterul inferior 10 in care se gaseste uleiul de ungere.Amestecul aer-combustibil intra in cilindru prin colectorul de admisie 6 ,iar gazele rezulatate ies in exterior prin colectorul de evacuare 7.

Motorul este alcatuit din :

-mecanismul motor;

-mecanismul de distributie;

-instalatia de alimentare cu combustibil;

-instalatia de aprindere;

-instalatia de racire;

-instalatia de ungere;

-sistemul de pornire.

Fisiere in arhiva (1):

  • Mecanismul Motor Organe Fixe ale Mecanismului Motor Intretinere Defecte si Repararea Organelor Fixe ale Motorului.docx