Mecanismului de Distributie

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Mecanismului de Distributie.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 18 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: ING. MARY MARICA

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Mecanica

Extras din document

MEMORIU JUSTIFICATIV

IN ACEST PROIECT AM PREZENTAT COMANDA MECANISMULUI DE DISTRIBUTIE.

MECANISMUL DE DISTRIBUTIE ESTE UN ASAMBLU DE PIESE CARE ASIGURA UMPLEREA CILINDRILOR INTRO ANUMITA ORDINE CU AMESTEC CARBURANT SAU AER PROASPAT SI EVACUAREA GAZELOR ARSE.MECANISMUL DE DISTRIBUTIE SE COMPUNE DIN:

- COMANDA DISTRIBUTIEI

- ARBORELE CU CAME

- TACHET

- TIJE IMPINGATOARE

- CULBUTORUL

- SUPAPELE

- DISCURILE SUPAPELOR

1. COMANDA DISTRIBUTIEI-SE TRANSMITE MISCAREA DE LA ARBORELE COTIT LA ARBORELE CU CAME.ACESTA POATE FI CU ROTI DINTATE,CU LANT SAU CUREA DINTATA.COMANDA CU ROTI DINTATE ESTE FORMATA DIN DOUA ROTI DINTATE,PINIONULCONDUCATOR PE ARBORELE COTIT SI PINIONUL CONDUS DE PE ARBORELE CU CAME,CARE ARE UN NUMAR DUBLU DE DINTI LA MOTOARELE IN 4 TIMPI.UNELE MOTOARE MAI AU UN PINION INTERMEDIAR PENTRU REDUCEREA DIMENSIUNILOR.PENTRU MICSORAREA ZGOMOTULUI DANTURA ESTE INCLINATA SI ROATA CODUSA PUTAND FI SI DIN TEXTOLIT.

2. ARBORELE CU CAME-ASIGURA IN TIMPUL ROTIRII PRIN FORMA SI POZITIA CAMELOR FUNCTIONAND ORGANELE DISTRIBUTIEI LA MOMENTE OPORTUNE SI DURATA NECESARA.ESTE CONFECTIONAT DIN OTELURI ALIATE PRIN MATRITARE SAU PRIN TURNARE DIN FONTA ALIATA.ARBORELE CU CAME ARE O FORMA CILINDRICA PREVAZUT CU FUSURI DE SPRIJIN,CAME DE ADMISIE SI EVACUARE,UN PINION DE ANTRENARE A POPPEI DE ULEI SI A RUPTORULUI DISTRIBUITOR,UN EXCENTRI DE COMANDA A POMPEI DE COMBUSTIBIL.CAMELE AU UN UNGHI DE DECALAJ SI UN PROFIL CONDITIONAT DE NUMARUL CILINDRILOR,DE ORDINEA DE FUNCTIONARE,DE VITEZA RIDICARE A SUPAPELOR SI DE TIMPUL LOR DE DESCHIDERE FARA SOCURI.

3. TACHETII-COMANDA DESCHIDEREA SUPAPELOR DATORITA MISCARILOR AXIALE, IMPRIMATA DE CAMELE DE PE ARBORELE CU CAME SI TRANSMIT MISCAREA PRIN INTERMEDIUL TIJELOR IMPINGATOARE SI CULBUTORILOR.TACHETII SE OPTIN DIN OTELURI DE FONTA SPECIALA SI TRATEAZA TERMIC.

4. TIJELE IMPINGATOARE-SUNT INTALNITE NIMAI LA DISTRIBUTIA CU SUPAPE IN CAP SI AU ROLUL DE A TRANSMITE MISCAREA LINIARA DE LA TACHETI LA CULBUTORI .SUNT SUB FORMA UNOR TIJE PLINE SAU TUBULARE,CARE IN PARTEA INFERIOARA ARE UN CAP SEMISFERICDE SPRIJIN PENTRU TACHETI IAR IN PARTEA SUPERIOARE UN CAP SUB FORMA DE CUPA PENTRU SURUBUL DE REGLAJ ALE CULBUTORILOR.

5. CULBUTORII-COMANDA DESCHIDEREA SUPAPELOR,SUNT DE FORMA SPECIALA CU BRATE INEGALE PENTRU A IMPRIMA DEPLASARE MARE SUPAPELOR,ACEASTA POATE FI SINGULAR SAU DIN DOUA BUCATI.

Fisiere in arhiva (1):

  • Mecanismului de Distributie.doc