Motoare

Imagine preview
(4/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Motoare.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 8 fisiere doc de 28 de pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Racota Alexandru

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Mecanica

Extras din document

1. Motorul cu ardere interna . Generalitati

1.1Partile componente ale unui motor cu ardere interna .

Motorul cu ardere interna este un agregat termic în care caldura produsa prin arderea unui combustibil se transforma în lucru mecanic , prin intermedilul unui fluid , numit fluid motor .

Caracteristic M.A.I. este faptul ca atât procesul de ardere ( transformarea energiei chimice a combustibilului în caldura ) cât si procesul de transformare a caldurii în lucrul mecanic se desfasoara în interiorul cilindrului motor .

Schema de principiu a unui M.A.I. monocilindric în patru timpi cu aprindere prin scântei se reda în fig.1.1.

Pistonul 1 , care actioneaza manivela 3 a arborelui cotit prin intermediul bielei 4 se deplaseaza în cilindrul 2 .În capul cilindrului se gaseste chiulasa 5 , în care sunt amplasate supapa de admisie ( SA ) 6, care comanda intraea în cilindru a gazelor proaspete si supapa de evacuare

( SE )7, care comanda iesirea gazelor arse .

Deschiderea si închiderea supapelor este comandata de un arbore cu came ( eventual prin tijele împingatoare si culbutorilor ) antrenat de la arborele cotit cu o viteza unghiulara w/2 .

La cealalta extremitate a cilindrului se gaseste carterul superior 8 pe care sunt dispuse lagarele arborelui cotit si carterul inferior 9 în care se gaseste de obicei uleiul de ungere .

1.2. Marimi si indici caracteristici motorului

a) Punctul mort interior (P.M.I.) este pozitia extrema a pistonului , corespunzatore

volumului minim ocupat de gaze (Vc) sau pozitia pistonului corespunzatoare distantei maxime dintre acesta si axa de rotatie a arborelui cotit ( L x r ) pozitie pentru care a=0° si b=0° .

b) Punctul mort exterior (P.M.E) este pozitia extrema a pistonului corespunzatoare volumului maxim ocupat de gaze (Vk) sau pozitia pistonului corespunzatore distantei minime dintre acesta si axa de rotatie a arborelui cotit ( l- r ) pozitie pentru care si .

c) Cursa pistonului este spatiul parcurs de piston între cele doua puncte moarte.

; (1.1)

unde = raza manivelei

d) Alezajul reprezinta diametrul interior al cilindrului .

Fisiere in arhiva (8):

 • Motoare
  • ADMCP2.DOC
  • ARDCP4.DOC
  • bilantcpt7.doc
  • CAP62~1.DOC
  • COPCP3.DOC
  • destcpt5.doc
  • extcp8.doc
  • gencap1.doc