Motorul Diesel de Inalta Presiune Skoda Fabia 1,9L SDI - 47KW

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Motorul Diesel de Inalta Presiune Skoda Fabia 1,9L SDI - 47KW.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 27 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Mecanica

Cuprins

Capitolul 1- Notiuni introductive pag.07
Capitolul 2- Motorul diesel de înalta presiune Skoda Fabia de 1,9l
SDI – 47kw pag.08
Capitolul 3- Parametrii tehnici de baza ai motorului
1,9l SDI – 47kw pag.10
Capitolul 4- Mecanismul motor pag.10
4.1- Destinatie si parti componente pag.10
4.2- Organele fixe ale mecanismului motor pag.10
4.3- Organele mobile ale mecanismului motor pag.11
Capitolul 5- Întretinerea, defectele în exploatare si repararea pag.11
5.1- Întretinerea, defectele în exploatare si repararea
organelor fixe pag.12
5.1.1- Întretinerea organelor fixe pag.12
5.1.2- Defectele în exploatare a organelor fixe pag.12
5.1.3- Repararea organelor fixe pag.13
5.2- Întretinerea, defectele în exploatare si repararea
organelor mobile pag.16
5.2.1- Întretinerea organelor mobile pag.16
5.2.2- Defectele în exploatare a organelor mobile pag.16
5.2.3- Repararea organelor mobile pag.18
Capitolul 6- Rezervorul de carburant pag.21
Capitolul 7- Circuitul de alimentare cu carburant pag.22
Capitolul 8- Sistemul de injectie pag.23
Capitolul 9- Filtrul de aer pag.24
Capitolul 10- Sistemul de evacuare pag.25
Capitolul 11- Circuitul de recirculare a gazelor de evacuare pag.26
Capitolul 12- N.T.S.M si P.S.I pag.28
Bibliografie pag.31

Extras din document

Capitolul 1

Notiuni introductive

Grupurile motopropulsoare ale automobilelor Skoda Fabia, Fabia Combi si Fabia Sedan sunt amplasate în partea din fata a caroseriei, transversal pe axa longitudinala a caroserie si antreneaza rotile puntii din fata.

Toate motoarele, atât cele pe benzina, cat si cele Diesel de înalta presiune, care sunt montate pe automobilele Skoda Fabia, Fabia Combi si Fabia Sedan au o arhitectura cu 4 cilindri în linie, în 4 timpi si sunt racite cu lichid. Dispun de un sistem de ungere sub presiune, cu un filtru de ulei cu trecere integrala.

Fabricantul recomanda pentru motoarele pe benzina utilizarea uleiurilor care corespund specificatiei VW 500 00, VW 501 01 sau VW 502 00, iar pentru motoarele cu aprindere prin comprimare, utilizarea uleiurilor care corespund specificatiei VW 500 00 (doar împreuna cu specificatia 505 00), cu exceptia motorului 1,9 TDI 74 kW, pentru care se recomanda uleiul cu specificatia VW 505 01 Cantitatile de ulei necesare în sistemul de ungere si termenele de înlocuire a uleiuiui sunt prezentate în ,,lnstructiuni pentru întretinerea automobilulul.

În toate motoarele, benzina ajunge în cilindri prin injectie. Reglarea jocului termic al supapelor este realizata automat. Motoarele se încadreaza în normele referitoare Ia emisiile poluante, aceste norme sunt prezentate în tabelul de la capitolul 3.

Sistemul EOBD

Toate motoarele pe benzina, care se încadreaza în norma EU4 referitoare a emisiile poluante, sunt prevazute cu sistemul EOBD (Europe on Board Diagnostic) — diagnoza la bord. Acest sistem aparitne celei de-a doua generatii de sisteme de diagnoza pentru comanda motorului, care controleaza functionarea senzorilor si a sistemelor de executie care influenteaza emisia de compusi poluanti din gazele de eapament si semnalizeaza eventualele defectiuni. Sistemul supravegheaza nu numai elementele care influenteaza în mod direct emisiile poluante, ci si pe cele a caror functionare incorecta poate mari indirect emisille poluante, actionand asupra unitatii centrale de comanda a motorului automobilului. Acest sistem functioneaza împreuna cu doua sonde Lambda si urmareste:

- functionarea elementelor electrice de intrare si de iesire (scurt la ,,masa”, întreruperi în alimentarea cu tensiune, scurtcircuit în conductorii de curent);

- functionarea sistemului de ventilare a rezervorului de benzina;

- transmiterea corecta a semnalului si corectitudinea functionarii elementelor care influenteaza emisia de compusi poluanti din gazele de esapament (catalizator, sonda Lambda).

Daca sistemul descopera o defectiune, care ar putea afecta catalizatorul, începe sa clipeasca indicatorul luminos de control din ansamblul de indicatoare. Daca sistemul de diagnoza descopera o ardere necorespunzatoare într-unul din cilindri, va decupla injtia de benzina în acel cilindru. Daca descopera o defectiune, care are ca efect cresterea nivelului compusilor poluanti din gazele de esapament, indicatorul luminos de control din ansamblul de indicatoare va ramâne aprins.

Listemui MSR (Motor Schleppmoment Regelung)

Este un sistem de optimizare al cuplului dezvoltat de motor, montat Ia automobile care dispun de motoare ce dezvolta un cuplu motor mare. Acest sistem previne patinarea rotilor motoare, printr-o actionare adecvata a sistemului de alimentare a motorului pe benzina. Acest lucru permite evitarea patinarii rotilor, de exemplu prin

reducerea turatiei si cuplului motorului, cand aderenta este redusa datorita suprafetei de rulare acoperita cu apa.

Fisiere in arhiva (1):

  • Motorul Diesel de Inalta Presiune Skoda Fabia 1,9L SDI - 47KW.doc

Alte informatii

Proiect "Motorul diesel de inalta presiune Skoda Fabia 1,9l SDI - 47kw