Poluarea Motoarelor

Imagine preview
(8/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Poluarea Motoarelor.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 25 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Dumitras Alina

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Mecanica

Cuprins

Argument pag.2
Cap.I Consideratii generale pag.3
Cap.II Particule emise de motoare pag.4
2.1. Originea particulelor pag.4
2.2.Compozitia particulelor pag.5
2.3.Dimensiunea particulelor pag.6
Cap.III Tipuri constructive de filtre pag.7
Cap.IV Filtre de particule cu retinere mecanica pag.9
4.1. Filtrul monolit ceramic pag.10
4.2.Filtrul cu fibre ceramice pag.12
4.3.Filtrul metallic poros pag.13
4.4.Regenerarea filtrelor pag.14
4.4.1. Regenerare termica pag.15
4.4.2. Regenerare catalitica pag.18
4.4.3. Regenerare aerodinamica pag.20
4.4.4. Regenerare prin alte masuri aplicate motorului...pag.21
Cap.V Filtre electrostatice de particule pag.23
Cap.VI Concluzii pag.24
Bibliografie pag.25

Extras din document

Argument

Interesul pentru poluarea mediului a crescut in ultima jumatate de secol de la un numar mic de persoane, care se ocupau sporadic si intamplator de poluare pana la intreaga populatie a globului si la institutiile si organizatiile cala mai diverse.

Desigur ca poluarea merita interes, in primul rand pentru aspectele sale actuale, deoarece se creaza si in prezent incomoditati, pagube care afecteaza sanatatea, implicand uneori mase mari de oameni. Aceasta obliga la cunoasterea sa cat mai aprofundata, mai urgenta si mai extinsa.

Lucrarea “ Studii privind emisia de particule poluante la motoarele de automobile” se inscrie pe aceasta linie, ea dorindu-se a fi un ghid care sa cuprinda succint ansamblul problemelor legate de emisia particulelor poluante la motoarele de automobile.Fundamentata pe o conceptie imbogatita din literatura de specialitate, lucrarea prezinta originea, compozitia, dimensiunile particulelor emise de motoarele automobilelor precum si tipurile constructive de filtre pentru retinerea acestora. Toate aceste laturi reprezinta, tot atatea capitole desfasurate intr-o logica fireasca, care constituie un rea sprijin in intelegerea si analiza completa si corecta a problemelor legate de emisia particulelor la motoarele de automobile.

In prezent, si desigur si in viitor, obligatia noastra a oamenilor este de a echilibra si controla calitatea mediului pentru fiecare componenta, cat si pe ansamblu.

CAP.I CONSIDERATII GENERALE

Din punct de vedere al poluarii mediului este foarte importanta sistematizarea surselor de poluare legate de transporturi în functie de:

- Modul de transport;

- Mijlocul de propulsie ( motoare cu ardere interna, motoare electrice);

- Locul specific al transportului( urban: rutier si pe sine; interurban: rutier,pe sine, aerian si naval; international: rutier, pe sine, naval,aerian);

Atentia principala trebuie acordata trnsportului auto. Se apreciaza ca, la un drum de 1000 Km, un singur autoturism consuma oxigenul a patru persoane pe an, în afara altor produse poluante rezultate.

Emisiile poluante produse de motoarele autovehiculelor se impart în doua clase:

-substante primare;

-substante secundare;

Substantele primare sunt substante nocive emise direct de motor si cuprind mai multe varietati: -în stare gazoasa: oxidul de carbon (CO); hidrocarburile (HC); oxizii de azot (NO);

-în stare solida: particule de plumb la MAS, particulele organice care alcatuiesc fumul la MAC;

-în stare lichida: când motorul diesel este rece, unele hidrocarburi se evacueaza sub forma de particule de lichid;

Cantitatea si calitatea emisiilor poluante depind de natura si consumul de combustibil, precum si de doua procese fundamentale: procesul de amestecare si procesul de ardere. Cercetarea si proiectarea concentreaza eforturi considerabile pentru controlul acestor procese precum si pentru îmbunatatirea combustibilului în vederea satisfacerii normelor antipoluante.

Fisiere in arhiva (1):

  • Poluarea Motoarelor.doc

Alte informatii

Este o lucrare despre poluarea produsa de motoare, lucrare prezentat in sesiunea de comunicari stiintifice