Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Mecanică
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 31 în total
Cuvinte : 14215
Mărime: 80.49KB (arhivat)
Publicat de: Mirona Ivan
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Zigarov Maria
Facultatea de Navigatie, Transport Maritim si Fluvial
Universitatea Maritima, Constanta

Extras din proiect

Abstract: Incarcarea containerelor reprezinta o functie pivot in ceea ce priveste eficienta lantului de aprovizionare.Performanta slaba genereaza costuri inutile si dezamagirea clientilor ( spre exemplu incalcarea termenelor convenite sau stabilite de client). Prin urmare, nu este surprinzator faptul ca problemele de incarcare a containerelor au fost dezbatute pe larg in literature de specialitate.S-a afirmat , insa ca abordarile propuse au o valoare practica limitata deoarece nu se acorda o atentie sporita situatiilor intalnite in practica.

In aceasta lucrare va fi abordat subiectul privind problemele intalnite in cazurile de incarcare a containerelor. Vom identifica factorii care - din punct de vedere practic - trebuie să fie luați în considerare atunci când ne confruntăm cu probleme de încărcare a containerelor și vom analiza dacă și cum sunt reprezentați acești factori în metodele de rezolvare a unor astfel de probleme.

Vor fi revizuite modele de abordare si algoritmii exacti.Acest lucru va permite evaluarea relevanței practice a cercetării realizate în domeniu. Vom menționa, de asemenea, câteva aspecte care nu au fost abordate în mod satisfăcător până în prezent și oferă perspective asupra viitoarelor oportunități de cercetare.

Cuvinte cheie: incarcarea containerelor, constrangere,algoritimi exacti, ambalare

Introducere

Cu mai bine de cincisprezece ani in urma , Bischoff & Ratcliff (1995) a susținut că: "... cabordările existente privind problemele de încărcare a containerelor se aplică fiecărei părți înguste ale spectrului situațiilor întâlnite în practică ..." ( Ei au susținut că "un număr de factori care sunt adesea importanți în situații practice nu au primit suficientă atenție în literatura de specialitate".

Această lucrare este menită a fi o revizuire a artei de stat în domeniul încărcării containerelor, unde vom acorda o atenție speciala întrebării dacă și în ce măsură factorii menționați de Bischoff și Ratcliff au fost luați în considerare în literatura de specialitate.Acest lucru va permite evaluarea relevanței practice a cercetării realizate în domeniu.

În secțiunea 3 vom explica cum a fost delimitat subiectul studiului nostru și ce fel de literatură a fost inclusă în analiza noastră.Pe scurt, investigația noastră a început determinând pentru fiecare publicație ,care au fost (sunt) tipurile de probleme luate în considerare.De asemenea, o analiză statistică succintă asupra datelor este prezentată tot în această secțiune.

Secțiunea 4 reprezintă partea central a studiului nostru. Punctul de pornire îl reprezintă lucrarea scrisă de Bischoff și Ratcliff în 1995, în care a fost realizată o analiză pentru a determina aspect relevante pentru încărcarea containerelor în practică.Mai mult de atât, studiul nostrum a fost completat de aspectele prezentate în interviurile cu stagiarii din domeniu.În general am remarcat faptul că aceste aspecte sunt reflectate de constrângeri.Prin urmare, ca rezultat al investigației noaste, oferim în această secțiune o listă cuprinzătoare de constrângeri, care sunt practice relevante pentru încărcarea containerelor și pentru prima data introducem o schema conform căreia pot fi clasificate.

In capitolul 5, vom concretiza remarcile noastre cu privire la tipurile de probleme și constrângeri luate în considerare in literature de specialitate.Mai mult decat atât,stadiul tehnicii privind diferitele tipuri de abordări de modelare, precum și algoritmii exacți si euristici sunt examinați pe scurt.În capitolul 6 regăsim mai multe concluzii privin subiectul abordat.În special vom menționa principalele probleme care, din punctul nostru de vedere nu au fost abordate într-un mod satisfacăor și care să ofere perspectivă asupra viitoarelor oportunități de cercetare.Începem prezentarea noastră cu o scurtă definiție și caracterizare a problemelor de încărcarea containerelor.

2.Probleme de Încărcare a Containerelor-Definiție și Clasificare

Problemele de încărcarea containerelor pot fi interpretate ca fiind probleme de repartizare geometrică, în care obiectele mici tridimensionale (marfa) trebuie atribuite (împachetate)obiectelor mari de forma unui cub, tridimensionale(numite containere), astfel încât o funcție obiectivă data să fie optimizată și să mențină două condiții geometrice de bază.

- Toate articolele mici trebuie să se afle în interiorul containerului

- Obiectele mici nu se suprapun

O descriere formală a soluției la această problemă se va numi model de încărcare.

Am observat că un obiect mare poate fi un container, dar raportându-ne la definiție - poate de asemnea fi spatial de încărcare al unui camion sau un palet care poate fi încărcat până la o anumită înălțime.

Având în vedere tipologia introdusă de Wäscher, Haußner & Schumann în 2007, se pot distinge între problemele de încărcare a containerlor, în care containerele sunt în măsură să cuprindă toată marfa și astfel de probleme în care numai o submulțime de marfă poate fi pachetizată din moment ce disponibiltatea containerelor este limitată.Probleme de primul tip sunt cele de minimizare de intrare (a valorii) și de maximizare(a valorii) de ieșire.

Bibliografie

Abdou, G. & Yang, M. (1994):

A systematic approach for the three-dimensional palletization problem. International Journal of Production Research, 32, 2381-2394.

Abdou, G. & Yang, M. (1995):

Multi-Layer Palletisation of Multi-Size Boxes. International Journal of Advanced Manufacturing Technology, 10, 292-297.

Abdou, G. & Arghavani, J. (1997):

Interactive ILP procedures for stacking optimization for the 3D palletization problem.

International Journal of Production Research, 35, 1287-1304.

Abdou, G. & Elmasry, M. (1999):

3D random stacking of weakly heterogeneous palletization problems. International Journal of Production Research, 37, 1505-1524.

Allen, S. D., Burke, E. K. & Kendall, G. (2011):

A hybrid placement stategy for the three-dimensional strip packing problem. European Journal of Operational Research, 209, 219-227.

Amossen, R. R. & Pisinger, D. (2010):

Multi-dimensional bin packing problems with guillotine constraints. Computers & Operations Research, 37, 1999-2006.

Arenales, M. & Morabito, R. (1997):

An overview of AND/OR-graph approaches to cutting and packing problems. Decision Making under Conditions of Uncertainty (Cutting-Packing Problems) (ed.: Mukhacheva, E. A.) Ufa: Ufa State Aviation Technical University, 207-224.

Balakirsky, S.; Proctor, F., Kramer, T., Kolhe, P. & Christensen, H.I. (2010):

Using Simulation to Assess the Effectiveness of pallet stacking methods. 2nd International Conference on Simulation, Modeling, and Programming for Autonomous Robots (eds.: Balakirsky, S., Hemker, T., Reggiani, M.; von Stryk, O.). Berlin: Springer, 336-349.

Baltacioglu, E.; Moore, J. T. & Hill Jr. R. R. (2006):

The distributor´s three-dimensional pallet packing problem: a human intelligence-based heuristic approach. International Journal of Operational Research, 1, 249-266.

Bansal, N.; Han, X.; Iwama, K.; Sviridenko, M. & Zhang, G. (2006):

Harmonic algorithm for 3-Dimensional Strip Packing Problem. SODA '07 - Proceedings of the 18th Annual ACM-SIAM Symposium on Discrete Algorithms (eds.: Bansal, N.; Pruhs, K.; Stein, C.), Philadelphia: Society for Industrial Mathematics, 1197-1206.

Birgin, E. G & Sobral, F. N. C. (2008):

Minimizing the object dimensions in circle and sphere packing problems. Computers & Operations Research, 35, 2357-2375.

Bischoff, E. E. (1991):

Stability aspects of pallet loading. OR Spectrum, 13, 189-197.

Bischoff, E. E. (2006):

Three-dimensional packing of items with limited load bearing strength. European Journal

of Operational Research, 168, 952-966.

Bischoff, E. E.; Janetz, F. & Ratcliff, M. S. W. (1995):

Loading pallets with non-identical items. European Journal of Operational Research, 84, 681-692.

Bischoff, E. E. & Marriott, M. D. (1990):

A comparative evalution of heuristics for container loading. European Journal of Operational Research, 44, 267-276.

Bischoff, E. E. & Ratcliff, M. S. W. (1995a):

Issues in the development of approaches to container loading. Omega, 23, 377-390.

Bischoff, E. E. & Ratcliff, M. S. W. (1995b):

Loading multiple pallets. Journal of the Operational Research Society, 46, 1322-1336.

Bortfeldt, A. (2011):

A hybrid algorithm for the capacitated vehicle routing problem with three-dimensional loading constraints. Computers and Operations Research, available online (DOI: 10.1016/j.cor.2011.11.008).

Bortfeldt, A. & Gehring, H. (1999a):

Two metaheuristics for strip packing problems. Proceedings of the 5th International Conference of the Decision Sciences Institute, Athens 1999. Vol. 2 (eds.: Despotis, D.K.; Zopounidis, C.). Athens: New Technologies Publications, 1153-1156.

...

Preview document

Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă - Pagina 1
Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă - Pagina 2
Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă - Pagina 3
Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă - Pagina 4
Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă - Pagina 5
Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă - Pagina 6
Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă - Pagina 7
Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă - Pagina 8
Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă - Pagina 9
Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă - Pagina 10
Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă - Pagina 11
Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă - Pagina 12
Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă - Pagina 13
Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă - Pagina 14
Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă - Pagina 15
Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă - Pagina 16
Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă - Pagina 17
Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă - Pagina 18
Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă - Pagina 19
Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă - Pagina 20
Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă - Pagina 21
Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă - Pagina 22
Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă - Pagina 23
Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă - Pagina 24
Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă - Pagina 25
Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă - Pagina 26
Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă - Pagina 27
Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă - Pagina 28
Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă - Pagina 29
Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă - Pagina 30
Probleme privind încărcarea containerelor - Revizuire recentă - Pagina 31

Conținut arhivă zip

  • Probleme privind incarcarea containerelor - Revizuire recenta.docx

Ai nevoie de altceva?