Procese și caracteristici ale MAI

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Mecanică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 30 în total
Cuvinte : 4470
Mărime: 204.35KB (arhivat)
Publicat de: Melinda Mazilu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: prof.univ. GEORGE DRAGOMIR
Procese si caracteristici ale Motoarelor cu Ardere Interna

Cuprins

  1. CAP.1 NIVELUL ACTUAL AL TEHNICII ÎN DOMENIUL MOTOARELOR DE AUTOVEHICULE. 4
  2. 1.1 Studiul tehnicii actuale privind motoare similare ce cel din tema de proiect: 6
  3. CAP.2 MEMORIU JUSTIFICATIV DE CALCUL: 7
  4. 2.1 Alegerea parametrilor initiali generali: 7
  5. 2.2 Calculul procesului de schimbare a gazelor: 8
  6. 2.2.1 Alegerea parametrilor initiali ai procesului de schimbare a gazelor: 8
  7. 2.2.2 Calculul parametrilor constructivi ai motorului 9
  8. 2.2.3 Calculul parametrilor de umplere a cilindrului 11
  9. 2.2.4 Calculul presiunii fluidului proaspat di cilindru la sfârsitul cursei de admisie (pa): 14
  10. 2.2.5 Calculul presiunii fluidului proaspat din galeria de admisie (pga): 14
  11. 2.2.6 Calculul coeficientului de gaze reziduale (gr): 15
  12. 2.2.7 Calculul temperaturii fluidului proaspat din cilindru la sfârsitul cursei de admisie (Ta): 15
  13. 2.2.8 Calculul vitezei medii a fluidului proaspat din galeria de admisiune (Wga): 15
  14. 2.2.9 Calculul vitezei medii a fluidului proaspat în sectiunea oferita de supapa de admisie (Wsa): 15
  15. 2.3 Calculul procesului de comprimare: 16
  16. 2.4 Calculul procesului de ardere: 17
  17. 2.4.1 Determinarea compozitiei amestecului initial 17
  18. 2.4.2 Determinarea compozitiei produselor de ardere 18
  19. 2.4.3 Calculul coeficientului de variatie molara ai procesului de ardere 19
  20. 2.4.4 Calculul caldurii specifice la volum constant a amestecului initial 20
  21. 2.4.5 Calculul caldurii specifice la volum constant a gazelor de ardere 20
  22. 2.4.6 Calculul temperaturii maxime atinse în cilindru 21
  23. 2.4.7 Calculul parametrilor termodinamici ai procesului de ardere 22
  24. 2.5 Calculul procesului de destindere 23
  25. 2.6 Diagrama indicata în coordonate p-V 24
  26. 2.7 Diagrama indicata desfasurata în coordonate p-± 26
  27. 2.8 Planimentrarea diagramei indicate 27
  28. 2.9 Calculul parametrilor indicati ai ciclului motor 28
  29. 2.10 Calculul parametrilor efectivi ai motorului 29
  30. CAP.3 PARTEA GRAFICA: 30
  31. BIBLIOGRAFIE: 31

Extras din proiect

Cap.1 Nivelul actual al tehnicii în domeniul motoarelor de autovehicule.

Ce este tunningul?*

Tunning însemna modificarea partilor standard ale masinilor. A face tunning înseamna scoaterea din clasic a masinilor fie ca este dedicat caroseriei, motorului, interiorului sau a liniei audio.

Orice masina poate suferi schimbari prin diferite metode:

1. Tunning exterior

2. Tunning motor

3. Tunning interior

4. Tunning audio

1. Tunning exterior: se refera la modificarea aspectului exterior al masinii. Este una din cele mai simple si eficiente metode de tuning deoarece prima impresie conteaza nu-i asa?

Aici se poate lucra spre exemplu la montarea unor bari de protectie (spoilere), altele de cât cele cu care masina este echipata la iesirea din fabrica. De asemenea se pot adauga praguri false care schimba total linia laterala a masinii. Eleronul montat pe portbagaj are pe lânga un rol estetic si un rol practic, el apasând masina pe sosea la viteze ridicate marindu-i astfel aderenta.

Aspectul exterior poate fi schimbat fie prin vopsire gen competitie: dungi pe capota, numere pe portiere..., fie prin aplicarea unor folii adezive si lacuire (în functie de marime poate necesita o lipire profesionista). O folie neagra sau argintie reflectorizanta pe geamurile automobilului este întotdeauna bine venita.

Tot la tunningul de caroserie intra si suspensiile. arcurile sport coboara garda la sol a masinii scazând astfel centrul de greutate a acesteia. Amortizoarele sport fac ca masina sa fie lipita de sol si sa nu se încline în viraje la viteze mari. Pentru aceasta se gasesc kituri complete care includ arcuri, amortizoare, bari stabilizatoare, toate tip sport si care rezista la un gen de condus sportiv.

Pentru a schimba aspectul exterior al masinii se pot adauga pleoape pe faruri acestea ne având o utilitate practica. Cel mai important însa este alegerea unor jante din aliaj adecvate. Preferabil este ca acestea sa fie cât mai mari în diametru (de la 15 în sus).

2. Tunning motor: presupune schimbarea unor componente ale motorului si cutiei de viteze pentru marirea puterii motorului. prima si cea mai simpla modalitate de a câstiga câtiva caluti este modificarea sistemului de evacuare a gazelor arse. Aceasta se face prin schimbarea efectiva a tobelor de esapament si a tevilor de legatura dintre acestea. indicat este ca acestea sa fie înlocuite cu tobe de inox, care pe lânga rezistenta la coroziune (inoxul nu rugineste, dar atentie, exista aliaje inox care pot fi atacate de gazele de evacuare), dau si o rezonanta acustica apreciata de multi. Practicul la aceasta operatiune consta în faptul ca gazele evacuate nu se opresc în filtrele montate în tobele originale si astfel motorul nu va mai cheltui putere pentru învingerea acestor rezistente. Aproximativ 10% din puterea motorului se pierde în evacuare. Consecintele acestei modificari sunt în primul rând cresterea consumului de carburant si bineînteles un nivel de zgomot mai ridicat. Atentie!!! Nu se schimba tobele dupa imaginatia fiecaruia caci se poate ajunge la o uzura prematura a motorului!!! Exista scheme pentru diferite tipuri de esapamente, si o serie de tunneri specializati în asa ceva.

O alta modalitate pentru marirea puterii este prin schimbarea sau updatarea cip-seturilor de injectie la masinile cu motor pe injectie diesel sau pe benzina. Acestea se gasesc în comert la firmele specializate si montarea lor se face în ateliere specializate. Aceste cipuri contin niste cartograme pe baza carora se stabileste durata si momentul injectiei.

Filtrele de aer pe admisie directa sunt si ele un element important an ceea ce priveste puterea motorului ele permitând o mai buna intrare a aerului în camera de amestec decât filtrele standard. Acestea se gasesc în comert si pretul este destul de accesibil.

Schimbarea axei cu came, a vibrochenului, pinioanelor din cutia de viteze sunt elemente care duc de asemenea la cresteri însemnate ale puterii însa trebuie privite cu atentie deoarece în general unele modificari necesita altele...

Montarea unei turbine pe motor este o alta posibilitate. Turbina trebuie sa fie adecvata motorului si trebuie stiut ca aceasta duce la o uzura rapida a motorului în cazul motoarelor prevazute fara. O alta modalitate de crestere a puterii motorului cu pâna la 50%, pe durate scurte, este montarea unei instalatii de injectie de oxid de azot (Nitro). Acesta vine sub forma de kitt si poate fi montata chiar de dvs. poate fi construita de dvs...

3. Tunning interior: aici se lucreaza la modificarea accesoriilor de interior. Pentru cei care doresc un look elegant al interiorului se poate lucra cu piele. Îmbracarea scaunelor, a bordului si a volanului în piele duce la o eleganta deosebita a interiorului masinii. aceasta este însa o operatiune destul de costisitoare.

Pentru cei care doresc un look sportiv al interiorului însa este mult de lucru. Se începe cu alegerea unui volan sport, pedale sport si un schimbator de viteze altul de cât cel original. Sunt primele lucruri care se observa într-o masina. Schimbarea scaunelor originale cu scaune sport, vopsirea accesoriilor de plastic (butoanele de comanda ale încalzirii, aer conditionat sau ramele acestora), schimbarea manetelor de actionare a macaralelor de geamuri si a butoanelor de deschidere a usilor din interior sunt de asemenea importante la look-ul interior.

Un race-flor de aluminiu care se pune în locul presurilor este oricând bine venit. Se poate lucra si la schimbarea culorii ceasurilor de bord în functie de luminozitatea acestora.

O importanta majora a aspectului interior o are amplasarea difuzoarelor si pozitionarea acestora si uite asa ajungem la...

4. Tunning audio: Daca doriti ca masina dvs. sa nu treaca neobservata pe strada si ca lumea într-adevar sa o remarce, o modalitate sigura de a atrage atentia este prin montarea unei linii audio de calitate. Aceasta necesita o investitie pe masura dar placerea de a simtii vibratiile basilor este incomparabila. O instalatie corecta este constituita din Head-unit (casetofon sau cd-player cu sau fara cd-changer, minidisc-plazer sau mp3-player), tweetere si difuzoare în fata, difuzoare satelit pe spate + unul sau mai multe subwoofere (difuzoare de joasa frecventa).

În multe cazuri tunningul cere renuntarea la practic în favoarea esteticului. Spre exemplu renuntarea la portbagaj în favoarea unor cutii de subwoofere, dar faptul ca masina atrage toate privirile compenseaza acest lucru.

Preview document

Procese și caracteristici ale MAI - Pagina 1
Procese și caracteristici ale MAI - Pagina 2
Procese și caracteristici ale MAI - Pagina 3
Procese și caracteristici ale MAI - Pagina 4
Procese și caracteristici ale MAI - Pagina 5
Procese și caracteristici ale MAI - Pagina 6
Procese și caracteristici ale MAI - Pagina 7
Procese și caracteristici ale MAI - Pagina 8
Procese și caracteristici ale MAI - Pagina 9
Procese și caracteristici ale MAI - Pagina 10
Procese și caracteristici ale MAI - Pagina 11
Procese și caracteristici ale MAI - Pagina 12
Procese și caracteristici ale MAI - Pagina 13
Procese și caracteristici ale MAI - Pagina 14
Procese și caracteristici ale MAI - Pagina 15
Procese și caracteristici ale MAI - Pagina 16
Procese și caracteristici ale MAI - Pagina 17
Procese și caracteristici ale MAI - Pagina 18
Procese și caracteristici ale MAI - Pagina 19
Procese și caracteristici ale MAI - Pagina 20
Procese și caracteristici ale MAI - Pagina 21
Procese și caracteristici ale MAI - Pagina 22
Procese și caracteristici ale MAI - Pagina 23
Procese și caracteristici ale MAI - Pagina 24
Procese și caracteristici ale MAI - Pagina 25
Procese și caracteristici ale MAI - Pagina 26
Procese și caracteristici ale MAI - Pagina 27
Procese și caracteristici ale MAI - Pagina 28
Procese și caracteristici ale MAI - Pagina 29
Procese și caracteristici ale MAI - Pagina 30

Conținut arhivă zip

  • Procese si Caracteristici ale MAI.doc

Alții au mai descărcat și

Procese și caracteristici ale motoarelor cu ardere internă

1. MOTORUL CU ARDERE INTERNĂ-Generalităţi Motorul cu ardere internă transformă energia chimică produsă prin arderea unui combustibil în lucru...

Proiectarea procesului tehnologic și matriță sau ștanță pentru o piesă cilindrică

Sa se proiecteze procesul tehnologic si stanta sau matrita pentru obtinerea piesei din figura 1. Materialul utilizat este TDA3 ( tabla decapata...

Te-ar putea interesa și

Studiul Sortimentelor Produselor de Parfumerie

Din cele mai vechi timpuri, folosirea cosmeticelor s-a interferat cu dezvoltarea sociala a omului. Primul utilizator de vopsele pentru fata si corp...

Leadership în administrația publică locală

Plenitudinea existentei umane, în mare parte, este determinata de confortul individual si social al individului. Acesta, la rândul lui poate fi...

Esența metodologică a calității profesionale a managerului contemporan. deosebirile dintre manager și conducător românesc. manager activ și pasiv

INTRODUCERE Actualitatea temei. În condiţiile economiei concurenţiale, un rol deosebit are valorificarea potenţialului uman şi a celui managerial....

Bilanțul de mediu a instalațiilor de polipropilenă

1. Descrierea amplasamentului Compania la care se face referire reprezintă un complex de societăţi cu instalaţii chimice şi petrochimice, situat...

Leadership-ul și organizația bazată pe cunoaștere - lideri versus manageri

1. LEADERSHIP-UL - CONCEPTE DE BAZA Unul dintre elementele definitorii ale oamenilor de succes îl reprezintă leadership-ul acestora. Capacitatea...

Măsuri de Prevenire a Poluări Apelor Naturale

CAPITOLUL I ARGUMENT Apa are o importanţă covîrşitoare pentru existenţa vieţii. Putem afirma cu toată certitudinea că pe pământ nu există...

Leadershipul într-o Organizație Colaborativă

Introducere Leadershipul este un subiect foarte popular în comportamentul organizaţional deoarece are un rol important în performanţa grupurilor...

Imprimarea Materialelor Textile

ARGUMENT Industria textilă, impusă ca ramură importantă a economiei naţionale, a cunoscut o evoluţie rapidă, impusă de cererea mereu în creştere a...

Ai nevoie de altceva?