Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Mecanică
Conține 6 fișiere: doc, ppt, jpg, bmp
Pagini : 158 în total
Cuvinte : 33036
Mărime: 13.14MB (arhivat)
Publicat de: Caius Cucu
Puncte necesare: 13
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Prof.dr.ing.Victor Roş

Cuprins

  1. 1. Introducere 8
  2. 2. Stadiul actual în injecţia de combustibil la M.A.C 9
  3. 2.1.Analiza proceselor influienţate de injecţie 48
  4. 2.1.1.Analiza procesului de formare a amestecului la M.A.C 48
  5. 2.1.2.Analiza procesului de ardere în M.A.C 54
  6. 2.2. Bazele fizico-chimice ale formări amestecului şi arderi 58
  7. 3. Producerea etanolului din porumb şi utilizarea acestuia în transportul auto 68
  8. 3.1. Importanţa procesului studiat 68
  9. 3.2. Tendinţele de dezvoltare în ţară şi pe plan internaţional 69
  10. 3.3. Descrierea procesului tehnologic 70
  11. 3.3.1. Aspecte teoretice ale procesului unitar de fermentaţie 70
  12. 3.3.2 Materii prime şi auxiliare 72
  13. 3.3.3 Analiza parametrilor de operare 76
  14. 3.3.4. Sursa de microorganisme 78
  15. 3.3.5. Analiza comparativă a procesului tehnologic 79
  16. 3.4. Fazele procesului tehnologic 80
  17. 3.5. Schema bloc al etapelor procesului de obţinere al alcoolului şi schema instalaţiei
  18. tehnologice 84
  19. 3.6 Locul şi rolul bioreactorului 86
  20. 3.6.1 Stoechiometria reacţiei 86
  21. 3.6.2 Caracterizarea microbiologică şi fiziologică a tulpinii microbiene folosite 87
  22. 3.6.3 Calculul efectului termic 88
  23. 3.6.4 Modele cinetice pentru transformarea microbiană 88
  24. 3.7. Bilanţul de material şi termic pentru instalaţie 89
  25. 3.7.1 Bilanţ de materiale pentru aparatele instalaţiei 89
  26. 3.7.2 Bilanţul termic pe reactor 95
  27. 3.8. Predimensionarea mecanică a bioreactorului 96
  28. 3.9. Dimensionarea reactorului 100
  29. 3.9.1 Calculul duratei de reacţie pentru modelul cinetic ales şi condiţiile de
  30. operare 100
  31. 3.9.2 Calculul duratei pe o şarjă 105
  32. 3.9.3 Determinarea volumului bioreactorului, geometria şi amenajările
  33. interioare 105
  34. 3.9.4 Verificarea regimului termic 106
  35. 3.10. Consideraţii asupra conducerii şi controlului bioreactorului 108
  36. 4. Utilizarea etanolului în transporturile auto 111
  37. 4.1. Aspecte privind utilizarea etanolului drept combustibili auto 111
  38. 4.2. Modificări constructive ale motoarelor alimentate cu etanol 116
  39. 4.2.1. Modificari aduse la MAS 116
  40. 4.2.2. Modificari aduse la MAC 118
  41. 4.3. Determinarea caracteristicii externe (putere, moment si consum specific de
  42. combustibil) la functionarea motorului cu combustibili pe baza de etanol 122
  43. 4.4. Determinarea poluantilor din gazele de evacuare in timpul functionarii
  44. motorului Diesel cu combustibili pe baza de etanol 124
  45. 4.5. Compararea performantelor motorului alimentat cu noul combustibil cu
  46. motorului alimentat cu motorina 125
  47. 4.6. Evaluarea influentei combustibililor pe baza de etanol asupra starii
  48. tehnice a motoarelor 126
  49. 5. Concluzii şi contribuţii personale 129
  50. Bibliografie 131

Extras din proiect

Capitolul I

1. Introducere.

În prezent în ţara noastră, motorul cu ardere internă are o astfel de răspândire încât aproape nu există domeniu în care acesta să nu fie cerut şi să nu fie aplicat. Astfel, transporturile rutiere interurbane cât şi cele urbane, feroviale, navale, agricultura diferitele aplicaţii industriale (instalaţii de foraj, grupuri electrogeneratoare etc.) sunt deservite în exclusivitate de motoare cu ardere internă, dar mai ales generaţia viitoare, trebuie să răspundă criteriului de competitivitate pe plan mondial, să fie performante din punct de vedere al performanţelor de putere şi consum specific efectiv de cumbustibil, precum şi mai puţin poluante prin gazele de evacuare şi zgomotul produs în funcţionare.

În cazul motoarelor la care amestecul aer-combustibil se realizează prin injecţie, performanţele de putere şi consum specific de combustibil depind esenţial de parametrii constructivi şi funcţionali ai echipamentului de injecţie. În acest sens, pentru stabilirea soluţiei energetice optime a unui astfel de motor, echipamentul de injecţie trebuie corelat cu motorul respectiv. Corelarea echipamentului de injecţie cu motorul reprezintă rezultatul unor cercetări laborioase, în care parametrii constructivi ai echipamentului de injecţie se acordează intim cu cei ai camerei de ardere şi sistemul de distribuţie al motorului.

De asemenia, construcţia echipamentului de injecţie trebuie acordată cu natura combustibilului care urmează să fie ars în motor. Ca urmare, echipamentul clasic pentru injecţia motorinei trebuie adaptat sau modificat esenţial atunci când se pune problema utilizării lui pentru injecţia benzinei, a combustibilului greu sau, mai recent, a combustibililor neconvenţionali (emulsii motorină-metanol, hidrogen etc.).

Din aceste motive nu am pus la îndoială interesul pe care l-ar suscita o lucrare concepută să prezinte diverse aspecte constructive şi funcţionale ale echipamentelor pentru injecţia motorinei, combustibililor grei, benzinei şi a diferiţilor combustibili neconvenţionali. Pe lângă tratarea detaliată din acest punct de vedere a elementelor componente ale echipamentului de injecţie, s-au avut în vedere şi principalele elemente componente ale instalaţiei de alimentare: rezervoare, pompe de alimentare, filtre, separatoare de combustibil greu etc.

Capitolul II

2. Stadiul actual în injecţia de combustibil la M.A.C.

Procesul de injecţie constituie un procedeu complex de pulverizare fină a combustibililor lichizi, în vederea vaporizării cît mai rapide a picăturilor pulverizate şi a amestecării intime cu aerul, pentru formarea unui amestec aer-combustibil cît mai omogen, cu scopul arderii eficiente a acestuia în motoarele cu ardere internă. Principal, pulverizarea fină se realizează prin mărirea vitezei relative dintre jetul de combustibil lichid şi aer. Cu cît viteza relativă dintre cele două fluide este mai mare, cu atât frecarea pe suprafaţa de contact dintre jetul de combustibil şi aer devine mai importantă, intensificând procesul de fărâmiţare (pulverizare) a combustibilului. Pentru mărirea vitezei jetului de combustibil în raport cu aerul, combustibilul lichid este refulat de o pompă de injecţie la presiuni de ordinul sutelor de daN/cm2 şi dirijat în masa de aer prin orificii calibrate, cu diametrul zecimilor de milimetru, execute într-un organ denumit pulverizator. Pompa de injecţie împreună cu pulverizatorul montat în injector şi conducta de injecţie (conductă de înaltă presiune), care leagă pompa de injector, formează echipamentul de injecţie clasic.

Injecţia combustibilului lichid se poate face în interiorul cilindrului motorului sau în afara acestuia. În primul caz, injecţia se produce cu avans faţă de punctul mort superior (PMS), către sfârşitul cursei de comprimare, la presiuni de ordinul sutelor de daN/cm2, astfel încât combustibilul fin pulverizat să aibă timp să se vaporizeze, să se amestece intim cu aerul aspirat în cilindru, să se autoaprindă şi să ardă complet într-un timp foarte scurt. Această modalitate de formare a amestecului aer – combustibil de aprindere şi de ardere a acestuia este caracteristică MAC alimentat cu motorină, cu combustibil greu şi cu combustibili neconvenţionali (emulsii motorină – metanol, motorină – apă, amestec motorină – hidrogen etc.). în al doilea caz, injecţia se produce în colectorul de admisie sau în poarta supapei de admisie, la presiuni relativ mici (2…5 daN/cm2), şi este caracteristică motorului cu aprinderea prin scânteie (MAS) alimentat cu combustibili lichizi uşor volatili (benzină, metanol, etanol etc.). în cilindrul MAS– ului se aspiră un amestec aer – combustibil care se aprinde prin intermediul unei scântei declanşate cu avans faţă de PMS. La MAS, injecţia se poate realiza şi în interiorul cilindrului motorului (în cazul utilizării combustibililor lichizi pe bază de alcool), la presiuni de 40…100 de daN/cm2.

În funcţie de combustibilul lichid injectat în motor, se disting: injecţie de motorină, injecţie de combustibil greu, injecţie de benzină şi injecţie de combustibil neconvenţional. Pentru injecţia fiecărui tip de combustibil menţionat s-au dezvoltat echipamente de injecţie specifice. În general pentru combustibilii care se vaporizează greu, echipamentele de injecţie comportă o pompă de injecţie capabilă să dezvolte presiuni destul de mari pentru pulverizarea fină a combustibilului. În acest scop, combustibilul este comprimat pe cale mecanică până se atinge presiunea de refulare necesară pulverizării fine; injecţia se numeşte în acest caz mecanică. Când pulverizarea rezultă ca urmare a presiunii combustibilului prezent într-un spaţiu de acumulare, a forţei unui arc sau a presiunii aerului din spaţiul de acumulare, injecţia se numeşte cu acumulare, iar când pulverizare se face prin comprimare combustibilului de către un jet de aer, injecţia se numeşte pneumatică.

Injecţia se numeşte mecanică şi atunci când comanda debitului de combustibil injectat în cilindrul motorului se face cu dispozitive mecanice. Dacă comanda dozei injectate se face electronic, injecţia se numeşte electronică.

Fracţionarea dozei ciclice de combustibil, cu scopul de a reduce cantitatea injectată în cilindru în perioada întârzierii la autoaprindere (se evită funcţionarea brutală a motorului), se realizează prin intermediul injecţiei pilot. Aceasta este o injecţie de tip mecanic, care decurge în două etape. În prima etapă se injectează pilotul, cu avans mare faţă de PMS, care se aprinde cu o întârziere apreciabilă, dar, fiind în cantitate redusă, degajarea de căldură şi creşterea de presiune sânt moderate; în a doua etapă se injectează fracţiunea principală, care, avantajată de presiune şi temperatura din cilindrul motorului, se aprinde cu o întârziere la autoaprindere foarte redusă.

Parametrii esenţiali ce caracterizează procesul de injecţie şi definesc cel mai bine calităţile unui echipament de injecţie sânt: debitul de combustibil injectat pe ciclu, presiunea de injecţie, durata de injecţie şi caracteristica de injecţie.

Preview document

Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 1
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 2
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 3
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 4
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 5
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 6
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 7
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 8
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 9
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 10
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 11
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 12
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 13
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 14
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 15
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 16
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 17
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 18
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 19
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 20
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 21
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 22
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 23
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 24
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 25
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 26
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 27
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 28
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 29
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 30
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 31
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 32
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 33
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 34
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 35
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 36
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 37
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 38
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 39
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 40
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 41
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 42
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 43
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 44
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 45
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 46
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 47
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 48
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 49
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 50
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 51
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 52
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 53
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 54
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 55
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 56
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 57
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 58
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 59
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 60
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 61
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 62
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 63
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 64
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 65
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 66
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 67
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 68
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 69
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 70
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 71
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 72
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 73
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 74
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 75
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 76
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 77
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 78
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 79
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 80
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 81
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 82
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 83
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 84
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 85
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 86
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 87
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 88
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 89
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 90
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 91
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 92
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 93
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 94
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 95
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 96
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 97
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 98
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 99
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 100
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 101
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 102
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 103
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 104
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 105
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 106
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 107
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 108
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 109
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 110
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 111
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 112
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 113
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 114
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 115
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 116
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 117
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 118
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 119
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 120
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 121
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 122
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 123
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 124
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 125
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 126
Producerea Etanolului din Porumb și Utilizarea Acestuia în Transportul Auto - Pagina 127

Conținut arhivă zip

  • Producerea Etanolului din Porumb si Utilizarea Acestuia in Transportul Auto
    • cuprins.doc
    • Producerea Etanolului din Porumb si Utilizarea Acestuia in Transportul Auto.doc
    • Producerea Etanolului din Porumb si Utilizarea Acestuia in Transportul Auto.ppt
    • untitled.bmp
    • untitled.jpg
    • untitled1.JPG

Alții au mai descărcat și

Aprinderea prin Comprimare

1. Studiul privind MAC Arderea combustibilului în motoarele cu aprindere prin compresie cuprinde trei faze distincte: - prima faza t1 , respectiv...

Transmisia hidraulică pentru autovehiculele grele

CAP. I. INTRODUCERE - TERENURI DIFICILE Tehnologia executarii lucrarilor de pamant Propietati fizico-mecanice ale pamanturilor si influenta lor...

Proiectarea unui Autovehicul

Capitolul I. Elemente de dinamica autovehiculului 1.1. Construcţii similare de autovehicule;caracteristici constructive şi de utilizare Pentru...

Tehnologii Tip de Fabricare a Pieselor de Automobil cu Suprafețe Preponderent de Revoluție

Introducere Tema lucrării de licenţă „Tehnologii tip de fabricare a pieselor de automobil cu suprafeţe preponderent de revoluţie” este...

Construcția și Calculul Automobilelor

1 STUDIU DE NIVEL PRIVIND MECANISMELE DE GHIDARE A ROŢILOR Suspensia automobilului este destinată să atenueze sarcinile dinamice ce se transmit de...

Studiu privind tensiunile și deformația din bare

Cuprins 1 INTRODUCERE Progresele din domeniul tehnicii măsurării sunt strâns legate de progresele din domeniul senzorilor şi traductoarelor şi de...

Dinamica autovehiculelor

Denumirea autovehiculului: Autobasculanta Tipul motorului: M.A.C Puterea nominala: 170 kW Turatia nominala: 2850 rot/min Greutate utila: 9500...

Cutie de distribuție

2 DESTINATIA SI CLASIFICAREA REDUCTOARELOR DISTRIBUITOARE 2.1 DESTINATIA REDUCTORULUI-DISTRIBUITOR Automobilele destinate sa lucreze in conditii...

Ai nevoie de altceva?