Proiect autovehicule speciale - autospeciale pentru colectarea deșeurilor stradale

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Mecanică
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 15 în total
Mărime: 2.81MB (arhivat)
Publicat de: Arian Manole
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Introducere

Ecologizarea localitatilor, inteleasa in general ca activitate de salubrizare are in vedere realizarea si mentinerea igienei unei asezari (urbane sau rurale) de care depinde in buna masura calitatea vietii populatiei.

Cresterea alarmanta a cantitatilor de reziduuri a determinat aplicarea, in tarile dezvoltate, a unui management avansat al deseurilor.Este vorba de asa-numitul management integrat al deseurilor, concept care desemneaza separarea selectiva a deseurilor la sursa, inainte de colectare, si directionarea acestora catre puncte centralizate de tratare. Prin acest mod de gospodarire a deseurilor se obtine atat o modalitate mai eficienta de recuperare a unor materii prime, cat si o reducere a volumului de gunoi ce urmeaza sa fie depozitat.

Odata cu aceasta crestere alarmanta a volumului de deseuri a avansat foarte mult si industria producatoare de autospeciale destinate salubrizarii . Apar noi inventii care usureaza munca omului in lupta cu muntii de gunoaie ce provin din marile metropole ale lumii sin u numai.

Exista putine firme producatoare de autospeciale , mult mai des utilizandu-se metoda echiparii unui sasiu standard de autovehicul cu diferite echipamente avand destinatii diferite.Astfel se fac economii prin faptul ca un sasiu , in functie de echipamentul montat , se poate compara cu 2,3 sau chiar mai multe autospeciale cu o singura destinatie.

In domeniul salubrizarii se pot numara urmatoarele tipuri de autospeciale:

Autospeciale destinate colectarii deseurilor(autogunoierele)

Autospeciale destinate colectarii reziduurilor stradale(automaturatoarele)

Autospeciale stropitoare(autostropitoarele)

Autospeciale de separare a deseurilor.

Autospeciale pentru colectarea deseurilor stradale 1.SCHEME CONSTRUCTIVE , PARTI COMPONENTE

Pentru colectarea reziduurilor stradale de pe partea carosabilă a străzilor se pot utiliza diverse tipuri de utilaje, fie autopropulsate, fie semipurtate.

Periile cilindrice semipurtate pe tractor (fîg.1) sunt destinate lucrărilor de curăţire a străzilor, atât de praful şi reziduurile depuse în timpul verii cât şi de zăpada din timpul iernii. Ele sunt purtate în transport şi semipurtate în timpul lucrului.

Aceste perii sunt suspendate pe un cadru metalic 1 şi prinse la tractor prin triunghiul de prindere 4. Ele sunt acţionate în mişcare de rotaţie de la priza de putere a tractorului printr-o transmisie cardanică, angrenajul conic 3 şi transmisia cu lanţ 5. Pentru reglarea distanţei faţă de sol şi pentru copierea microdenivelărilor terenului sunt prevăzute roţile de copiere 6, reglabile pe verticală.

Peria cilindrică 2 preia materialul de pe partea carosabilă a străzii şi îl adună în brazdă (urmă, strat) continuă pe marginea acesteia lângă trotuar, de unde urmează să fie colectat şi încărcat în mijloacele de colectare şi transport.

Autoperiile (automături) colectoare pot fî folosite pentru maturatul şi colectatul reziduurilor de pe străzile cu suprafeţe impermeabile (asfalt, beton) şi au o funcţionalitate complet automată.

Conținut arhivă zip

  • Proiect Autovehicule Speciale - Autospeciale pentru Colectarea Deseurilor Stradale.ppt

Alții au mai descărcat și

Utilizarea gazelor petroliere lichefiate GPL

CAPITOLUL 1 UTILIZAREA GAZELOR PETROLIERE LICHEFIATE 1.1. GAZELE PETROLIERE LICHEFIATE GPL (LPG) Gazele petroliere lichefiate sunt cunoscute în...

Buldozerul

ARGUMENT Ramura transporturi reprezintă ansamblul de unităţi specializate, constituite după criteriul diviziunii sociale a muncii, a căror...

Proiectarea procesului tehnologic și matriță sau ștanță pentru o piesă cilindrică

Sa se proiecteze procesul tehnologic si stanta sau matrita pentru obtinerea piesei din figura 1. Materialul utilizat este TDA3 ( tabla decapata...

Actionări Hidraulice și Pneumatice

LUCRAREA NR. 1 Aparatura ce intră în componenţa sistemelor de acţionare hidrostatică şi simbolizarea ei 1.1. Obiectivul lucrării Lucrarea...

Mașini pentru construcția și mentenanța drumurilor, instalații pentru prepararea mixturilor asfaltice

Preambul Obiectul prezentului curs [l constituie instalaiile pentru preparat mixturi asfaltice utilizate la construcia drumurilor ]i lucr`rile de...

Ai nevoie de altceva?