Repararea Radiatorului

Imagine preview
(8/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Repararea Radiatorului.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 25 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Mecanica

Cuprins

ARGUMENT pag.4
Capitolul I
CUNOAŞTEREA AUTOMOBILULUI pag.5
1.Istoria automobilului pag.5
2.Clasificarea automobilelor pag.6
3.Clasificarea autoturismelor pag.6
4. Clasificarea autobuzelor pag.7
5. Clasificarea automobilelor pentru transportul mărfurilor pag.8
6. Clasificarea automobilelor cu destinaţie specială pag.8
7. Părţile contructive ale unui automobil pag.9
Capitolul II
REPARAREA ŞI CONTROLUL RADIATOARELOR
DE RĂCIRE pag.16
1.ÎNTREŢINEREA INSTALAŢIEI DE RĂCIRE pag.20
2. REPARAREA INSTALAŢIEI DE RĂCIRE pag.21
MĂSURI DE TEHNICA SECURITĂŢII MUNCII pag.20
BIBLIOGRAFIE pag.25

Extras din document

ARGUMENT

Automobilul în trecut o emblemă a bogăţiei, actualmente o necesitate este prezentat în prima parte a lurării ca structură constructiv funcţională generală.

Cunoaşterea principalelor,, module” constructive şi a principiului de funcţionare repzezintă bază informaţională pentru elaborarea concretă temei primite.

Sistemul de răcire este componentă funcţională indispensabilă asociată motoarelor cu combustibil.

După ce au fost prezentate cele 2 tipuri de răcire cu aer şi apă , în lucrare a fost abordată detaliat problema reparării radiatoarelor sub aspectul cauze, efecte nedorite asupra funcţionării şi posibilităţi de remediere sau înlşăturare a acestora

Pentru că în tehnică, ca şi în viaţă este mai uşor să previ decât să tratezi, lucrarea este completată u lucrări de întreţinere a instalaţiei de răcire.

În final sunt nominalizate câteva reguli de protecţie a muncii menite să conserve utilaje şi dispozitive, dar mai ales să diminueze riscurile ce pot genera accidente, îmbolnăviri sau afecta capacitatea de muncă a operatorilor din atelierelr de tinichigerie- opsitorie auto.

CAPITOLUL I

CUNOASTEREA AUTOMOBILULUI

1 Istoria automobilului

Automobilul este un vehicol rutier, carosat şi suspendat elastic pe cel puţin trei roţi - care se poate deplasa pe mijloace de propulsie proprii în diferite condiţii diferite de teren - destinat transportului direct sau prin tractarea al unor încărcături ce pot fi bunuri, persoane.

Primul proect de automobil a fost opera lui Leonardo da Vinci(1452-1519), care preciza acţionarea autovehiculului cu motor oralogic (cu arc special). Proiectul nu a fost realizat niciodată.

Adevaratii pionieri în construcţia automobilului sunt consideraţi Lenoir, Delamare - Deboutterville, Daimler, Benz şi Ford. Odată cu ei apar şi firmele specializate în construcţia automobilului.

Prima firma se numea “Panhard – Levassor” şi a fost fondată în anul 1845, folosind motoare Daimler. În 1898, apare firma Peugeot, care va construi şi un motor cu acelaşi nume. Firma Renault îşi are începuturile în anul 1899, descrisă de Louis Renault, împreună cu cei trei fraţi ai săi. Renault a scos pe piaţă primele automobile de construcţie proprie în anul 1902. Uzinele Fiat şi-au deschis porţile în anul 1899, urmate de Mercedes, în anul 1900. În 1896 a luat naştere societatea “English Daimler Company”, iar în 1898 a realizat primul automobil de construcţie proprie. Tot în Anglia, în această perioadă au apărut mărci precum Lachester, Tonicroft, Napier, etc.

Automobilul este un vehicul al cărui principiu de deplasare este propulsia.

Principalele componente funcţionale sunt:

- Caroseria ;

- sistemul de rulare ;

- sistemul de suspensie ;

- sistemul de transmisie ;

- motor.

2.Clasificarea automobilelor

a. După destinaţie:

- pentru transportul persoanelor :

Fisiere in arhiva (1):

  • Repararea Radiatorului.doc