Sisteme cu Roboti Industriali Destinati Sudarii Carcaselor

Imagine preview
(9/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Sisteme cu Roboti Industriali Destinati Sudarii Carcaselor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Felician Bogdan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Mecanica

Extras din document

Executarea carcaselor în construcţia sudată conduce la uşurarea considerabilă a acestora. Deci la economie de material. Faptul că aceste carcase se asamblează prin sudare din laminate - plăci - tuburi conduce la o mai bună utilizare a metalului, la creşterea coeficientului de scoatere.

Executarea prin sudare a carcaselor permite evitarea dezavantajelor care rezultă din execuţia prin turnare: acest lucru este deosebit de important mai ales dacă carcasele se realizează ca unicate sau în serie mică.

Dezavantajele execuţiei în construcţia sudată a carcaselor constau în volumul mare de manoperă de sudura necesară, apariţia unor deformaţii respectiv tensiuni interioare, în cazul în care procesul de sudare este executat fără respectarea riguroasă a prevederilor procesului tehnologic, poziţii incomode pentru sudori manuali şi uneori accesul dificil al capului de sudare în anumite zone.

Se utilizează construcţii sudate pentru carcasele următoarelor categorii de maşini şi transmisii:

- reductoare

- cutii de viteză pentru maşini unelte

- maşini unelte (batiuri)

- maşini electrice

- maşini hidraulice şi pneumatice

- maşini termice (în special motoare cu aprindere prin compresie)

- containere pentru transport feroviar şi naval.

În figura 1. se prezintă cîteva exemple de carcase din categoriile enumerate mai sus.

În TABELUL 1. sunt expuse date cu privire la prognoza sudarii carcaselor în ansamblul construcţiilor sudate care fi executate în România Rusia şi RDG pîna în anul 2010.

Carcasele se asamblează prin sudare din componente de tip placă (P), bucşă (B), inele (I), nervuri (N), capace (C), care se execută separat, prin debitare, prelucrare prin aşchiere, deformare plastică, pregătire (lăcătuşerie, ajustare) etc. În figura 1. sunt indicate componentele care se înglobează în diferite tipuri de carcase.

Figura 1.

1. Ponderea structurilor sudate de tip carcasă în ansamblul

construcţiilor sudate (în %)

Tipul construcţiei sudate Ţara 1986 1990 PROGNOZA

1993 2000 2010

Carcasa România 20 20 19 18 18

Rusia 15 15 16 16 16

RDG 5 5 5 5 5

Tabelul 1.

Asamblarea componentelor cu carcase se realizează prin suduri de colţ (în majoritatea cazurilor) şi suduri cap la cap drepte sau circulare. În vedere evitării deformaţiilor de pe urma construcţiilor şi a tensiunilor interne care apar după răcirea subansamblului sudat, se recomandă execuţia sudurilor în secvenţe distanţate în spaţiu şi în timp.

Pentru sudurile în linie dreapta se pot folosi variantele de împarţire pe secvenţe prezentate în figura 2. Pentru sudurile circulare se recomandă o împarţire pe secvenţe în conformitete cu figura 2. Se recomandă de asemenea executarea cusăturilor respectiv a secvenţelor de cusături prin mai multe treceri, sudarea facându-se cu intensitatea şi tensiunea curentului de sudare reduse.

Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme cu Roboti Industriali Destinati Sudarii Carcaselor.doc