Sisteme Hidraulice de Transmitere a Miscarii

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Sisteme Hidraulice de Transmitere a Miscarii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 25 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Simionov

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Mecanica

Extras din document

I. Sisteme hidraulice de transmitere a miscarii

Sistemele hidraulice de transmitere a miscarii constituie o interfata intre o masina forte (MF) si o masina de lucru (ML)  fig.1 -, care preia energia mecanica a masinii de forta, o transforma in energie hidraulica cu ajutorul unui generator hidraulic (GH), o transmit prin intermediul unui mediu lichid intr-un circuit inchis masinii hidraulice in energie mecanica transferata masinii de lucru .

In general, in cadrul celor doua procese de transformare si de transferare, parametrii cinematici si dinamici de intrare sunt :

- pozitia unghiulara, ;

- viteza unghiulara, ;

- acceleratia unghiulara, ;

- momentul de intrare, Mi(t);

care, pe baza legilor generale de conservare a masei, momentului cantitatii de miscare si energie, precum si pe baza unor legi specifice transmiterii energiei pe cale hidraulica, se transforma in parametri de iesire :

- pozitia unghiulara, ;

- viteza unghiulara, ;

- acceleratia unghiulara, ;

- momentul de iesire Me(t);

procesele putand fi caracterizate prin functii de transfer (Z) intre parametrii de intrare si iesire :

Generatorul hidraulic (GH) este materializat in cazul sistemelor de transmisie hidrodinamica printr-o pompa cu palete, iar motorul hidraulic(MH) printr-o turbina hidraulica.In cazul cel mai general, sistemele de transmisie hidrodinamica a miscarii pot dispune de mai multe pompe si turbine si de elemente fixe(statoare sau reactoare).

Fig.1  Schema principala a transmisiei hidraulice

Transmisiile hidraulice sunt formate din elemente hidraulice si mecanice.Elemetele hidraulice sunt cele care imprima caracterul hidraulic al trasmisiei si ele pot fi :

- cuplaje hidraulice,

- transformatoare hidraulice,

- transformatoare hidraulice complexe,

Transformatorul hidraulic de cuplu se deosebeste de cuplaj (ambraiaj) prin faptul ca in primul pas apare si un cuplu reactiv,determinat de un reactor care face corp comun cu carcasa transformatorului.

Fig.2  Schema transformatorului hidraulic.

Asa cum se vede din fig.2, transformatorul hidraulic se compune din rotorul pompei P montat pe arborele primar AP, rotorul turbinei T montat pe arborele secundar AS si din reactorul R care este fixat de carcasa trasformatorului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme Hidraulice de Transmitere a Miscarii.doc