Sistemul de Injectie Common Rail

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Sistemul de Injectie Common Rail.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 30 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Mecanica

Extras din document

Toate sistemele de injectie de pana acum generau presiunea de injectie prin alimentarea separata a combustibilului pentru fiecare injectie in parte.Corespunzator cu principiul de operare,presiunea de injectie creste odata cu cresterea cantitati de combustibil si cu viteza combustibilului alimentat.Presiunea de injectie este joasa intre injectii.

In comparare cu sistemele de injectie familiare,in sistemil de injectie Common Rail generarea de presiune si injectia de combustibil sunt decuplate de rampa comuna.Independente de turatia motorului si de cantitatea de combustibil injectata,presiunile ajustabile in anumite limite sunt mentinute in acumulator,care consta in rampa si conductele de alimentare ale injectoarelor.Cantitatea de combustibil necesara este luata din acest acumulator.

Partea centrala a sistemului este injectorul cu supapa controlata prin solenoid pentru fiecare cilindru in parte.Un impuls de la Unitatea Centrala de Control Electrica (ECU) catre supapa cu solenoid din injector care initializeaza procesul de injectie.Evacuarea sectiunii de traversare a inuectorului,durata de deschidere a supapei este solenoidului si presiunea combustibilului in rampa comuna determina cantitatea combustibilului.

Presiune variabila in acumulaor-Presiunea din acumulator este generata de o pompa de inalta presiune cu piston.Ea opereaza continuu cu momentele joasa de actionare,ceea ce duce la reducerea semnificativa a incarcaturii la actionarea pompei.Presiunea este generata de pompe cu piston radial la autovehicule si cu pistoane in linie la vehicule comerciale.

Sistemele de injectie Common Rail acumulatorul de presiune este controlat prin folosirea unui senzor de presiune.Presiunea poate fii selectata liber si poate fii modificata in concordanta cu conditile de operare a motorului.

Unitatea Centrala de Control (ECU),senzorii si functile sistemului Common Rail sunt similare cu sistemele cu pompa pe fiecare cilindru.

Alegerea presiunii de injectie in cartograma-Separarea functionala a generarii de presiune si injectie le da posibilitatea inginerilor ce concep motoare o mai mare libertate in determinarea metodei de combustie.Presiunea de injectie poate fii liber aleasa in cartograma motorului si ranane aproximativ constanta in timpul injectiei.Cele mai mari presiuni se inscriu in intervalul 1300-1600 bari,in functie de tipul pompei de inalta presiune.

Reduceri ale nivelului sonor si al poluarii-O mai mare reducere a gazelor de evacuare si a zgomotului se obtine prin preinjectie sau de asemenea prin injectii multiple actionate cu acuratete de supapele cu solenoid.In concocordanta,curba de injectie poate fii determinata de controlul miscarii acului duzei.Asistarea hidraulica in timpul inchiderii acului duzei asigura o rapida realizare a ciclului de injectie.

Multitudinea de posibilitati in desenarea curbei de injectie deschid noi posibilitati pentru reducerea in contrinuare a agentilor poluanti in gazele de evacuare si a consumului de combustibil in motoarele diesel.

Posibilitati de asamblare pe motoare-Sistemul „rampa comuna” poate inlocui sistemele conventionale fara necesitatea unor modificari majore ale motorului.Pompa de injectie este inlocuita de pompa de inalta presiune,iar injectorul este integrat in corpul cilindrului ca ansamblu de sustinere a duzei.

Acest sistem de injectie a aparut pentru prima oara la motoarele diesel de autoturism,iar cu timpul aceasta tehnologie a ajuns sa se utilizeze si la motoarele ce echipeaza masinile de teren precum si la autovehicolele de mare tonaj.

Sistemul de injectie Common Rail este un sistem de injectie electronic comandat de un calculator de bord ECU care aduna informatii de la motor cu ajutorul senzorilor,informatii utilizate la o injectie optima.

11 9 10 1 4 2

5 6 7 8 3

Desen 1:Sistemul de injectie Common Rail

1-Rampa comuna de presiune

2-Pompa de inalta presiune

3-Rezervorul de combustibil

4-Conducte de inalta presiune

5-Unitatea centrala de comanda(computerul de bord)

6-Piston cu camera de ardere centrata

7-Mecanismul biela-manivela

8-cabluri de legatura intre senzori si unitatea centrala ECU

9-Sistemul de distributie

10-Injectorul comandat electronic

11-Senzori(depresiune,turatie,temperatura,etc)

AVANTAJE:

-controlul presiunii de injectie foarte exacte la toate injectoarele motorului indiferent de turatia arborelui motor.

-realizeaza o dozare precisa de combustibil pentru fiecare injector,fapt care duce la o economie de combustibil considerabila.

-realizeaza presiuni mari de compresie chiar si la turatii relativ mici ale arborelui motor

-se poate aplica la o larga gama de motoare precum si la o gama larga de forme geometrice a camerei de ardere.

-tinta acestui sistem de injectie este de a verifica consumul de combustibil a motorului diesel prin realizarea unui dozaj optim verificat si realizarea unuei pulverizari eficiente.

Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul de Injectie Common Rail.doc