Strunguri Carusel

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Strunguri Carusel.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 28 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Dan Ionescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Mecanica

Cuprins

CAPITOLUL 1. PRELUCRAREA PE STRUNGURI FRONTALE
ŞI CARUSEL. 2
1.1. Strunguri frontale. Generalităţi. 2
1.2. Posibilităţi tehnologice ale strungurilor frontale. 6
1.3. Strunguri carusel. Generalităţi. 10
1.4. Posibilităţi tehnologice ale strungurilor carusel. 15
CAPITOLUL 2. DOCUMENTAŢIA TEHNOLOGICĂ PENTRU
PRELUCRAREA REPERULUI ,,ŞURUB SPECIAL’’. 17
2.1. Analiza constructiv tehnologică a piesei ,,şurub special’’. 18
2.2. Alegerea semifabricatului de prelucrat. 19
2.3. Stabilirea itinerariului tehnologic al piesei ,,şurub special’’. 22
CAPITOLUL 3. NORME DE TEHNICA SECURITĂŢII MUNCII,
PREVENIREA ŞI STINGEREA INCENDIILOR. 25
BIBLIOGRAFIE. 27

Extras din document

CAPITOLUL 1

PRELUCRAREA PE STRUNGURI FRONTALE

ŞI CARUSEL

Strungurile sunt maşinile-unelte destinate prelucrării suprafeţelor de revoluţie prin combinarea mişcării de rotaţie (executată de semifabricat) cu mişcarea de avans (executată de sculă).

Suprafeţele caracteristice ce se prelucrează sunt : cilindrică sau conică, exterioară sau interioară, plană, elicoidală, spirală, toate prelucrate cu cuţit de strunjit.

Se mai utilizează şi alte tipuri de scule cum ar fi : burghiul, alezorul, tarodul, filiera etc. În cazuri excepţionale se pot efectua şi operaţii de frezare sau rectificare, prin utilizarea dispozitivelor corespunzătoare de adaptare.

1.1. Strunguri frontale. Generalităţi

Sub această denumire sunt cunoscute strungurile fără păpuşă mobilă, destinate prelucrării pieselor scurte, cu diametrul mai mare decât lungimea. Întrucât majoritatea prelucrărilor se efectuează cu mişcări de avans ale saniei transversale, se mai numesc şi strunguri plane sau transversale. Sunt maşini-unelte universale, utilizate eficient în fabricaţia de serie mică, în loturi repetitive de piese cum sunt : capace, discuri, inele, roţi, talere, bucşe, role, ş.a.

Strungurile frontale sunt prevăzute, de regulă, cu sisteme de comandă-program secvenţială sau comandă numerică, prin care se asigură un grad de automatizare ridicat.

În figura 1.1 sunt redate construcţia simplificată şi cinematica unui strung frontal cu batiu orizontal.

Piesa de prelucrat se prinde în arborele principal AP, fie prin intermediul platoului cu patru bacuri acţionate independent, fie în mandrinul universal cu trei bacuri acţionate simultan, de regulă hidraulic.

Fig. 1.1 Strung frontal cu batiu orizontal

Sculele se fixează pe suportul rotativ SR care poate fi cu patru, cinci sau şase laturi, cu ajutorul unor suporţi intermediari, ca în exemplele redate în figura 1.2.

Sania transversală ST şi sania longitudinală SL, efectuează mişcări cu avans tehnologic sau avans rapid, pe axele X şi respectiv Z, fiind acţionate prin servoacţionările SVA1 şi SVA2. Arborele principal AP este acţionat de la motorul MP, de regulă printr-o cutie de viteze CV, cu cuplaje cu fricţiune comandate electromagnetic.

La strungurile frontale de construcţie recentă, arborele principal este acţionat cu electromotor de curent continuu sau de curent alternativ, cu reglarea continuă a turaţiei, programabilă prin comandă numerică.

Parametrii caracteristici principali ai strungurilor frontale au următoarele valori :

- diametrul maxim de strunjire : 250 1000 mm

- lungimea maximă de strunjire : 100 500 mm

Fisiere in arhiva (1):

  • Strunguri Carusel.doc