Teoria Spectrala in Cazul Fluidului cu Suprafata Libera

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Teoria Spectrala in Cazul Fluidului cu Suprafata Libera.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 14 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Mecanica

Extras din document

Când privim la suprafaţa ondulată a mării pare aproape imposibil să fie descrisă, ea fiind compusă dint-o varietate mare de valuri mişcându-se în diferite direcţii şi cu diferite frecvenţe, faze şi amplitudini.

Pentru o descriere mai adecvată a suprafeţei mării putem considera un număr mare de valuri suprapuse (valurile de vânt putând fi gândite ca o suprapunere a unui infinit număr de valuri sinusoidale), propagându-se independent unul de altul, acest lucru fiind ilustrat în figura 1.

O manieră de aproximare a valurilor neregulate este 'analiza spectrală' care se bazează pe transformarea Fourier a suprafeţei mării, fiind introdusă şi noţiunea de 'spectrul de val'.

Dacă este reprezentată grafic amplitudinea An în funcţie de frecvenţă, rezultă spectrul amplitudinilor. În mod obişnuit este utilizat spectrul energiei, care este graficul lui An^2 în funcţie de frecvenţă.

Amândouă spectrele sunt linii sau spectre discrete în care fiecare frecvenţă componentă este discretă. Densitatea spectrală de energie este graficul lui An^2 / Δω în funcţie de frecvenţă, iar aria de sub curbă reprezintă energia totală a câmpului de val.

Metoda analizei spectrale determină distribuţia energiei valului şi statisticile medii pentru fiecare frecvenţă de

val, convertind seriile temporale a

înregistrărilor valurilor într-un spectru de

val. Aceasta este în esenţă o transformare

din domeniul timp în domeniul frecvenţelor,

şi este realizată în mod convenabil

utilizând un instrument al matematicii

cunoscut sub numele de Fast Fourier

Transform (FFT), dezvoltat de Cooley şi

Tukey (1965).

Fisiere in arhiva (1):

  • Teoria Spectrala in Cazul Fluidului cu Suprafata Libera.ppt

Alte informatii

Universitatea “DUNĂREA DE JOS” Galaţi Facultatea de Mecanică Specializarea: Inginerie Mecanică Disciplina: Modelări numerice în mecanica fluidelor