Extras din document
Sa se proiecteze un transportor cu banda stationar de constructie obisnuita, având urmatoarea schema a profilului longitudinal.
a) Schema profilului longitudinal:
încarcare material L2
V
L3 descarcare material
L1
b) Tipul si starea materialului transportat piatra concasata, ³=2.2 , dimensiunea maxima = 10 mm.
c) Unghiul
d) Debitul materialului transportat Q=65 t/h.
e) Lungimea traseelor: - = 20 m
- = 60 m
- = 20 m
f) Viteza maxima de transport = 1.5 m/s.
g) Unghiul de taluz Á=300
CAP I. MEMORIUL TEHNIC
1.1. Transportoare cu banda pe role
Sunt printre cele mai utilizate echipamente pentru transportul în flux continuu a materialului în vrac. Extinderea transportorului cu banda pe role este mare în industria miniera, siderurgica si în constructii, dar utilajul se foloseste si în alte ramuri cum ar fi: industria chimica, alimentara si oriunde este nevoie de a asigura un flux continuu si constant de material.
Principiul de functionare al transportorului este simplu, respectiv banda (element purtator si de tractiune al utilajului), flexibila si cauciucata este întinsa între tamburul de actionare, si tamburul de întoarcere, fiind sprijinita atât pe ramura plina cât si pe cea goala de role, montate în scheletul metalic al transportorului. Capul de actionare compus din motor electric asincron cu rotorul în scurt circuit, cuplaj elastic sau prin lant, reductor cilindric, frâne pentru benzi cu înclinati mari peste 16 grade ti toba de actionare. Toba de actionare transmite prin intermediul tamburului de actionare miscarea la banda ( prin frecare) punând astfel în miscare întregul ansamblu. Capul de întoarcere are rolul de a asigura o forta de întindere între 2 role de sustinere succesive, cât ti pentru a asigura o forta de frecare care asigura transmiterea miscari în conditii optime.
Preview document
Conținut arhivă zip
- Transportor cu Banda pe Role.doc