Transporturi

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Mecanică
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 8737
Mărime: 67.86KB (arhivat)
Publicat de: Nichifor Filimon
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. I. Dicționar explicativ pentru activitatea de transport marfă în România și Europa. 3
  2. II. U.E. Politica in domeniul transporturilor 20
  3. III. Legea Transporturilor in Romania OG 27/31.08.2011 22
  4. IV. Strategia Nationala pentru Siguranta Rutiera 2016-2020 27
  5. V. Cele mai bune practice in materie de siguranta rutiera. 29
  6. VI. Master planul general de transport al Romaniei 35
  7. VII. Conventia T.I.R. 38
  8. VIII. Autorizatia CEMT 39
  9. IX. Opinie personala privind materialele studiate 42

Extras din proiect

I. Dicționar explicativ pentru activitatea de transport marfă în România și Europa.

• Cartela tahografica- Cartela tahografica este o cartela de memorie destinată a fi utilizata la un tahograf digital, care se eliberează de către Autoritatea Rutiera Romana – A.R.R. prin agenţiile sale teritoriale. Cartela tahografica permite identificarea de către tahograful digital a deţinătorului cartelei sau a grupului căruia îi aparţine deţinătorul, precum şi descărcarea şi stocarea datelor. (Ordinul M.T.C.T. pentru aprobarea Normelor tehnice privind eliberarea, înlocuirea, schimbarea şi innoirea cartelelor tahografice nr. 116 / 2006)

• Licenta de transport-Licenta de transport – document prin care se atesta ca operatorul de transport rutier indeplineste conditiile de onorabilitate, capacitate financiara si competenta profesionala, acesta avand dreptul sa efectueze transport rutier public numai cu respectarea reglementarilor nationale si internationale din domeniul transporturilor rutiere; (O.U.G. privind transporturile rutiere nr. 109/2005)

• Tahograf digital-Tahograful digital este un tahograf care înglobează cabluri, senzori, un dispozitiv electronic de informare a soferului, unul sau doua cititoare de cartele tahografice, o imprimanta integrata sau separată, instrumente de afisaj şi care permite descărcarea datelor de memorie, afişarea sau imprimarea informaţiilor stocate la cerere, introducerea denumirilor localităţilor unde începe şi se termina perioada zilnica de lucru. (Ordinul M.T.C.T. pentru aprobarea Normelor tehnice privind eliberarea, înlocuirea, schimbarea şi innoirea cartelelor tahografice nr. 116 / 2006)

• Transport rutier-Transport rutier – orice operatiune de transport care se realizeaza cu vehicule rutiere pentru deplasarea marfurilor sau a persoanelor, chiar daca vehiculul rutier este, pe o anumita portiune a drumului, transportat la randul sau pe/de un alt mijloc de transport; (O.U.G. privind transporturile rutiere nr. 109/2005)

• Transport rutier agabaritic-Transport rutier agabaritic – transport rutier cu mase si/sau dimensiuni depasite; (O.U.G. privind transporturile rutiere nr. 109/2005)

• Transport rutier in trafic international-Transport rutier in trafic international – operatiune de transport rutier care se efectueaza intre localitatea de plecare si localitatea de destinatie, situate pe teritoriul a doua state diferite, cu sau fara tranzitarea unuia ori mai multor state; (O.U.G. privind transporturile rutiere nr. 109/2005)

• Transport rutier in trafic national-Transport rutier in trafic national – operatiune de transport rutier care se efectueaza intre doua localitati situate pe teritoriul Romaniei, fara a depasi teritoriul statului; (O.U.G. privind transporturile rutiere nr. 109/2005)

• ADR-ADR este o conventie europeana despre transportul rutier al bunurilor periculoase (prescurtare ADR, de la Accord européen relatif au transport international des marchandises Dangereuses par Route). ADR contine prevederi speciale pentru circulatia rutiera referitor la ambalare, siguranta încarcaturii si marcarea marfii periculoase. ADR-Transporturile sunt acele transporturi care au încarcat marfa periculoasa.

• ADSP-Prescurtare pentru Conditii Generale Germane de Expeditie = Conditii Generale Comerciale pentru firme de expeditie.

• Autocamion cu sa-Denumit si autovehicul cu sa sau autotractor cu sa. Acesta se compune dintr-un autocamion cu sa fara suprafata de încarcare si o semiremorca cu sa (demontabila). Autocamionul cu sa nu transporta asadar bunuri, trage de fapt semiremorca cu sa, care transporta bunurile – de aici si termenul de „tractor”.

• Barometrul de transport-Barometrul de transport este un indicator a pietii de transport marfa. El arata ofertele de marfa si de camion liber pe piata europeana a transportului rutier. Acest mijloc poate fi folosit pt. negocierea sau determinarea preturilor. Este disponibil ca ti o aplicatia pentru iPhone ti Android, precum ti pe internet ti în versiune tiparita în reviste ti ziare comerciale.

• Basculanta-O caroserie speciala deschisa a unui autocamion. În acest scop aceasta are o platforma basculanta spre spate si/sau spre lateral (cu pereti laterali care trebuie deschisi) sau o cuva basculata cu pereti ficsi lateral, care se înalta de obicei în sus. Basculantele se folosesc de obicei în economia constructiilor, de ex. pentru transportul nisipului.

• BGL e.V.-BGL este o asociatie în Germania, unde sunt reprezentate diferite interese ale firmelor din domeniile de transport rutier, logistica expediere de marfuri ti depozitare.

• Bursa de transport-Bursa de transport este bursa de încarcaturi si a spatiilor de încarcare este o piata virtuala pentru transportatori si case de expeditii. Cu ajutorul acestuia se poate coordona si optimaliza miscarea marfurilor si a camioanelor.

Preview document

Transporturi - Pagina 1
Transporturi - Pagina 2
Transporturi - Pagina 3
Transporturi - Pagina 4
Transporturi - Pagina 5
Transporturi - Pagina 6
Transporturi - Pagina 7
Transporturi - Pagina 8
Transporturi - Pagina 9
Transporturi - Pagina 10
Transporturi - Pagina 11
Transporturi - Pagina 12
Transporturi - Pagina 13
Transporturi - Pagina 14
Transporturi - Pagina 15
Transporturi - Pagina 16
Transporturi - Pagina 17
Transporturi - Pagina 18
Transporturi - Pagina 19
Transporturi - Pagina 20
Transporturi - Pagina 21
Transporturi - Pagina 22
Transporturi - Pagina 23
Transporturi - Pagina 24
Transporturi - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Transporturi.docx

Alții au mai descărcat și

Proiectarea procesului tehnologic și matriță sau ștanță pentru o piesă cilindrică

Sa se proiecteze procesul tehnologic si stanta sau matrita pentru obtinerea piesei din figura 1. Materialul utilizat este TDA3 ( tabla decapata...

Te-ar putea interesa și

Transporturile de mărfuri în Uniunea Europeană

Politica Uniunii Europene în Domeniul Transporturilor 1.1 Principalele orientări incluse in Cartea Albă Elementele esenţiale în funcţionarea unor...

Transporturile maritime - Contractul de agenturare

Datorita avantului economic al societatatii umane din ultima perioada, s-a inregistrat o crestere fara precedent a comertului mondial, a traficului...

Transporturile Maritime

INTRODUCERE În cadrul activităţilor de navigaţie civilă, transporturile maritime deţin ponderea principală. Stricto sensu, sfera transporturilor...

Transporturi de mărfuri și pasageri - SC Rodivi SRL

Capitolul I. Compartimentul general. 1.1. Cercetarea condiţiilor de activitate a SRL ,, RODIVI ’’ Societatea cu răspundere limitată ,, RODIVI ’’...

Managementul în transporturile rutiere internaționale

INTRODUCERE Transportul reprezintă o latură a activității economice a societății omenești, organizată în scopul învingerii distanțelor. Prin...

Analiza pieței virtuale a transporturilor în România

Introducere Aceast lucrare are la baz analiza pietei virtuale si a modului in care firmele romanesti d etransport se prezint pe aceast piat....

Impactul economic al investițiilor în transporturi

INTRODUCERE Impactul economic al investițiilor în noi capacități de transport sau pentru îmbunătățirea celor existente este complex și adesea...

Poluarea datorată transporturilor aeriene

Introducere Transportul este o activitate care a apărut odată cu existenţa omului. Limitele fizice ale organismului uman în privinţa distanţelor...

Ai nevoie de altceva?