Unitati pentru Producerea Aerului Comprimat. Sisteme de Reglare - prin Deversare, prin Izolarea Compresorului, Reglare Interna

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Unitati pentru Producerea Aerului Comprimat. Sisteme de Reglare - prin Deversare, prin Izolarea Compresorului, Reglare Interna.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 25 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 9 puncte.

Domeniu: Mecanica

Cuprins

ARGUMENT 4
Capitolul 1. GENERATOARE DE ENERGIE PNEUMATICA 6
1.1. Introducere 6
1.2. Structura unei statii de compresoare 8
1.3. Compresoare 9
1.3.1. Compresoare cu piston 10
1.3.2. Compresoare cu membrana 13
1.3.3. Compresoare rotative 13
1.4. Reglarea debitului unui compresor 14
Capitolul 2. PROTECTIA MUNCII 18
2.1. Mijloace individuale de protectie 18
2.2. Clasificarea mijloacelor individuale de protectie 18
ANEXE 20
BIBLIOGRAFIE 26

Extras din document

ARGUMENT

Mecatronica s-a impus mai intâi în viata reala în industrie, dupa care a fost „identificata”, definita si introdusa pentru a putea fi studiata si tratata corespunzator. Elementele electrice si electronice au început sa fie incluse în sistemele mecanice înca din anii 1940. Utilajele din aceasta perioada ar putea fi numite prima generatie a mecatronicii.

Se considera ca primul utilaj complet din punct de vedere al conceptului mecatronic a fost masina unealta comandata numeric (CNC) pentru productia elicelor de elicopter, construita la Massachusetts Institute of Technology din SUA, în 1952. Dezvoltarea informaticii la începutul anilor 1970 a fost marcata de aparitia microprocesorului, caracterizat printr-o înalta fiabilitate si o flexibilitate deosebita, oferind în acelasi timp gabarit si pret scazut; toate acestea au permis înlocuirea elementelor electronice analogice si de decizie clasice, sistemele electronice devenind astfel mai complexe dar în acelasi timp mai usor de utilizat. Aceasta etapa poate fi numita a doua generatie a mecatronicii.

Mecatronica a început sa se dezvolte în mod dinamic în anii 1980, perioada în care era deja proaspat definita, iar conceptul suferea permanent perfectionari. A fost o perioada de dezvoltare în directia obtinerii elementelor integrate, menite sa asigure pe deplin controlul utilajelor, masinilor si sistemelor complexe. Aceasta a fost începutul celei de-a treia generatii a mecatronicii, al carui obiect de interes sunt sistemele multifunctionale si cu o constructie complexa.

Utilajele mecatronice sunt ansambluri care integreaza elemente componente simple sau complexe ce îndeplinesc diferite functii, actionând în baza unor reguli impuse. Principala lor sarcina este functionarea mecanica, deci producerea de lucru mecanic util, iar în esenta lor este posibilitatea de a reactiona inteligent, printr-un sistem de senzori, la stimulii exteriori care actioneaza asupra utilajului luând decizii corespunzatoare pentru fiecare situatie.

Având în vedere avantajele pe care le reprezinta utilizarea de masini si scule pneumatice fata de cele electrice, marii producatori din diverse domenii de activitate au regândit organizarea fluxurilor de productie, trecând de la utilizarea de masini, unelte, scule electrice la scule pneumatice.

Dintre aceste avantaje mentionam:

- Independenta fata de sursele/retelele electrice, aerul comprimat putând fi obtinut si prin utilizarea motoarelor cu ardere interna;

- Generarea unei puteri mari comparativ cu volumul mic si greutatea redusa a masinii;

- Durata de lucru continuu mare datorita faptului ca partea motrice a uneltelor pneumatice nu se încalzeste în sarcina; în majoritatea cazurilor, motorul uneltei pneumatice este o turbina ce poate functiona ore în sir fara oprire;

- Durata mare de exploatare datorita riscului redus de defectare în conditii de utilizare corecta;

- Eliminarea pericolelor de scurt circuit, electrocutare, incendiu;

- Întretinere si reparatii usoare, care pot fi efectuate la nivelul atelierelor mecanice proprii ale utilizatorilor;

- Manevrabilitate sporita datorita greutatii mici si volumului redus.

Fisiere in arhiva (1):

  • Unitati pentru Producerea Aerului Comprimat. Sisteme de Reglare - prin Deversare, prin Izolarea Compresorului, Reglare Interna.doc

Alte informatii

Compresoare