Felinoterapiea sau tratarea cu ajutorul pisicilor

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 9633
Mărime: 44.70KB (arhivat)
Publicat de: Ivan Lazăr
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Mai mult de 10 mii de ani în urmă,omul a intenționat asupra pisicii ca la un vînător de excepție asupra rozătoarelor(șoarecii și șobolanii) și nu mai mult.Însă,cu timpul,omul a observant că,acești vânători pot prevedea ceea ce nu poate să prevadă ei însuși.Spre exemplu,năpastiea sau calamitatea naturală,precum și ce e mai curios să depisteze bolile.

Statistica confirmă că,comunicarea cu pisica este cu mult mai benefică și plăcută comparativ cu membrii familiei.Cu pisica noi contactăm(dacă o avem ca membru a familiei) în mediu 1-2 ore zilnic,ceea ce nu putem spune despre comunicarea cu membrii familiei.

Cercetările științifice au constatat că,energetica pisicii ca nici un alt animal domestic, este foarte asemănătoare cu al omului.Și atunci când omul comunică cu pisica are loc un schimb activ de energie,și aceasta rezultă din faptul că pentru activitatea virtuală a pisicii ea necesită o încărcătură negativă de energie,iar omului invers îi trebuie să se elibereze de boală.Iată că există o așa interacțiune-tu minus,iar eu plus-(tu mie eu ție).Și în acest context sensibilitatea mărită a pisicilor le permite să reacționeze ‘’impulsurile bolnave’’.De astfel,acest proces adesea are loc la cele mai timpurii etape a apariției patologiei,atunci când omul se simte sănătos.Căldura pisicii,torsul și masajul cu lăbuțele,precum și satisfacțiea primită de la ființa de comunicare,determină o acțiune complexă asupra focarului de inflamație(de la început de patologie).E sufucient ca pisica zilnic să influențeze(încălzească)locul cu boala(patologia)timp de 20-30 min și senzațiile nocive dispar.

Când netezim blana pisicii se formează curenți electrici slabi care normalizează activitatea sistemului nervos și ca urmare contribuie la micșorarea tensiunii arteriale și sensibilității nocive.

Prin murmurul(torsul)lor pisicile pot nu numai calma dar și atenua durerile de cap.Prin aceasta ea își ridică imunitatea.Pe parcursul torsului are loc intensificarea procesului de regenerare a celulelor.Înseamnă că pisica prin torsul ei poate să ridice imunitatea noastră.Însă trebuie de știut că:Nicidecum de nu impus ca ea să vă trateze.

Ea singură va veni să vă ajute,da nu aceasta este necesar între D-ră și ea să fie instalată o încredere deplină și de ce nu chiar dragoste.

Torsul la pisici este însoțit de emiterea undelor sonore cu o frecvență în limetele 20-50 Herzi(Hz) care și simulează procesul de tratare.Bunăoară el contribuie la stimularea rezistenței organismului,accelerează cicatrizarea rănilor.

Frecvența acestor unde sporește densitatea țesutului osos și ca rezultat are loc concreșterea tracturilor oaselor,profilaxiază și chiar tratează osteoporoza mai frecventă la oamenii în etate.

În plan psihoterapeut,ele ușor tratează stresul,pot influența asupra narcomaniei și alcoolizmului.În cazuri când apare vre-un copil ce suferă de neatenție atunci are loc isterii armate de capricii.Anume prisica poate interveni la izbăvirea copilului de capricii.Ba mai mult,oamenii în etate de regulă se limitează la o viață închisă,nu ies în stradă,se feresc de societate(de comunicare) sau să se întâmple ceva cu ei.Și atunci în astfel de cazuri pisica devine singurul partener de comunicare,care îi dă nu numai dragoste și comunicare,dar și senzația că poți fi de folos cuiva și deci viața nu se termină aici,are esență.În cazurile acestea pisica vine în ajutor sărind pe genunchi,răspunde la chemarea și reacționează când comunică verbal cu ea.

Pisicile ne înfrumusețează singurătatea.Aceasta ne putem convinge pe propria experiență(foto).Ele ne fac mai blânzi,ne calmează și ca rezultat micșorează tensiunea arterială.

Câmpul magnetic al lor,stabilizează activitatea cordului,diminuează senzațiile nocive în articulații,dureri de cap,accelerează cicatrizarea rănilor,tratează bolile interne de caracter infecțios.Pisica este un aparat de performanță din punct de vedere al energiei transformaționale,ce permite de a depista locurile(organele)nocive ale stăpânului său.

Atunci când în organism au loc dereglări și apar senzații nocive,ne confirmă că în organism pe un sector anumit are loc schimbarea potențialului electric.Anume această abatere de la normă a potențialului,splendid percepe pisica.În această ordine de idei îmi aduc aminte din una din emisiunile televizate din România în cadrul căreia răposatul cîntăreț și promovator al muzicii populare celebrul Ion Dolănescu care mulți ani suferea de ciroză hepatică povestea cum pisica lui în momentul de contractare pe sub haină se străduia să pătrundă în regiunea organului afectat.Oare aceasta nu este o vastă confirmare a capacitățoo pisicilor de a depista și chiar influența asupra organismului afectat.

Prietenia de lungă durată cu pisica înlesnește sistemul imun și contribuie la prelungirea longivității omului.Torsul pisicii nu sunt altceva decât unde sonore cu o frecvență între 20 și 50 Hz,care stimulează procesul de lecuire.Torsul contribuie la fortificarea forțelor de protejare a organismului,accelerează cicatrizarea rănilor.

Ca rezultat influenței undelor sonore cu o astfel de frecvență are loc creșterea densității țesutului osos(coastelor) ceea ce duce la concreșterea mai rapidă a fracturilor.

Preview document

Felinoterapiea sau tratarea cu ajutorul pisicilor - Pagina 1
Felinoterapiea sau tratarea cu ajutorul pisicilor - Pagina 2
Felinoterapiea sau tratarea cu ajutorul pisicilor - Pagina 3
Felinoterapiea sau tratarea cu ajutorul pisicilor - Pagina 4
Felinoterapiea sau tratarea cu ajutorul pisicilor - Pagina 5
Felinoterapiea sau tratarea cu ajutorul pisicilor - Pagina 6
Felinoterapiea sau tratarea cu ajutorul pisicilor - Pagina 7
Felinoterapiea sau tratarea cu ajutorul pisicilor - Pagina 8
Felinoterapiea sau tratarea cu ajutorul pisicilor - Pagina 9
Felinoterapiea sau tratarea cu ajutorul pisicilor - Pagina 10
Felinoterapiea sau tratarea cu ajutorul pisicilor - Pagina 11
Felinoterapiea sau tratarea cu ajutorul pisicilor - Pagina 12
Felinoterapiea sau tratarea cu ajutorul pisicilor - Pagina 13
Felinoterapiea sau tratarea cu ajutorul pisicilor - Pagina 14
Felinoterapiea sau tratarea cu ajutorul pisicilor - Pagina 15
Felinoterapiea sau tratarea cu ajutorul pisicilor - Pagina 16
Felinoterapiea sau tratarea cu ajutorul pisicilor - Pagina 17
Felinoterapiea sau tratarea cu ajutorul pisicilor - Pagina 18
Felinoterapiea sau tratarea cu ajutorul pisicilor - Pagina 19
Felinoterapiea sau tratarea cu ajutorul pisicilor - Pagina 20
Felinoterapiea sau tratarea cu ajutorul pisicilor - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Felinoterapiea sau tratarea cu ajutorul pisicilor.docx

Alții au mai descărcat și

Bolile aparatului digestiv la animale

CAPITOLUL I DIGESTIA Prelucrarea furajelor în organismul animal se realizeaza prin mijloace mecanice de triturare si maruntire (dintii, limba),...

Râiele ovinelor

1. INTRODUCERE 1.1 CINE PRODUCE RÂIA? Încă de când au fost descoperiți, acarienii au constituit un grup important și divers, fiind un taxon de...

Locul Scabiilor în Arahnoentomoze

LOCUL SCABIILOR IN ARAHNOENTOMOZE 1. NOTIUNI INTRODUCTIVE Bolile parazitare determinate de nevertebrate apartinand Increngaturii Arthropoda...

Râile la taurine

Introducere Râile reprezintă un grup de boli parazitare determinate de acarieni, caracterizate clinic prin eruptii cutanate pruriginoase, iar...

Antrax

DEFINITIE Antraxul este o boala infectioasa sporadico-enzootica comuna animalelor domestice si salbatice,produsa de o bacterie denumita BACILLUS...

Trichineloza-Zoonoza

Zoonoza cosmopolita, cu manifestari clinice grave la om si asimptomatica la animale omnivore,rozatoare si carnivore, trichineloza are...

Patologie felină

I. Leucemia (leucoza) felina: Boala infectocontagioasa cu etiologie virala, capabila sa determine diverse afectiuni neoplazice, imunosupresie si o...

Ai nevoie de altceva?