Pinscher German

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 8214
Mărime: 6.76MB (arhivat)
Publicat de: Visarion Cîrstea
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Culea Constantin
Descrierea rasei pinscher german(de talie medie)-Facultatea de Medicina Veterinara Bucuresti-USAMVB

Extras din proiect

Introducere

Precizare de inceput:exista atat pincher pitic cat si pincher de talie mijlocie.

Au origine diferita si nu sunt ,cum ne-ar fi usor sa spunem,versiuni in miniatura a marelui caine caruia ii seamana :Doberman.

In 1870, germanii din THURINGE incep o selectie(utilizand rasele Manchester,Rottweiller,Berger de Thuringe,Levriere)in vederea obtinerii unui caine mare,agil,robust,curajos si in acelasi timp feroce.M.Dobermann (un colector de impozite) a fost unul din principalii ’’creatori’’ si a donat numele sau cainilor rezultati.

Animalul a fost un real succes insa erau numerosi cei care doreau un caine cu aceleasi insusiri fizice si de caracter ,insa mai putin grosolan in dimensiuni,putin mai mic.In aceeasi epoca in care s-a creat marele Doberman,crescatorii s-au angajat sa obtina cainele de talie mica: Pincher pitic.

Incrucisarile obtinute au fost atat de asemanatoare cu cele ce au permis obtinerea Dobermanului dar bineinteles germanii s-au folosit de cainii de talie mica.Este aproximativ sigur ca indiferent de baza selectiei ,constituita dintr-un caine de talie mica de rasa prea putin mentionata,crescuta in Germania si in Scandinavia mai multe secole la rand,ar fi avut contributie si Terrierii,Soricarii,Ciobanescul cu parul scurt si in particular Manchester,Rottweillerii,s.a.

Pincherul pitic a cunoscut foarte repede dincolo de Rin,un imens succes si “Clubul Pincher” a fost fondat in 1893,stabilindu-se standardele rasei. Americanii au importat aceasta rasa (ce o numesc Minpin) la inceputul secolului trecut si a fost infiintat “Club Pincher Pitic”in Statele Unite in 1929.In 1950 un alt club a fost fondat in Marea Britanie.

Mai putin raspandit este Pincherul de talie mijlocie.Americanii l-au ignorat nerecunoscand ca Pincherul pitic (Minpin)este acela caruia i se adreseaza Dobermann Pincher(Dobermanul nostru)

Precum Dobermanul si Pincherul pitic,Pincherul mijlociu este de origine germana si a fost in mod egal creat pe la jumatatea secolului trecut.Tinta primelor selectii a fost obtinerea unei replici a rasei Doberman dar de format redus.Este posibila provenienta de la Schnauzer ce a dat incrucisari diverse cu cainii ciobanesti locali de “Wurtemberg” si de Tyrol. S-a permis obtinerea unui tip apropiat Dobermanului cu un par ras,neted,lucios,stralucitor.

Mult timp,Pincherul mijlociu nu a fost cunoscut decat in Germania dar si aici fara prea multa admiratie

In 1956 primul Pincher mijlociu a fost importat in Franta prin domnul J.M.Lecouty(devenit in timp presedinte al clubului Pincher si Schnauzer)

Apoi,rasa a fost raspandita treptat in Franta iar selectiile norocoase sunt combinate astfel incat sa se obtina doi Pincher mijlocii –proveniti din crescatoriile franceze-ce au castigat in 1966 si respectiv 1968 titlul de Campion al Germaniei.

Rasa Pincher a fost selectionata in Germania pentru starpirea soarecilor si s-a raspandit destul de mult.La sfarsitul secolului trecut era denumit Deutsche Kurzhaariger Pinscher,in timp ce cainele Schnauzer se numea Deutsche Rauhaariger Pinscher.

Rasa a fost recunoscuta oficial in 1879.In ultimele decenii numarul exemplarelor s-a redus considerabil iar in prezent este rar intalnit in afara de cateva provincii germane;aceasta pentru ca in locul lui a fost preferat Terrierul de Manchester.

Pentru a termina turul familiei Pincher ne ramane sa vorbim despre un caine mic ,foarte putin cunoscut in Franta: Affenpincher sau Pincherul maimuta.

Celebrul naturalist Brehm spune,in secolul trecut :

Din punct de vedere al inteligentei ,Affenpincher este un caine remarcabil ,este o companie vesela,foarte supus stapanului ,lingusitor si dezmierdator cu oamenii,brav in luptele cu alti caini.

Este foarte bun in prinderea sobolanilor,iepurilor si a prepelitelor.Ar fi fost originar din regiunea Munichului si este vazut pentru prima data pe o gravura realizata de Durer

(sec 15)

Putem spune ca este un caine de vanatoare pitic cu parul tare(firul de par gros).Are o inaltime de aproximativ 25 centimetri,este bondoc,cu membrele asezate drept ceea ce face ca el sa mearga marunt.

Coada este scurtata,purtata in sus,blana, in general neagra,este de asemenea dura niciodata matasoasa.Capul este rotund,cu un bot scurt(trufa formeaza cu ochii un triunghi echilateral).Ochii rotunzi ,foarte inchisi la culoare ce au deasupra sprancene incruntate zbarlite.Toate acestea ii dau un aspect general ursuz cu o fizionomie usor comica.Acest fizic alaturi de un temperament vioi l-au facut sa spuna pe domnul doctor Heuillet :

”Este un dracusor zbarlit”.

În 1800, puii de Pinscher German puteau avea blana atât netedă, cât şi aspră. În cele din urmă, câinii cu blana netedă au devenit cunoscuţi ca Pinscheri germani, în timp ce aceia cu blana aspră au devenit Schnauzer-ii standard de astăzi. În 1879, rasa a fost oficial recunoscută în Germania şi a fost protejată şi promovată din 1894 de clubul german al Pinscher-ului schnauzer. După al doilea război mondial, aceşti câini aproape că dispăruseră din Germania, dar Werner Junghof a reuşit să salveze câteva exemplare şi astfel s-a putut perpetua această rasă de câini inteligenţi şi foarte energici. În Statele Unite, acest câine este destul de rar şi proprietarii de Pinscher german consideră că au alături cel mai bun companion şi protector şi foarte rar este folosit la vânătoare. Pinscher-ul german a fost recunoscut de American Kennel Club în 2001, ca membru al grupei câinilor utilitari.

Rasa Pinscher german face parte din grupa 2 in cadrul gruparii pe rase de caini.

Preview document

Pinscher German - Pagina 1
Pinscher German - Pagina 2
Pinscher German - Pagina 3
Pinscher German - Pagina 4
Pinscher German - Pagina 5
Pinscher German - Pagina 6
Pinscher German - Pagina 7
Pinscher German - Pagina 8
Pinscher German - Pagina 9
Pinscher German - Pagina 10
Pinscher German - Pagina 11
Pinscher German - Pagina 12
Pinscher German - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Pinscher German.doc

Te-ar putea interesa și

Creșterea câinilor

1. Situatia actuala a cresterii câinilor Câinele este încadrat, în general, în categoria animalelor de companie, însotind omul în îndelungata sa...

Dog German - Deutsche Dogge - Great Dane - Mastiff German

Scurt istoric al rasei Naturalistul Buffon afirma ca impunatorul Ogar irlandez (Irish Wolfhound) este principalul stramos al Dogului german, în...

Parvoviroza canină

Parvoviroza este cauzată de parvovirusul canin. Acest virus este extrem de contagios și se poate transmite prin contactul direct cu alt câine...

Cardiovascular Urinar

Capitolul 1. BOLILE APARATULUI CARDIOVASCULAR 1. Sindromul de insuficienţă cardiacă congestivă Prin sindrom de insuficienţă cardiacă se înţelege...

Ai nevoie de altceva?