Caiet de practica anul 1 AMG

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Caiet de practica anul 1 AMG.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 70 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Cristina Pop

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Medicina

Extras din document

SECȚIILE DE SPITAL

1.Personalul care lucrează în secțiile de spital cu profil de medicină internă , chirurgie , ortopedie,oftalmologie,ortorinolaringologie,psihiatrie,etc.va respecta următoarele măsuri de protecția muncii:

a)dezinfecția în timpul și după terminarea lucrului;

b)dezinfecția sălilor din serviciile respective;

c)respectarea riguroasă a regulilor de igienă;

d)purtarea echipamentului de protecție, inclusiv a calotei,pentru toate cadrele medico-sanitare din secția de spital;

e)însușirea și respectarea normelor de tehnica securității muncii pentru aparatura medicală cu care lucrează;

f)însușirea și respectarea tehnicilor corecte de examinare și investigare a bolnavilor, precum și de aplicarea terapeuticii;

g)schimbarea hainelor și baie de curățenie la ieșirea din serviciu pentru personalul sanitar care lucrează în secțiile de boli infecto-contagioase, izotopi radioactivi etc.

Personalul care lucrează în secțiile și serviciile de diagnostic și tratament din indicația Inspectoratului Sanitar de Stat.

Se vor lua măsuri ca în toate secțiile și serviciile din spital și din policlinică,lumina artificială și temperatura încăperilor să fie suficiente,uniforme și constante.

2.Personalul medico-sanitar de toate specialitățile este obligat a se spăla pe mâini cu apă și săpun înainte și după examinarea unui bolnav sau după aplicarea unei proceduri terapeutice.O grijă deosebită pentru dezinfecția mâinilor o va avea personalul din secțiile de oftalmologie și otorinolaringologie.

3.Bolnavii nu vor fi aduși în saloane pentru internare decât după ce vor fi luate măsurile de igienă necesare( îmbăiere,depunerea efectelor la garderobă,primirea lenjeriei de corpde la spital etc). La externare nu vor fi îmbrăcați cu efecte aduse de acasă în saloane,ci la baie.

4.Pe fiecare coridor și la intrare în salon se va afișa un regulament cuprinzând măsurile de protecția muncii.Personalul medical,mediu și de îngrijire va purta obligatoriu întregul echipament de protecție, iar halatele le vor purta complet închise la gât.

5.Când bolnavul tușește sau strănută se va evita să se stea în fața acestuia și i se va indica să folosească în acest caz batista.Când se vorbește cu bolnavul se va păstra distanța de 80-100 cm.

În saloanele cu bolnavi pulmonari gravi,tușitori, cu baciloscopie pozitivă se va purta mască de tifon.

6.Pentru prevenirea contaminărilor, în timpul serviciului este interzis a se mânca, a se duce mâna la față sau la gură.De asemenea ,este interzisă primirea alimentelor și obiectelor de la bolnavi.

7.Se vor revizui periodic instrumentarul și aparatele, pentru a se evita accidentele.

Se vor înzestra secțiile cu pile de tăiat fiole, pentru a feri personalul de accidente.

8.La recipientele de oxigen și aparatele de oxigen nu se va umbla cu mâinele unse cu grasime.

9.Se interzice personalului medico-sanitar din alte secții ale spitalului să circule în secția de boli contagioase,tuberculoză,pediatrie și dermato-venerice,precum și în laboratoarele clinice ale spitalului.Legătura cu secțiile și serviciile de diagnostic și tratament se va ține prin anumite persoane desemnate de direcție și instruite corespunzător.

10.Personalul medico-sanitar va fi instruit pentru utilizarea corectă a seringilor, pipetarea corectă a serurilor sanguine și recoltarea corectă a probelor de laborator ( urină, fecale).

Fisiere in arhiva (1):

  • Caiet de practica anul 1 AMG.docx

Alte informatii

contine tematica de amg pentru practica