Cuprins
Cuprinsul lucrarii
Motivatia alegerii lucrarii pag. 3
Capitolul I INTRODUCERE SI ISTORIC pag. 4
I.1. Introducere pag. 4
I.2. Istorica pag. 6
Capitolul II NOTIUNI DE ANATOMIE pag. 7
II.1. Osteologie pag. 7
II.2. Miologie pag.16
Capitolul III FRACTURA DE ANTEBRAT pag.20
III.1.Definitia bolii pag.20
III.2.Clasificarea fracturilor pag.20
III.3.Date generale de anatomie patologica pag.21
III.4.Simptomatologie pag.22
III.5.Diagnostic pozitiv pag.24
III.6.Evolutie pag.25
III.7.Complicatiile fracturilor pag.26
III.8.Tratament pag.27
III.9.Atitudinea terapeutica de urgenta pag.27
III.10.Supravegherea pacientului dupa aplicarea aparatului gipsat pag.28
Capitolul IV PROCESUL DE NURSING pag.30
Cazul nr. 1 pag.32
Cazul nr. 2 pag.40
Cazul nr. 3 pag.48
Capitolul V CONCLUZII pag.56
BIBLIOGRAFIE pag.57
Extras din document
Motivatia alegerii lucrarii
Tratarea tuturor pacientilor cu respect si politete, grija si consideratia manifestata fata de pacienti, demonstreaza ca îi respecti ca persoana si ca esti, cu adevarat, preocupat de sanatatea lor.
CAPITOLUL I. INTRODUCERE SI ISTORIC
I.1. INTRODUCERE
Prezenta lucrare este o trecere în revista a problematicii pe care o ridica tehnica de îngrijire a bolnavului cu fractura de antebrat.
Toate statisticile internationale arata nu numai o crestere a numarului de traumatisme ale aparatului locomotor , dar si a gravitatii lor.
De regula, medicii se afla în prezenta unor politraumatizati, ceea ce atrage atentia asupra importantei urgentei cu care se stabileste diagnosticul si se instituie tratamentul calificat, pentru a preveni complicatiile precoce si tardive.
Competenta cadrelor sanitare, pusa în valoare de o buna organizare si dotare, impune din partea medicilor si a cadrelor medii o temeinica pregatire si perfectionare prin cunoasterea teoretica si practica a întregului arsenal terapeutic.
În spiritul acestei responsabilitati, în lucrarea de fata am cautat elucidarea procesului de nursing în cazul bolnavului cu fractura de antebrat.
Desigur, respectarea cu strictete a regulilor de circulatie si a masurilor de protectia muncii ar putea preveni crearea accidentelor, ar face posibila scaderea numarului de traumatisme. Pâna atunci însa- paralel cu munca de ridicare a nivelului educativ, profesional si sanitar al populatiei, cu activitati de control asupra modului de respectare a normelor de tehnica securitatii muncii si circulatiei, precum si perfectionarea continua a echipamentelor si dispozitivelor de protectie, toate vizând prevenirea traumatismelor- trebuie asigurata asistenta competenta înalt calificata a traumatizatilor, astfel încât acestia sa-si reia cât mai grabnic cu putinta activitatea.
Preview document
Conținut arhivă zip
- Ingrijirea Pacientului cu Fractura de Antebrat.doc