Norme legislative de protecția muncii în laboratorul de tehnică dentară

Proiect
7/10 (1 vot)
Ă
Domeniu: Medicină
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 25 în total
Mărime: 13.77MB (arhivat)
Publicat de: Judea A.
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. 1. Prevederi generale
  2. 2.Criterii de amplasare a laboratorului de tehnica dentara
  3. 3.Procedurile ce trebuie aplicate in laboratorul de tehnica dentara
  4. 4. Protectia muncii - analize necesare
  5. - pregatirea si instruirea tehicianului dentar
  6. - normele de protectie a tehnicianului dentar
  7. 5. Accidentul de munca
  8. -prevederi legislative

Extras din proiect

Prevederi generale

Prezentele norme specifice de protecție a muncii pentru activități în domeniul sănătății cuprind cerințele necesare pentru asigurarea securității și sănătății în muncă a personalului angajat în activitatea de ocrotire și îngrijire a sănătății publice.

Prevederile prezentelor norme specifice se aplică persoanelor juridice sau fizice care desfășoară activități în domeniul sănătății indiferent de forma de proprietate sau modul de organizare a acestor activități.

Activitatea tehnicianului dentar face apel la serviciile unui număr mare de aparate și utilaje. Prin specificul funcționării lor, acestea reprezintă pericole potențiale pentru sănătatea celor care le manipulează. Pentru minimalizarea acestor riscuri, tehnicienii dentari trebuie să cunoască și să respecte normele de protecția muncii în acest domeniu.

Criterii de amplasare a laboratorului de tehnica dentara

Conform Normelor de Sanatate si a Protectiei Muncii laboratorul de tehnica dentara trebuie sa indeplineasta anumite reguli de amplasare a aparaturii.

Art 315. Amplasarea, exploatarea și întreținerea utilajelor, instalațiilor, aparatelor și instrumentarului din laboratoarele de tehnică dentară se vor face conform prevederilor, normelor, standardelor, instrucțiunilor referitoare la acestea.

Art.327. Laboratoarele de tehnică dentară vor fi dotate cu: - instalație de ventilare pentru camera de gips și lustru; - hotă sau nișă, situate deasupra mesei unde are loc polimerizarea acrilatelor - Instalație de ventilare prin aspirația racordată la motoarele de lustru; - paravan de protecție cu o înălțime de 1,7 cm de la pardoseală pentru centrifugă; - covor de cauciuc (1 metru patrat suprafață și 1 cm grosime) pentru camerele de turnătorie; Art.328. Se interzice orice intervenție Ia echipamentele tehnice aferente laboratorului reparațiile și intervențiile vor fi efectuate numai de către personal autorizat.

Dispozitii finale

Art. 493 (1) din REGULAMENTUL ORDINULUI TEHNICIENILOR DENTARI ROMANIA

Dotarea minimă a cabinetelor/laboratoarelor de tehnică dentară, aferente formelor de exercitare a profesiei de tehnician dentar se aprobă prin ordin al ministrului sănătății la propunerea OTDR

Toate laboratoarele de tehnica dentara, au obligatia sa detina “avizul”/”autorizatia” eliberate de OTDR in conformitate cu prevederile “Regulamentului OTDR de infiintare si functionare a formelor de exercitare in mod independent a profesiei de technician dentar si Autorizare a laboratoarelor de tehnica dentara”, iar persoanele fizice/juridice, indiferent de forma juridica de exercitare in mod independent a profesiei de tehnician dentar, au obligatia sa fie inregistrate in “Registrul formelor de exercitare a profesiei de tehnician dentar si al laboratoarelor de tehnica dentara” avizate/autorizate de OTDR

Conținut arhivă zip

  • Norme legislative de protectia muncii in laboratorul de tehnica dentara.pptx

Alții au mai descărcat și

Starea de sănătate și caracteristicile ei în România

SCOPURILE SANATATII PUBLICE: 1.Promovarea sanatatii, care vizeaza ca oamenii sa fie tot mai sanatosi, apti de a participa la viata sociale (se...

Ai nevoie de altceva?