Plan de Ingrijire in Bronho-pneumonie

Imagine preview
(4/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Plan de Ingrijire in Bronho-pneumonie.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Medicina

Extras din document

Pacientul A.M. in varsta de 45 ani, de sex masculin este casatorit si are 2 copii majori. Este de nationalitate roman. Este de religie ortodoxa. Are un statut social foarte bun. Este patron la firma SC.Venus Isabel SRL. Are domiciliu stabil in Jud. Bacau, Loc Bacau, Str.Botizului Nr. 52. Locuieste intr-un apartament cu 4 camere impreuna cu sotia si cei 2 copii.

Pacientul relateaza ca nu este alergic la nici un medicament si nici la alte produse alimentare. Nu este fumator, consuma alcool ocazional si cafea zilnic.

Pacientul are o greutate de 65 kg si o inaltime de 1,70 m.

In antecedente pacientul prezinta repetate pneumonii tratate ambulator.El nu cunoaste ce tratament i s-a prescris. In anul 1969 a fost internat la Spitalul de Boli Contagioase Bacau cu diagnosticul de hepatita virala. A fost spitalizat timp de 3 saptamani, nu-si aduce aminte de tratamentul urmat.Se externeaza in stare ameliorata, urmand un regim alimnetar de sase luni, care dupa spusele sale a fost foarte greu de respectat.

In anul 1990 a suferit un accident de munca, in urma caruia rezulta fractura coloanei vertebrale si este internat in sectia de Ortopedie a Spitalului Judetean Bacau, timp de 3 luni.

In 1993 este internat la Spitalul Judtean prezentand slabiciune, astenie, adinamie. Nu cunoaste diagnosticul si nici tratamentul din timpul spitalizarii.

Din data de 10.01.2008, pacientul prezinta febra 39C, o tuse chinuitoare insotita de expectoratie muco-purulenta, junghi toracic, senzatie de sufocare, ameteli, greturi si stare generala alterata, motiv pentru care se prezinta la medicul de familie, unde este consultat si dirijat pentru internare la Spitalul Judetean.

Se face internarea in data de 10.01.2008, dupa efectuarea unei radiografii si EKG care releva pneumonia.

PLAN DE INGRIJIRE

ZIUA 1: 14.01.2008

SIMPTOME: Dispnee, tuse chinuitoare, febra, frisoane, inapetenta, insomnie, tendinta la deshidratare, imobilitate, stare generala alterata.

OBIECTIVE:-observarea pacientului,mentinerea in stare optima a functiei respiratorii

-calmarea durerii in urmatoarele ore si linistirea pacientului

-asezarea pacientului in pozitie comoda, antalgica,stau de vorba cu el, il curajez si-i explic sa aiba rabdare ca va primi tratament si-si va reveni

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Ingrijire in Bronho-pneumonie.doc