Proiect de Practica in Cadrul Institutiei Publice Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar – Arseni

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Proiect de Practica in Cadrul Institutiei Publice Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar – Arseni.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 78 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Profiroiu Alina

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domenii: Medicina, Management, Stiinta Administratiei

Cuprins

1. Prezentarea institutiei publice in care se desfasoara practica
1.1. Denumirea institutiei profil,obiectiv de activitate – 4
1.2. Baza legala de infiintare - 5
1.3. Legislatia pe baza caruia isi desfasoara activitatea – 6
1.4. Obiectivele fundamentale urmarite si cele pentru urmatorii 2 ani – 6
1.5. Minister coordinator – 10
1.6. Contract de management, clauze, parti contractuale – 11
1.7. Modalitati de organizare a activitatii in cadrul institutiei analizate – 11
2. Aspecte legate de activitatea de finantare a institutiei analizate
2.1. Analiza institutiei din punct de vedere financiar – 16
2.2. Modalitati de finantare a activitatii desfasurate, particularitati – 22
2.3. Posibilitatea de obtinere a unor resurse financiare din sponsorizari,continutul acordului de sponsorizare – 26
2.4. Nivelul si structura cheltuielilor si veniturilor instititiei analizate in ultimii 2 ani – 27
2.5. Fluxurile proceselor de atragere a surselor externe - 37
3. Aspecte privind comunicarea si transparenta decizionala in institutia publica analizata
3.1. Prezentarea activitatii de relatii publice, particularitati de organizare – 38
3.2. Particularitati ale procesului de comunicare (int si ext) din institutia analizata – 38
3.3. Analiza modului de aplicare a legii 52/21.01.2003 privind transparenta decizionala in AP si Legea 55/12.01.2001 privind liberul acces la inf de interes public din MG 663/23.10.2001-Analiza raportului anual – 39
4. Analiza datelor statistice care opereaza institutia analizata – 40
5. Prezentarea programelor si proiectelor derulate de catre institutia analizata – 41
6. Acte administrative –circuitul documentelor – 43
7. Aspecte privind exercitarea controlului in cadrul institutiei analizate – 54
8. Resusele umane in institutia analizata
8.1. Prezentare normelor reglementate in domeniul resurselor umane – 56
8.2. Proceduri de selectie si recrutare a personalului de gestiune si executie – 57
8.3. Modalitati de promovare si motivare a salariatilor (instrumente, mijloace) – 57
8.4. Proceduri de evaluare si control a personalului, prezentare detaliata a organizarii sale, incadrarii cu personal, activitatile ce le deruleaza – 60
8.5. Compartimente specializate in activitatea de personal, prezentarea detaliata a organizarii sale, incadrarii cu personal, activitati ce deruleaza – 60
8.6. Aprecierea personala asupra stilului de lucru si a performantelor angajatilor – 66
9. Elemente privind strategia institutiei analizate
9.1. Particularitati strategice ale institutiei publice analizate tinand cont de specificul domeniului de activitate – 68
9.2. Identificarea si caracterizarea factorilor de mediu si a variabilelor organizatiei ce influenteaza procesele interne ale institutiei – 68
9.3. Prezentarea sistemului de obiective ale institutiei publice analizate pe perioada 1-3
ani – 69
9.4. Modalitati previzionate de manag pt realizarea obiectivelor fundamentale si derivare – 72
9.5. Surse de finantare pt realizarea optiunilor strategice – 73
9.6. Exemple de strategii, politii, programe, proiecte derulate sau in curs de derulare in institutile analizate – 73
10. Elaborarea unui diagnostic global - 75
10.1. Punctele forte
10.2. Punctele slabe
10.3. Cauzele care au generat punctele forte /slabe
10.4. Recomandarile
Bibliografie - 78

Extras din document

1. Prezentarea Spitalului Clinic de Urgenta “Bagdasar – Arseni “

1.1. Denumirea institutiei: profil, obiectiv de activitate

Creat in 1975 ca centru de referinta national de neurochirurgie de catre Prof. Dr Constantin ARSENI, Spitalul Clinic “Prof.Dr.D.Bagdasar” a devenit in 1993 spital de urgenta, iar in 2001 si-a schimbat denumirea in Spitalul Clinic de Urgenta “Bagdasar - Arseni”.

Centru national de referinta: Spitalul Clinic de Urgenta “Bagdasar-Arseni” se mentine ca centru de referinta nationala in:

-neurochirurgie pediatrica

-chirurgie spinala

- chirurgie hipofizara prin abord transfenoidal

- chirurgia epilepsiei

- cercetare fundamentala in neurostiinte

- neuroreabilitare

Acces: Accesul in spital se realizeaza pe poarta principala din Sos. Berceni 10-12, spre cele doua parcari moderne din curtea interioara, precum si pe poarta din Str. Vasile Nitu, traversand o parte din Spitalul de Psihiatrie “V.Obregia”.

Adresa: Sos. Berceni 10-12, Sector 4, Bucuresti

Telefon centrala: 021-3343025, 021-3343026, 021-3343027

Telefon direct secretariat: 021-3343054, Fax: 021-334.73.50, 021-334.73.88

Email: rsn@bagdasar-arseni.ro, directie@bagdasar-arseni.ro

Spitalul Clinic de Urgenta “Bagdasar-Arseni” este unul dintre cele mai importante spitale din Bucuresti, deservind o populatie de aprox. 4 milioane de locuitori din capitala si judetele limitrofe. Spitalul dispune de un numar total de 558 paturi si in cadrul lui se realizeaza cca 8000 interventii chirurgicale/an. Din 1975 a functionat ca centru de referinta national de neurochirurgie sub conducerea Prof. Dr Constantin ARSENI, in cadrul Spitalului Ghe. Marinescu - de unde se desprinde ca entitate aparte în 1993 sub titulatura de spital de urgenta, multidisciplinar, redenumit “Spitalul Clinic de Urgenta Prof. Dr. D. Bagdasar” sub conducerea Prof. Dr. Al. CONSTANTINOVICI. Din anul 2001 sub conducerea Prof. Dr. AV. Ciurea a început construirea unui nou corp de cladire dotat la standarde europene, conceput ca Centru de Excelenta in Neurochirurgie care a fost inaugurat in anul 2005 si in care, din 2006, functioneaza Unitatea de Primiri Urgente (UPU), un sector de ATI cu 17 paturi, 7 sali de operatie ultramoderne, servicii de radiologie performante (CT, RMN, Angiografie digitala, neuronavigatie), cabinete medicale de diverse specialitati, si servicii unicat in Europa de Est (terapia prin gamma-knife (GK) si embolizare endovasculara cerebrala).

Dezvoltarea complexa a Clinicii de neurochirurgie din Bucuresti, sub conducerea prof. dr. C. Arseni, culmineaza cu construirea Spitalului clinic de neurochirurgie "Prof. dr. D. Bagdasar" in anul 1975. Cel mai mare spital de neurochirurgie din lume, cu o dotare de 550 de paturi la inceput si ulterior cu 650 de paturi, constituie o incununare si o confirmare a valorii neurochirurgiei in cadrul specialitatilor medicale. In ultima perioada (din 1993) au avut loc multiple modificari in structura Clinicii de Neurochirurgie, care s-a transformat in Spital Clinic de Urgenta sub conducerea directa a Prof. Dr. Al. Constantinovici. In etapa actuala Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni se afla intr-un proces de reevaluare a resurselor in vederea alinierii calitatii ingrijirii pacientilor la cele mai inalte standarde atinse de clinicile similare din tari cu medicina avansata. In componenta spitalului intra in momentul de fata patru clinici de neurochirurgie dintre care una de neurochirurgie pediatrica si una de chirurgie spinala, clinici de chirurgie generala, cardiologie, ortopedie, chirurgie plastica si recuperare neuro-motorie, departamente de oftalmologie, ORL, chirurgie BMF, un laborator de explorari functionale, Centrul National de Epilepsie, un laborator de analize medicale complet echipat, si una dintre cele mai performante sectii de Terapie Intensiva din Bucuresti.

Obiectivul de activitate al Spitalului Clinic de Urgenta Bagdasar – Arseni il reprezinta asistenta medicala de specialitate, in domeniul neurochirurgiei, cardiologiei si chirurgiei, asistenta de urgenta neurochirurgical, cardiologic, chirurgical si ortopedic, invatamant superior medical si cercetare stiintifica.

1.2. Baza legala de infiintare

Spitalul Clinic de Urgenta “Bagdasar-Arseni” din 1975 a functionat ca centru de referinta national de neurochirurgie sub conducerea Prof. Dr. Constantin Arseni, in cadrul Spitalului Gh. Marinescu, de unde se desprinde ca entitate aparte in 1993 prin ORD. MS. 1411/28.10.1993 sub titulatura de Spital Clinic de Urgenta, iar in anul 2001 si-a schimbat titulatura in Spitalul Clinic de Urgenta “Bagdasar – Arseni“.

1.3. Legislatia pe baza caruia isi desfasoara activitatea

Legislatia de baza pentru organizarea si funcionarea Spitalului Clinic de Urgenta “Bagdasar - Arseni” este cuprinsa in Legea 95/2006, privind reforma in domeniul sanatatii, actualizata avandu-se in vedere urmatoarele acte normative: Rectificarea publicata in MOF nr. 391 din 05/05/2006, O.G. nr. 35/2006, O.U.G. nr. 104/2006, Rectificarea publicata in M.OF. nr. 823 din 06/10/2006, O.U.G. nr. 88/2006, O.U.G. nr. 72/2006, completata periodic cu Ordonante de Guvern sau Ordine ale Minstrului Sanatatii, prin care se aduc precizari, modificari etc. referitoare la modificarea sau imbunatatirea unor aspecte ale activitatii. De exemplu: O.G. 115 privind salarizarea personalului in unitatile sanitare.

1.4. Obiectivele fundamentale urmarite si cele pentru urmatorii 2 ani

Activitatea de formare a tinerilor specialisti reprezinta un element caruia i se acorda o mare importanta. Atat in ceea ce priveste formarea personalului mediu (asistenti medicali), a stagiilor de pregatire a studentilor in medicina ai facultatilor de medicina de stat si particulare, in formarea postuniversitara a medicilor specialisti, clinicile spitalului nostru poseda deja o traditie de consecventa si calitate.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect de Practica in Cadrul Institutiei Publice Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar - Arseni.doc

Alte informatii

Academia de Studii Economice, Facultatea de Management – Administratie Publica