Puterea Tamaduitoare a Pietrelor

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Puterea Tamaduitoare a Pietrelor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 89 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Dr. Overmind

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Medicina, Alte Domenii

Extras din document

Pietrele poarta în ele legile cosmice, la fel ca si noi însine. Pentru a le întelege efectele trebuie mai întîi sa întelegem lumea, dar în primul rînd pe noi însine.

Pietrele au efect prin elementele chimice care le compun.

Elementele chimice se clasifica în sapte mari grupe, a opta grupa reprezentînd starea perfecta.

Mineralele se împart în sapte clase:

- sulfuri

- halogenuri

- oxizi

- carbonati

- sulfati

- fosfati

- silicati

- si o categorie separata a mineralelor naturale alcatuite dintr-un singur element, carbonul, grupa din care face parte diamantul, acesta avînd duritatea cea mai mare. Asociat cu Arborele Vietii, acest element ne aminteste de Divinitate, situata deasupra sephirei Kether.

Pietrele au efect, totodata, prin sistemul lor cristalin.

Ca simbol al celor sapte raze cristaline, s-au format sapte sisteme de cristalizare, acestea putînd fi corelate cu sapte tipuri de oameni.

Cel de-al optulea sistem apartine Pietrelor fara structura interna, asemanator grupei a opta a elementelor chimice, simbolizînd perfectiunea situata deasupra nivelului sapte, întrucît oamenii din categoria "fara forma" - cum este Nebunul din tarot – îsi elibereaza catusele pamîntesti si se înalta într-o lume spirituala mai înalta.

Energia, vibratia culorii Pietrelor o receptam prin cele sapte chakre principale. Acestea s-au format în acele locuri în care liniile continue ale meridianelor se intersecteaza de 21 de ori.

21 nu este altceva decît cheia lumii tridimensionale, formînd legatura dintre nivelele energetice ale chakrelor si ,totodata, aura noastra.

Aura noastra este alcatuita din sapte corpuri energetice, similar Arborelui Vietii compus din sapte nivele.

Omul însa este o fiinta formata din corp fizic, suflet si spirit. Celor sapte chakre principale le corespund sapte culori: trei culori principale si combinatiile acestora.

Pietrele, prin culorile lor, pot fi asociate culorilor chakrelor, astfel, de exemplu, Pietrele de culoare albastru închis (Azurit, Lazurit, Safir) se asociaza chakrei sase, al treilea ochi.

La începuturile vietii noastre pe Pamînt, în perioada lemuriana stiam cine sîntem si care este menirea noastra. Corpul nostru fizic nu era la acea vreme pe deplin material, eram înca fiinte spirituale si traiam în constiinta unitatii cosmice. Apoi, în timp, omul a îmbracat un vesmînt din ce în ce mai material, a luat Pamîntul în stapînire, dominîndu-l din ce în ce mai mult, a uitat de unde a venit si încotro se îndreapta. Astfel, el si-a închis chakra coroanei, întarindu-si în schimb chakra radacina. Ne aflam în pragul unui nou mileniu si am început sa (re)descoperim micro si macro-cosmosul, nemurirea Sufletului, valoarea Iubirii si întelepciunea Spiritului. De fapt, nu facem altceva decît sa ne aducem aminte de unde am pornit. Tot ce ne înconjoara ne ajuta sa regasim Calea.

Dintotdeauna Pietrele au avut puteri tamaduitoare. Fiinte ale regnului mineral, ele au fost mereu alaturi de noi, ne-au calauzit fie din Cosmos, fie din adîncul Pamîntului.

Pietrele contin minerale necesare organismului nostru. Se stie, calciu si magneziu sînt indispensabile structurii osoase. De exemplu, calcita portocalie si dolomita fac parte din categoria mineralelor care ajuta sistemul osos. Fiecare Piatra are o vibratie proprie, protejînd, armonizînd, vindecînd prin aceasta chakrele si aura. Pietrele ne transmit energie atît prin structura lor cristalina, cît si prin culoarea lor, pe care corpul nostru o preia prin chakre.

Pietrele, minerale care vindeca

De aproape 100 de ani stim ca vitaminele sînt indispensabile pentru o viata sanatoasa, pentru functionarea organismului nostru.

Este cunoscut de asemenea ca sarurile minerale (fier, potasiu, calciu, magneziu, clorura de sodiu, fosfor) transmit energie corpului nostru.

Organismul uman are nevoie de microelemente ca: zinc, crom, fluor, iod, cobalt, sulf, cupru doar într-o masura mai mica, în cantitati mari acestea fiind daunatoare.

Elementele chimice care se afla în componenta Pietrelor contribuie la metabolismul organismului nostru, asigurînd astfel buna functionare a tuturor organelor, ajutînd si la eliminarea toxinelor acumulate în organism.

Mineralele au efect si asupra tuturor tesuturilor.

Starile sufletesti, sentimentele si gîndurile noastre sînt în mare masura influentate de substantele nutritive, ele ajutînd astfel nu numai la dezintoxicarea organismului, ci si la purificarea atît a sufletului cît si a spiritului. Organismul uman contine 60% apa, iar majoritatea Pietrelor sînt formate pe baza de bioxid de siliciu.

Continutul de minerale al Pietrelor patrunde în organism prin epiderma sau consumate ca elixir.

Însa, trebuie neaparat avut în vedere ca unele Pietre contin o concentratie foarte mare de anumite minerale, deci manevrarea lor se va face cu o deosebita precautie.

ALUMINIU

- îmbunatateste metabolismul (Jad, Smarald, Lepidolit);

- ajuta asimilarea fierului în intestine (Rubin);

- neutralizeaza hiperaciditatea (Alexandrit);

- vindeca reumatismul (Granat, Smarald, Safir) si artrita (Topaz, Kunzit, Smarald);

- calmeaza si întareste sistemul nervos, ajuta la marirea puterii de concentrare (Safir, Verdelit) si a mobilitatii (Andaluzit);

- ajuta la vindecarea starilor maniacale (Granat, Sodalit);

- elimina frica (Crisoberil) si mustrarea de constiinta (Sodalit, Turmalin);

- stimuleaza dorinta de schimbare (Ochi de tigru, Zoizit);

- ajuta la aflarea adevarului (Topaz), la trezire (Rubin, Turcoaz);

- stimuleaza dezvoltarea simturilor (Piatra Lunii, Kunzit, Rubin).

BERILIU

- amelioreaza alergiile (Acvamarin, Beril);

- este recomandat pentru vindecarea chisturilor, bolilor ulceroase si reumatismale (Smarald);

- elimina dereglarile hormonale (Heliodor, Acvamarin);

- ne însenineaza viata (Acvamarin, Heliodor, Crisoberil);

- ajuta puterea de concentrare (Acvamarin, Smarald).

Fisiere in arhiva (1):

  • Puterea Tamaduitoare a Pietrelor.doc

Alte informatii

Proiect complet despre influentele directe sau indirecte ale cristalelor asupra organismelor vii.