Analiza aparatelor foto digitale

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Merceologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 43 în total
Cuvinte : 6208
Mărime: 117.43KB (arhivat)
Publicat de: Aura-Mihaela Pricop
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Paraian
UNIVERSITATEA CRESTINA “DIMITRIE CANTEMIR” FACULTATEA DE MANAGEMENT TURISTIC SI COMERCIAL

Cuprins

  1. Capitolul I
  2. Introducere teoretica privind importanta utilizarii indicatorului complex al calitatii 3
  3. Capitolul II
  4. 2.1. Prezentare firmelor produselor 4
  5. 2.2. Prezentarea produselor alese 10
  6. 2.3. Alegerea produsului etalon 25
  7. Capitolul III
  8. Prezentarea caracteristicilor generale ale produselor 26
  9. Capitolul IV
  10. Prezentarea caracteristicilor generale de calitate utilizate in analiza 27
  11. Capitolul V
  12. Metode de analiza comparativa
  13. A.Metoda clasica 28
  14. B.Calcului indicatorului sintetic al calitatii pe baza metodei expertizei si metodei matricei 36
  15. Capitolul VI
  16. Concluzii 41
  17. Bibliografie 42

Extras din proiect

CAPITOLUL I

Introducere teoretica privind importanta utilizarii indicatorului complex al calitatii

Avantajele indicatorului sintetic al calitatii se concretizeaza in:

-Are sfera larga de utilizare in analizele comparative a mai multor produse sau servicii apartinand aceleiasi grupe sau subgrupe de marfuri avand ca referential un produs considerat etalon.

-Indicatorul i-a in calcul caracteristicile de calitate ponderate dupa importanta lor,folosind in acest scop metoda expertizei sau metoda matriceala in scopul cresterii obiectivitatii in acordarea punctajelor.

-Permite compararea produselor ale caror caracteristici sunt exprimate numeric sau notional(caracteristicile psihosenzoriale se convertesc in note sau puncte);

-Grupeaza caracteristicile in doua categorii in functie de sensul in care influenteaza calitatea(direct proportional si/sau invers proportional cu calitatea);

-Indicatorul i-a in calcul si marimea costului sau a pretului de vanzare ceea ce permite ierarhizarea produselor dupa raportul calitate-pret;

-Sintetizeaza valorile tuturor caracteristicilor luate in analiza intr-o valoare unica premitand astfel o mai buna ordonare decat in cazul metodei clasice;

-Permite utilizarea unor programe de calcul in scopul constituirii unei baze de date privind calitatea si pretul produselor concurente ceea ce determina o reducere a timpului de analiza si o crestere a gradului de precizie in ierarhizarea produselor dupa raportul calitate-pret.

Capitolul II

Aparatele foto digitale sunt marfuri electrice destinate atat uzului personal,pentru pastrarea unor amintiri,cat si pe plan profesional,in jurnalistica,moda,evenimente mondene,etc.

Ca principiu de functionare,o camera digitala se deosebeste de una cu film numai prin modul in care preia si memoreaza imaginea.In rest,constructia partii este in linii foarte mari asemanatoare. O camera digitala utilizeaza lentile,iar lumina este focalizata pe un cip semiconductor care este denumit senzor.Acesta are misiunea de a converti lumina in semnale electrice care sunt utilizare de “inteligenta electronica” a camerei pentru a stabili parametrii de expunere(focalizare,balans alb,timp de expunere,blitz,etc.)Apoi semnalele electrice furnizate de senzor sunt digitizate cu ajutorul unui convertor analog-digital.Datele numerice sunt apoi prelucrate de catre “calculatorul de bord” al camerei si sunt asamblate sub forma unui fisier care poate fi interpretat ca o imagine de catre programele specializate.

2.1Prezentarea firmelor produselor

PANASONIC

Matsushita Electric Industrial Co. Ltd este fara nici o indoiala una dintre cele mai mari si de succes companii care produce electronice si produse electrice.

Compania a evoluat de la 3 la 290.000 de angajati si are o cifra de afaceri de

61,68 miliarde dolari SUA ( anul financiar 1 aprilie 2002 - 31 martie 2003). Este nu numai o companie care doboara rand pe rand toate barierele tehnologiei, dar este o companie care pune pe primul loc nevoile clientilor si ale angajatilor sai.

Produsele Matsushita sunt cunoscute in Romania sub marcile Panasonic si Technics. Pe plan mondial sunt cunoscute sub marci ca National, Ramsa, Quasar si MAS (Matsushita Avionics).

Matsushita Electric a inceput la Osaka, in 1918, cand, Konosuke Matsushita a inventat o mufa dubla pentru lampa la care se puteau conecta atat un bec cat si un stecher. El a fabricat in propria casa produsul inventat si l-a distribuit cu ajutorul a doar 3 angajati. In 1923 a inventat un nou tip de lampa pentru bicicleta si 8 ani mai tarziu a produs primul aparat radio.

Anul 1935 a insemnat lansarea primului televizor, sfera in care produsele fabricate de compania Matsushita au avut un imens succes.Acelasi an, 1935 a marcat un punct de cotitura pentru cresterea afacerii si a productiei companiei Matsushita Electric care fabrica 600 de produse diferite si care incepuse distribuirea acestora, pentru prima oara, in afara Japoniei. Numarul anajatilor crescuse la 3500.In 1942, Matsushita a devenit cel mai important fabricant de aparate radio din Japonia.In anii '60 numarul angajatilor era 28.000 si compania a raportat un profit de 1,5 miliarde yeni.

Pe masura ce compania Matsushita Electric Industrial Co. Ltd. a evoluat si a crescut, Konosuke Matsushita a tinut seama de principiile sale fundamentale si a luat in considerare in primul rand nevoile clientilor si ale angajatilor sa.

Desi, filozofia afacerii Matsushita a fost anuntata in anul 1929, odata cu declararea misiunii companiei, adevarul cuprins in ea este valabil si astazi:" Numai recunoscand reponsabilitatile noastre de industriasi, ne vom dedica noi insine progresului si dezvoltarii societatii si binelui oamenilor, prin activitatile pe care le intreprindem si astfel, vom contribui imbunatatirii calitatii vietii pe plan mondial."

Aducand in tara una dintre cele mai puternice marci din lume si "raspandind sunetul peste tot" (in traducere - Panasonic = peste tot sunet) reprezentantul Matsushita in Romania, este din 1996, PANASONIC ROMANIA, succedandu-i societatii ex-distribuitoare Electronica International, care si-a inceput activitatea in anul 1991.

Numele Panasonic, sinonim cu inovatia, calitatea, performanta si fiabilitatea, contine produse audio-video, produse electrocasnice, produse de telecomunicatii.

Gama de produse ce se fabrica sub marcile Panasonic, National sau Technics numara peste 15000 de tipuri de produse, destinate satisfacerii nevoilor de consum, afaceri si industrie: electronice si electrocasnice, echipamente electronice pentru dotarea avioanelor, echipamente medicale, componente, biciclete, echipamente electronice industriale.

Produsele distribuite sub populara marca Technics acopera toata gama de produse Hi-Fi cum sunt amplificatoarele, receiverele, DVD playerele, CD Playerele si mini&micro sistemele Hi-Fi.

Lumix - Camera foto digitala DMC-FX500EG-K

Panasonic prezintă o nouă navă amiral a seriei sale FX de aparate Lumix subţiri şi stilate. Noul DMC-FX500 de 10,1 megapixeli dispune de un obiectiv Leica DC ultra-superangular de 25mm cu zoom optic 5x. Operarea touch-screen pe un LCD mare de 3 inci aduce noi senzaţii pentru fotografia digitală şi permite o operare manuală uşoară, care este o altă premieră pentru seria FX. O varietate de funcţii avansate, incluzând modul Intelligent Auto, înregistrarea filmelor HD şi ieşirea HD component, precum şi slideshow-urile completate cu muzică - toate acestea îmbogăţesc potenţialul camerei şi experienţa utilizatorilor.

Obiectivul Leica DC, nou dezvoltat, cu zoom optic 5x se mândreşte cu un ultra-superangular de 25mm care capturează aproape dublul câmpului vizual faţă de o cameră conveţională de 35mm aflată la aceeaşi distanţă de fotografiere. Acest obiectiv avansat include patru lentile asferice cu şase suprafeţe asferice şi o lentilă menisc concavă asferică cu grosime neuniformă cu indice de refracţie extra mare (EA), înglobând un nivel de performaţă superangular fără precedent într-o cameră subţire şi asigurând în acelaşi timp distorsiuni minime chiar la capătul său superangular de 25mm, pentru a oferi o calitate înaltă a imaginii.

Preview document

Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 1
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 2
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 3
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 4
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 5
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 6
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 7
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 8
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 9
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 10
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 11
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 12
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 13
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 14
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 15
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 16
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 17
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 18
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 19
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 20
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 21
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 22
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 23
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 24
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 25
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 26
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 27
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 28
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 29
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 30
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 31
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 32
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 33
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 34
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 35
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 36
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 37
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 38
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 39
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 40
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 41
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 42
Analiza aparatelor foto digitale - Pagina 43

Conținut arhivă zip

  • Analiza Aparatelor Foto Digitale.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza Merceologică pe Baza Suportului de Curs a Aparatului de Fotografiat Nikon D3000

Istoric Compania a fost înființată în anul 1917 prin fuzionarea a trei producători de soluții optice din Japonia, luând numele de Nippon Kogaku...

Analiza comparativă a calității aparatelor foto digitale

1. PREZENTAREA GENERALA A APARATELOR FOTO DIGITALE Aparatele foto digitale sunt marfuri electrice ce permit captarea imaginilor pe un sensor....

Rolul organizațiilor internaționale în dinamica securității globale

Organizatiile internationale permit statelor sa abordeze împreuna problemele comune, în cadrul unui proces decizional colectiv, chiar daca unele...

Bazele Merceologiei

CAPITOLUL I: OBIECTUL DE STUDIU AL MERCEOLOGIEI 1.1. Obiectul de studiu al merceologiei Stiinta marfurilor – Merceologia – are ca obiectiv...

Reciclarea Autovehiculelor Scoase din Uz

CE INSEAMNA RECICLAREA? Recilarea este un concept tot mai des intalnit inca din secolul al XX-lea care doreste limitarea risipei de resurse pentru...

Bazele Merceologiei

1.1 Obiectul merceologiei Etimologia cuvântului “merceologie” provine de la cuvântul merx (limba latină) – marfă logos (limba greacă) – ştiinţă...

Tehnici și metode moderne de control în sistemele de fabricație

momente istorice şi factori cu implicaţii importante în ceea ce priveşte calitatea: omul şi-a dezvoltat gustul pentru mai bun şi mai frumos din...

Te-ar putea interesa și

Analiza comparativă a aparatelor foto digitale

Introducere Aparatele foto digitale sunt mărfuri electrice destinate atât uzului personal, pentru păstrarea unor amintiri de neuitat, cât și pe...

Cercetări de marketing - aparate de fotografiat

1.INTRODUCERE 1.1 SCURT ISTORIC AL APARATELOR DE FOTOGRAFIAT Aparatele de fotografiat moderne s-au dezvoltat pornind de la o camera...

Analiza comparativă a calității aparatelor foto digitale

Introducere Motivul care ne-a determinat sa realizam proiectul de analiza comparativa a aparatelor foto digitalea fost obiectiv,deoarece acestea...

Cercetare de marketing privind aparatul foto Nikon D3100

Nikon Corporation este o companie japoneză care produce și comercializează aparatele foto omonime și produse conexe industriei optice precum...

Analiza Comparativă a Calității Aparatelor Foto Digitale

Capitolul 1. SCURT ISTORIC AL APARATELOR FOTO DIGITALE Aparatele foto digitale sunt mărfuri electrice ce permit captarea imaginilor pe un sensor....

Procesul decizional de cumpărare al unui aparat foto digital

1. Aparitia nevoii nesatisfacute Nevoia de a achizitiona un aparat foto digital a aparut in momentul in care cel vechi s-a stricat (era un aparat...

Procesul decizional de cumpărare - aparate foto

Capitolul I 1. Apariţia nevoii nesatisfăcute Datorita faptului ca am un aparat de fotografiat de foarte mult timp,acesta pe langa faptul ca nu...

Analiza comparativă a aparatelor de fotografiat digitale

Introducere Aparatele foto digitale sunt mărfuri electrice destinate atât uzului personal, pentru păstrarea unor amintiri de neuitat, cât și pe...

Ai nevoie de altceva?