Cuprins
Introducere ...1
Capitolul 1 2
Capitolul 2 ..10
Capitolul 3 ..16
Articol tradus dintr-o limbă străină ..20
Concluzie generală .26
Bibliografie .28
Extras din document
Introducere
Biscuitul este un produs alimentar obținut dintr-un aluat dens, afânat pe cale chimică și prezentat sub diferite forme, mai ales plate.
Biscuiții simplii sunt preparați din făină de grâu, margarină și zahăr, iar biscuiții superiori mai conțin, după rețetă, unt, miere, cacao, creme, esențe etc.
Termenul "biscuit" are, într-adevăr, o etimologie latină, provenind din cuvântul latinesc compus ,,bis coctum", care reprezintă ceva ,,copt de două ori"( cuvantul "bis" însemnând "de două ori", iar "cotto" copt). Aproape fiecare țară are propriul său termen pentru această ,,prăjitură". In Olanda biscuiții se numesc "rusk",în Franța "biscotte", iar în Germania "zwieback", "keks" sau "kels". În Anglia și Australia e folosit termenul "biscuit", iar în Spania "galletas". În Italia există mai multe denumiri pentru "biscuiți", precum "amaretti" și "biscotti".
Primii biscuiți erau nedospiți, tari, ca niște napolitane subțiri, și aveau un conținut scăzut de apa. Având o umiditate scăzută, reprezentau alimentul ideal pentru conservare, deoarece se învecheau mai greu.
Această calitate a făcut din biscuiți unul dintre alimentele consumate de soldați. În timpul Războiului Civil american, de exemplu, soldații, nordiști sau sudiști, primeau ca rație o jumătate de livră de fasole sau mazăre, carne sărată, șuncă, dar și o livră de biscuiți. Fiind foarte tari pentru a fi mâncați ca atare, biscuiții erau sparți cu o piatră sau cu patul puștii și înmuiați apoi în apă.
Pe măsura dezvoltării tehnologiei, în perioada Revoluției Industriale din secolul al XIX lea, s-a dezvoltat și măiestria bucătarilor de a fabrica o gamă largă de dulciuri, napolitane și biscuiți savuroși, destinați consumului comercial.
Capitolul 1:
Analiza pieței produsului studiat
1.1. Identificarea principalelor mărci sub care este comercializat produsul
1.2. Studiul etichetării
Identificarea principalelor mărci sub care este comercializat produsul
Principalele mărci sub care sunt comercializați biscuiții sunt:
1.Belvita
2.Oreo
3.Ulpio
Produsul 1
Denumire: Biscuiți
Marcă: Ulpio Cookino
Gramaj: 108g
Termen de valabilitate: 31.01.2018
Ingrediente: făina de grâu, bucăți de ciocolată 20% (zahăr, masă de cacao, dextroză,emulsifiant (lecitină din soia)), grăsime vegetală (shea, palmier cocos), zahăr, lapte praf degresat, amidon din cartof,sirop de glucoză, sare, agenți de afânare ( carbonat acid de sodiu, carbonat acid de amoniu), emulsifiant (lecitină din soia), aromă.
Bibliografie
https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/cu-biscuitii-prin-istorie-> Pentru “Istoria biscuiților”
http://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/biscuitii-prieteni-sau-inamici-ai-siluetei-mihaela-bilic-te-lamureste-13367046/-> Pentru articolul tradus
http://www.alegesanatos.ro/blog/nutritie-51/de-ce-biscuitii-oreo-creeaza-aceeasi-dependenta-ca-si-cocaina-373.html -articol oreo
https://www.aziaminvatat.ro/ro/Evolutia-biscuitilor-Oreo-un-brand-de-peste-100-de-ani-i9389.html -date marcă
https://en.wikipedia.org/wiki/Belvita date marcă
http://kandia-dulce.ro/ date marcă
http://www.rasfoiesc.com/business/economie/merceologie/Caracterizarea-merceologica-a-92.php caracteristici de calitate
https://www.choice.com.au/food-and-drink/bread-cereal-and-grains/cereal-and-muesli/articles/breakfast-biscuits
Preview document
Conținut arhivă zip
- Analiza calitatii biscuitilor.docx