Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Merceologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 41 în total
Cuvinte : 6616
Mărime: 302.07KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Negrea Teodor

Cuprins

  1. INTRODUCERE 2
  2. 1. ALEGEREA PRODUSELOR 5
  3. 2. STABILIREA PRODUSELOR 12
  4. 3. NOMENCLATOR GENERAL DE PROPRIETĂŢI 19
  5. 4. NOMENCLATORUL OPTIM DE CARACTERISTICI DE CALITATE 21
  6. 5. CONVERSIA 22
  7. 6. CALCULUL INDICILOR DE CALITATE 24
  8. 7. STABILIREA IMPORTANŢEI FIECĂREI CARACTERISTICI 29
  9. 8. CALCULUL INDICATORULUI COMPLEX AL CALITĂŢII 31
  10. 9. CALCULUL RAPORTULUI CALITATE-PREŢ 33
  11. CONCLUZII 35
  12. ANEXE 38

Extras din proiect

INTRODUCERE

Pentru realizarea analizei comparative a calităţii mărfurilor, am ales din domeniul electrocasniceleor aspiratoarele de praf. Am optat pentru acest produs deoarece considerăm că este indispensabil oricărei familii, fiind una dintre cele mai bune invenţii ale omului. În funcţie de preferinţele utilizatorilor, piaţa oferă o gamă diversificată de aspiratoare.

Dacă se doreşte un aspirator doar pentru praf se poate alege orice model din orice gamă în funcţie de caracteristicile dorite ( exemplu: dimensiuni, nivel dezgomot, preţ) sau un aspirator multifuncţional ce va face totul: va aspira praful din tot apartamentul, va aspira pământul şi alte impurităţi de pe terasă, va spăla şi curăţa covoarele textile,va spăla şi şterge geamuri, precum şi alte operaţii de curăţare. Pentru covoare şi spaţii plate există perii ce se comută automat asigurând o aspirare perfectă în ambele situaţii.

În ceea ce priveşte colectarea prafului, aspiratoarele sunt dotate cu câte un sac uşor detaşabil, încăpător, din pânză sau hârtie şi filtru electrostatic pentru o filtrare cât mai bună a prafului. Unele produse sunt dotate cu o curea de transport ce asigură un confort sporit pentru aspirarea comodă a treptelor şi a spaţiilor foarte înguste. Proiectarea compactă aerodinamică şi greutatea mică face ca aceste aparate electrocasnice să fie deosebit de practice şi uşor de utilizat, oferind rezultate foarte bune de curăţare.

Pentru o curăţenie rapidă, aspiratorul cu acumulatori este indicat pentru curăţenia curentă, cum ar fi aspirarea de praf, firimituri, scrum, pământ de flori, chiar şi lichide. Este prevăzut cu filtru permanent lavabil, rezervor de aspiraţie transparent, adaptator pentru încărcarea acumulatorilor şi dispozitiv pentru montarea pe perete.

Având atâtea întrebuinţări şi oferindu-ne atâtea satisfacţii, aspiratorul este un aparat ce nu trebuie să lipsească din nici o locuinţă. Este un partener de nădejde pentru o viaţă mai comodă şi mai curată.

Aspiratoarele de praf au ridicat civilizaţia umană la noi nivele de confort şi curăţenie şi, deşi mai puţin evident, fără ele n-am beneficia de o serie de bunuri indispensabile în a căror proces fabricaţie curăţenia este vitală (de exemplu calculatoarele electronice). Sunt prezente în viaţa noastră în toate mărimile posibile, de la cele portabile la camioanele aspirator-stradal şi

aspiratoarele componente ale halelor industriale. Aspiratoarele casnice sunt şi ele disponibile într-o largă varietate de tipuri constructive, fiecare cu avantajele şi dezavantajele specifice.

Acestea funcţionează prin crearea unei depresiuni în interiorul corpului aparatului în care aerul este aspirat cu praful şi impurităţile detaşabile. Impurităţile sunt reţinute pe un filtru, iar aerul trece mai departe şi răceşte motorul, fiind apoi refulat în exteriorul aparatului.

Părţile componente ale unui aspirator de praf sunt :

- carcasa aspiratorului, care poate fi confecţionată din materiale metalice sau din materiale plastice, aceasta conţinând piesele principale ale aspiratorului. Pe aceasta carcasă se găseşte indicatorul de praf, butonul de deschidere şi butonul de derulare a cordonului. Forma carcasei determină aspectul exterior şi posibilitatea de manevrare (purtare în mână,tragere).

- filtru sac pentru praf;

- turbina în formă de disc cu palete, fiind rotit cu viteze mari, creează o depresiune pe una din feţele sale, refulând aerul cu presiune pe cealaltă parte şi obligându-l să circule forţat.

- motorul electric de mare turaţie, în funcţie de tipul aspiratorului, are o putere între 500-1600W;

- accesoriile de absorbţie , compuse din cordon de aspirare, tuburi de extindere, mâner de prindere a tuburilor, perii ( pentru aspirat covoare, tapiţerie, suprafeţe lucioase sau calorifere).

ISTORIA ASPIRATORULUI

Aspiratorul este un aparat casnic extrem de util, prezent în fiecare locuinţă. Deşi astăzi exista modele diversificate de aspiratoare, cu mulţi ani în urmă acest produs era de dimensiuni mari, încât trebuia folosit de doi oameni din exteriorul casei, o muncă istovitoare doar pentru a elimina praful acumulat pe covoare.

Primul model de aspirator a fost inventat în 1860 de către Haniel Hess din Iowa şi a purtat denumirea de "măturător". Acea maşinărie avea o perie rotativă şi un mecanism elaborat de furtune care să genereze absorbţia prafului şi mizeriei, urmând apoi la scurt timp ca Ives W. McGaffey să inventeze în Chicago primul aspirator manual care folosea principiile de vacuum pe care l-a denumit "Whirlwind" (vârtej de vânt).

Acest model era mai uşor şi mai compact însă mai dificil de manevrat deoarece avea o manivelă care trebuia învârtita în acelaşi timp în care aspiratorul era împins pe podea.

În anul 1902, H. Cecil Booth a creat aspiratorul numit ‘Puffing Billy” ce funcţiona cu ajutorul puterii oferite de un motor cu ulei. Acest aspirator folosea furtune groase ce erau introduse în casă prin ferestre şi uşi. După cum ne putem imagina, acest aspirator era uriaş şi probabil nu foarte puternic şi făcând un zgomot foarte deranjant.

Preview document

Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 1
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 2
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 3
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 4
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 5
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 6
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 7
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 8
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 9
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 10
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 11
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 12
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 13
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 14
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 15
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 16
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 17
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 18
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 19
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 20
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 21
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 22
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 23
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 24
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 25
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 26
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 27
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 28
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 29
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 30
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 31
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 32
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 33
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 34
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 35
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 36
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 37
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 38
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 39
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 40
Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - Pagina 41

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comparativa a Aspiratoarelor de Praf.doc

Te-ar putea interesa și

Analiza Comparativă a Calității Aspiratoarelor de Praf

Am ales ca tema a proiectului “aspiratoarele de praf” .Lucrarea este structurata în sase capitole tocmai pentru a le pune mai bine în evidenta...

Analiză comparativă a aspiratoarelor de praf

Introducere Industria aparatelor electrocasnice este într-o continua dezvoltare, deoarece are în vedere confortul pe care fiecare persoana tinde...

Analiza Comparativă a Aspiratoarelor de Praf

INTRODUCERE Tema proiectului realizat de noi se numeşte “Analizacomparativă aaspiratoarelor de praf”. Am ales această temă deoarece considerăm că...

Analiza comparativă a calității produsului Philips față de celelalte produse concurente existente pe piața românească

CAPITOLUL 1.Introducere Matura si mopul sunt tot mai rar utilizate în ultima vreme, în locul lor câstigând teren aspiratorul. Aspiratorul...

Studiu de caz aspiratoare

Capitolul I Prezentarea firmelor 1.1 Rowenta Weintraud s-a născut în 1860 ca descendent al producătorului de filme și portofolii Johann...

Determinarea Indicatorului Complex - Aspiratoare Praf

1.PREZENTARE GENERALĂ Aspiratorul reprezintă una dintre cele mai bune invenţii ale secolului nostru. De la aspiratoarele cu saci din material...

Analiza comparativă - aspiratoare de praf

Introducere Aspiratorul reprezinta una dintre cele mai bune inventii ale secolului nostru. Oricine a inteles de ce este atat de important acest...

Aspiratoare - analiză comparativă

ANALIZA COMPARATIVA A ASPIRATOARELOR DE PRAF INTRODUCERE La nivel macroeconomic (national, regional, international), calitatea produselor si...

Ai nevoie de altceva?